1 / 31

ANIMALE

ANIMALE. DIN ALTE. ZONE. ALE LUMII. Leul. Este numit şi "regele animalelor". Poate ajunge la o greutate între 180 şi 230 de kg. Este un prădător carnivor foarte puternic. Răgetul leului se aude de la o distanţă de 8 km. Tigrul. Este unul din cei mai mari răpitori de pe pământ.

lowri
Download Presentation

ANIMALE

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


 1. ANIMALE DIN ALTE ZONE ALE LUMII

 2. Leul Este numit şi "regele animalelor". Poate ajunge la o greutate între 180 şi 230 de kg. Este un prădător carnivor foarte puternic. Răgetul leului se aude de la o distanţă de 8 km.

 3. Tigrul Este unul din cei mai mari răpitori de pe pământ. Poate ajunge până la greutatea de 300 kg. Are blana de culoare brun-roşcat, cu dungi întunecate, care sunt în număr de peste 100.

 4. Puma I se mai spune "leul de munte". Este un mamifer carnivor, feroce şi abil. Vânează noaptea, iar ziua doarme în copaci.

 5. Zebra Este un animal erbivor, din familia calului. Cea mai răspândită este zebra de stepă, care trăieşte în savanele din Africa.

 6. Girafa Trăieşte în sudul deşertului Sahara. Este cel mai înalt animal şi singurul care îşi poate introduce limba în ureche. Limba unei girafe adulte măsoară peste 50 de centimetri.

 7. Cămila Este un mamifer erbivor rumegător. Trăieşte în Africa şi Asia. Are una sau două cocoaşe de grăsime pe spate. Este adaptată la viaţa de deşert. Cu grăsimea din cocoaşă poate rezista, fără a se hrăni, timp de 30 de zile. Rezerva de apă o acumulează în stomac şi poate ajunge până la 100-150 de litri. În 10 minute, cămila poate bea 100 de litri de apă.

 8. Gazela Este un animal erbivor, rumegător. Trăieşte în regiunile uscate de stepă din Africa şi Asia.

 9. Ghepardul Face parte din familia pisicilor sălbatice. Este cel mai rapid animal terestru (105 km/oră). Trăieşte în Africa, Asia, America de Nord, Europa.

 10. Elefantul Elefantul aleargă mai repede decat omul. Poate consuma 225 kg de iarbă într-o singură zi. Poate bea 136 l de apă la o singură ocazie.

 11. Cangurul Când englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat ce sărea. Au întrebat băştinaşii prin semne, care este numele animalului. Răspunsul primit a fost "Kan-ghu-ru", iar colonizatorii au luat ca atare denumirea, crezând că aşa se numeşte marsupialul. După mult timp cercetătorii au constatat că, de fapt, cuvântul însemna: "Nu înţeleg!". Este un animal erbivor rumegător. De cele mai multe ori este prietenos, dar devine agresiv când vine vorba să-şi apere puii.

 12. Ursul Panda Trăieşte în China. Este o specie ocrotită prin lege, fiind pe cale de dispariţie.

 13. Ursul Grizzly Trăieşte în America de Nord. Este un animal nocturn, foarte rar ieşind din bârlog în zori. Se hrăneşte cu cadavre, dar şi cu seminţe, iarbă, fructe de pădure (consumă până la 200 000 de fructe de pădure într-o zi).

 14. Ursul Koala Trăieşte în Australia şi este un mamifer marsupial ca şi cangurul. Se hrăneşte cu frunze de eucalipt, care conţin suficientă apă, astfel încât Koala nu este nevoit să coboare pentru a se hidrata.

 15. Furnicarul Trăieşte în America Centrală şi de Sud. Se hrăneşte cu furnici şi alte insecte asemănătoare.

 16. Rinocerul Trăieşte în Africa şi în Asia, în zona dintre savană şi pădure. Este aproape tot timpul plin de noroi, care îl protejează de soare şi de insecte. Este un animal erbivor.

 17. Hipopotamul Trăieşte în Africa şi i se mai spune "cal de râu". Noaptea iese la păscut, câte 5-6 ore, iar ziua doarme şi se odihneşte în apă.

 18. Ursul polar Trăieşte în zonele nordice îngheţate ale Oceanului Arctic. Durata vieţii sale este de 35-40 de ani. Se hrăneşte în special cu pui de focă.

 19. Foca Este o înotătoare iscusită. Trăieşte în mările nordice şi temperate. Poate sta sub apă până la 30 de minute, la o adâncime de 200 m.

 20. Morsa Este un mamifer marin de dimensiuni mari. Trăieşte în mările reci din emisfera nordică. Îşi petrece jumătate din timp în apă şi jumătate pe plaje sau pe sloiuri de gheaţă unde se adună în turme mari.

 21. Pinguinul Este o păsăre marină care nu poate zbura. Trăieşte numai în emisfera sudică. Este adaptat la viaţa acvatică, putând sta sub apă 18 minute. Pinguinii sunt organizaţi în colonii.

 22. Rechinul Este un animal de pradă, capabil să mănânce chiar şi cele mai mari specii de peşti, atât la suprafaţă cât şi la mare adâncime. Dinţii care de multe ori rămân în carnea prăzii, sunt imediat înlocuiţi de alţii noi. Rechinul alb este cunoscut ca “spaima mărilor, campionul groazei”, iar rechinul albastru “cea mai fioroasă bestie a mărilor şi oceanelor”, adevăratul campion ucigător de oameni.

 23. Crocodilul Poate avea o lungime de 7,5 m, iar cei mai mici 1,5 m. Este un prădător de temut.

 24. Cimpanzeul Trăieşte în Africa şi este cel mai apropiat fizic şi genetic de specia umană. Poate trăi până la 40 de ani în libertate şi 60 de ani în captivitate.

 25. Gorila Este o maimuţă retrasă, liniştită, nu atacă omul decât dacă este atacată sau necăjită.

 26. Urangutanul Este supranumit “omul pădurilor” fiind cel mai mare mamifer arboricol din lume. Îşi face culcuşul numai în vârful copacilor. Se hrăneşte cu fructe, dar şi cu animăluţe mici, termite, larve de fluturi.

 27. Gibonul

 28. Babuinul

 29. Maimuţa urlătoare

 30. 3 4 10 Completează rebusul: 2 1 6 8 1. Are cocoaşă. 2. Are trompă. 3. Are corn. 4. Are gâtul foarte lung. 5. Au buzunar pentru pui. 6. Are dungi pe corp. 7. Deşi e pasăre, nu zboară. 8. Trăieşte în apă şi pe uscat. 9. Urs polar. 10. Are pe corp solzi puternici. 11. Alt fel de urs. 12. Regele animalelor. 13. Animal care trăieşte în ape. 13 5 9 12 11 7

 31. Bibliografie: • Cunoaşterea mediului-clasa a II-a; • wikipedia.org • imagini google.com Realizat de înv. Giurgiu Liliana

More Related