BISON BONASUS - Z IMBRUL - PowerPoint PPT Presentation

thuy
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
BISON BONASUS - Z IMBRUL PowerPoint Presentation
Download Presentation
BISON BONASUS - Z IMBRUL

play fullscreen
1 / 8
Download Presentation
BISON BONASUS - Z IMBRUL
70 Views
Download Presentation

BISON BONASUS - Z IMBRUL

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. BISON BONASUS -ZIMBRUL Rudă cu bourul, bizonul şi cu boul domestic, a trăit în pădurile ţării noastre, mai ales în Mara- mureş. Ultimul zimbru a fost împuşcat în anul 1840. În anul 1958 zimbrul a fost recolonizat în ţara noastră, fiind adus din Polo- nia, în pădurea Silvuţ, aproape de Haţeg.

  2. RUPICAPRA RUPICAPRA CAPRA NEAGRĂ Trăieşte pe vârfurile cele mai înalte şi prăpăstioase în Retezat, Parâng, Piatra Craiului, Bucegi. Braconajul şi vânarea neraţională au contribuit la scăderea severă a numărului de exemplare. Este ocrotită prin lege.

  3. LYRURUS TETRIX COCOŞUL DE MESTEACĂN Din cauza vânatului şi schimbă- rilor climatice s-a împuţinat în ultimii ani. Populează în număr mai mare ţările nordice, iar la noi în ţară poate fi întâlnit în munţii Rodnei.

  4. TETRAO UROGALLUS COCOŞUL DE MUNTE Răspândit în Eurasia, la noi în ţară se întâlneşte frecvent în Pia- tra Mare, Ciucaş, Piatra Craiului, Făgăraş, Carpaţii împăduriţi ai Moldovei. Femela este frecvent atacată împreună cu puii ei de păsările răpitoare şi este integral ocrotită prin lege.

  5. EGRETTA GARZETTA EGRETA MICĂ Pasăremigratoare, soseşte în România la mijlocul lunii aprilie şi pleacă în septembrie în ţinuturile din jurul Mării Mediterane. Cuibăreşte în stuful din Delta Dunării. Vânată în trecut pentru penajul său, astăzi este declarată monument al naturii şi ocrotită prin lege.

  6. LYNX LYNX – RÂSUL La fel de feroce ca şi tigrul, răs- pândit odinioară în întreg lanţul Carpatic, a devenit tot mai rar. Trăieşte în regiuni greu accesibile (Retezat, Făgăraş, Parâng). Este ocrotit prin lege.

  7. TESTUDO GRAECA IBERA BROASCA ŢESTOASĂ DOBROGEANĂ Trăieşte în păduri şi în stepă, numai în Dobrogea. Este declarată monument al naturii şi ocrotită prin lege.

  8. GYPS FULVUS VULTURUL PLEŞUV SUR În 1927 , în masivul Retezat au fost observate 700-800 exemplare în timp ce azi se mai pot întâlni 1-2 exemplare. Femela depune un singur ou pe care îl clocesc ambii părinţi. Pasăre folositoare, este ocrotită prin lege.