Njohjen e trashegimise natyrore dhe kulturore te rajonit juglindor te shqiperise
Download
1 / 19

Njohjen e trashegimise Natyrore dhe kulturore te rajonit Juglindor te Shqiperise - PowerPoint PPT Presentation


  • 164 Views
  • Uploaded on

Njohjen e trashegimise Natyrore dhe kulturore te rajonit Juglindor te Shqiperise. Itinerari : Tirane-Elbasaon-Librazhd-Perrenjas-Pogradec-Korce-Voskopoje. Vlerat Gjeoturistike te Rajonit.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Njohjen e trashegimise Natyrore dhe kulturore te rajonit Juglindor te Shqiperise' - andromeda-marinos


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Njohjen e trashegimise natyrore dhe kulturore te rajonit juglindor te shqiperise

Njohjen e trashegimiseNatyroredhekulturoreterajonitJuglindorteShqiperise

Itinerari : Tirane-Elbasaon-Librazhd-Perrenjas-Pogradec-Korce-Voskopoje


Vlerat gjeoturistike te rajonit
VleratGjeoturistiketeRajonit

  • RajoniJuglindorshtrihet ne JuglindjeteShqiperise duke filluarngalugina e ShkumbinitteMesem e lugina e Qarrishtesderi ne Leskovik .Nepermjetvijeskufitarekufizohet me MaqedoninedheGreqine ,me tecilatlidhetnepermjetqafavemalore (Qafe-Thane,Tushemisht ,Gorrice ,Kapshtice)


Foto korca
FOTO , Korca


Korca
Korca

  • Korcaeshteqyteti me I madh I Rajonitdhenjengaqytetet me temedhateShqiperise .Korcaeshtedheqendra e prefektures me tenjejtinemer .Eshtenjengaqytetet me temedhatevendit me rreth 85.000 banoreteregjistruar .Aktivitetet e sajekonomikekryesorekaneqene :bujqesia ,zejtariadhetregtia.

  • Aktualisht ka lulezuarsektoriindertimevedhe I sherbimevedhetregtise.Turizmi ka persepktivezhvilllimin,bazuarmbitrashegimine e pasurkulturoreqeKorcaka.Korcaeshtenjenyje e rendesishme per transportinshqiptar .Qytetindodhet 181 km largkryeqytetit .Eshte e mirenjohurshkolla e pare shqipeqedaton ne vitin 1887,shkolla e pare ne Shqiperi per vajza ,liceufrancez I ndertuar ne vitin 1917,Muzeu Mesjetar.Natyra korcare
NatyraKorcare:


Rruget
Rruget


Shkolla e pare shqipe
Shkolla e pare shqipe :


Voskopoja
Voskopoja:

  • Voskopojaeshtevendbanimshqiptarqendodhetrreth 21 km largngaqyteti I Korcesmbinjepllaje 1160 m mbinivelin e detit .Voskopojaeshtenjevendbanimmesjetar I hershemqedatonprejvitit 1130 .NgaShenProdhomihapetparavizitoritnjepamje e mahnitshmengadukenmajat e leniesdheostrovica,menjelartesiprej 2246m.Lulezimin me temadhVoskopoja e ka pasur ne vitin 1764,atehere kurpopullsia e sajarriti ne rreth 30.000 banore.Neketeperiudhekishte 25 kisha me afreskenga me telakmuarat ,ndersataninukkanembetur me shume se 8 kisha.Voskopojaruanvleratemedhateartitmesjetar .


Voskopoja foto nga kisha t
Voskopoja(Fotongakishat)

Pogradec
Pogradec:

  • Pogradecieshteqytetiidyte per ngamadhesiadherendesia ne rajoninJuglindor .Pogradecindoshetrreth 139 km largnga Tirana .Qytetiantikbanohejngafisi I Enkelejve ,teciletjetoninbrendamurevetekalase.Pogradeciparaviteve 90 ka qenenjeqender e rendesishmeindustriale ne Shqiperi.Pertupermendur ne ate kohejane :industria e kromit ,e hekurit ,nikelit,qymyrit ,turizmit,peshkimit,punimi I drurit ,pijeveetj.Sotpomerrzhvillimturizmidhesektori I sherbimeve .Kalaja e Pogradeciteshte e vendosur ne majen e kodres ne pjesenperndimoreteqytetittePogradecit ,me lartesi 205 m mbinivelin e liqenitteOhrit.


Fund

  • Punoi : MIGENA KARAJ