psikologji ligjore n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Psikologji Ligjore PowerPoint Presentation
Download Presentation
Psikologji Ligjore

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

Psikologji Ligjore - PowerPoint PPT Presentation


 • 180 Views
 • Uploaded on

Psikologji Ligjore. Leksioni i njëmbëdhjetë. Psikopatia . Lidhje e dobët midis kriminalitetit dhe çrregullimit mendor Abuzimi me substancat Çrregullimet psikotike Çrregullimet e personalitetit APD Mungesë shqetësimi Dhunime të të drejtave dhe rregullave të shoqërisë

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Psikologji Ligjore' - tam


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
psikologji ligjore
Psikologji Ligjore

Leksioni i njëmbëdhjetë

psikopatia
Psikopatia
 • Lidhje e dobët midis kriminalitetit dhe çrregullimit mendor
 • Abuzimi me substancat
 • Çrregullimet psikotike
 • Çrregullimet e personalitetit
 • APD
 • Mungesë shqetësimi
 • Dhunime të të drejtave dhe rregullave të shoqërisë
 • Mungesë keqardhjeje dhe pendimi
psikopatia1
Psikopatia
 • Robotë
 • Emocionalisht të cekët
 • Sipërfaqësorë
 • Mungesa në vetëdije
 • Shfrytëzim i të tjerëve
 • Mungesë ndërgjegjësimi
psikopatia2
Psikopatia
 • Shpërfillje dhe nënvlerësim të theksuar për të tjerët
 • Injorim i të drejtave të tjetrit
 • Prirje lakmitare
 • Pyetësori i psikopatisë
 • Karizmatik
 • Nuk ka thellësi emocionale
 • Manipulues
 • Shprehi politike
 • Kamaleontizëm
 • Prirje ndaj rrezikut, trazirave, kaosit
psikopatia fbi
Psikopatia (FBI)
 • Gjakftohtë e të sigurt se janë në të drejtën e tyre dhe nuk gabojnë
 • Fushat kryesore, biznesi dhe politika
 • Pesë faza të joshjes dhe marrjes së pushtetit
 • Faza hyrëse
 • Faza e vlerësimit
 • Faza e manipulimit
 • Faza e konfrontimit
 • Faza e ngjitjes
psikopat t sipas hare
Psikopatët (sipas Hare)
 • 1% të popullsisë
 • Biznes, politikë, agjenci dhe institucione të zbatimit të ligjit, kompani juridike, zyra avokatie, organizata fetare, media
 • Kërkojnë suksesin menjëherë
 • Agresivë, ambiciozë, kokëfortë, këmbëngulës, të pangopur
 • Rastis që vetë institucioni fryn këtë lloj sjelljeje
 • Mungesë empatie dhe ndërgjegjeje
 • Oratorë dhe joshës, mimikë të shkëlqyer të emocioneve njerëzore
 • Nuk ka ilaçe, terapi komunikimi
 • Pasojë e një çrregullimi specifik neurologjik me origjinë biologjike dhe e pranishme që në fëmijëri.