Psikologji ligjore
Download
1 / 11

Psikologji Ligjore - PowerPoint PPT Presentation


 • 703 Views
 • Uploaded on

Psikologji Ligjore. Leksioni i dymbëdhjetë dhe trembëdhjetë. Sadizmi seksual kriminal. Sadizmi seksual kriminal. Sadizmi seksual kriminal. Forma sjelljesh që ngatërrohen me sadizmin seksual. Sjellje patologjike në grup. Studim . Karakteristikat e 30 sadistëve

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Psikologji Ligjore' - gerda


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Psikologji ligjore
Psikologji Ligjore

Leksioni i dymbëdhjetë dhe trembëdhjetëStudim
Studim

 • Karakteristikat e 30 sadistëve

 • Karakteristikat e krimeve të kryera nga 30 sadistët

 • Fakte të krimeve të kryera nga 30 sadistët

 • Intervistimi i sadisto-seksualëve

 • Përfundime


Profilet psikologjike
Profilet psikologjike

 • Përfshijnë sjellje dhe preferenca që i përkasin të shkuarës dhe të tashmes.

 • Përmbajnë të dhëna mbi historinë e sjelljes, veprimtari, blerje konsumatorë, anëtarësim, tëdhëna gjyqësore etj.

 • Japin avantazh në marrëdhëniet sociale.

 • Zvogëlojnë koston e punës, kursejnë kohën, shtojnë produktivitetin.

 • Të nevojshme në proceset gjyqësore.

 • Ndihmon në gjetjen e klientëve në tregun profesional të drejtësisë ligjore.Analiza e skenave t krimit
Analiza e skenave të krimit

 • Fotografi të viktimës dhe mënyrës si është kryer krimi

 • Karakteristikat e viktimës dhe pyetjet, pse u zgjodh kjo viktimë, a ishte e përshtatshme shoqërisht etj etj.

 • Informacioni i mjekut ligjor, bazuar tek autopsia

 • Raporti i policisë

 • Raportimi i dëshmitarëve

 • Rindërtimi i skenës së krimit, si ishte kryer, a ishte i llogaritur

 • Hipoteza të sjelljes kriminale të viktimës

 • Motivet e mundhsme për krimin

 • Tipologjia e krimit

 • Mundësi sugjeruese të teknikave të intervistës


Profili praktik dhe hetimi i vrasjeve seriale
Profili praktik dhe hetimi i vrasjeve seriale

 • Firma

 • Fakte logjike

 • Baza në eksperiencën me skenat e krimeve

 • Zbardhje të skenës së krimit

 • Bashkëpunim i hetuesve me policinë