s g r f retagare fel med momsen l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Deklarationstips för företag PowerPoint Presentation
Download Presentation
Deklarationstips för företag

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Deklarationstips för företag - PowerPoint PPT Presentation


  • 134 Views
  • Uploaded on

Varje år hanterar BDO Sverige tusentals skattedeklarationer för svenska företag. Det ger företaget en god överblick av vanligt förekommande fel. Nu delar företaget med sig av de fem vanligaste felen.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Deklarationstips för företag


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
s g r f retagare fel med momsen

Så gör företagare fel med momsen

En sammanställning av BDO Sverige

bakgrund
Bakgrund

Varje år hanterar BDO Sverige tusentals skattedeklarationer för svenska företag. Det ger företaget en god överblick av vanligt förekommande fel. Nu delar företaget med sig av de fem vanligaste felen.

fel 1
Fel 1
  • Missar att fakturera moms av internationella kunder när försäljningen sker i Sverige – men det är bara när försäljningen sker utomlands som det kan bli frågan om momsbefrielse.
fel 2
Fel 2
  • Det finns en del fall, till exempel vid EU-handel, när köparen ska betala moms men inte säljaren. Många tror att denna moms är ”fiktiv” och inte behöver redovisas i deklarationen, men så är det alltså inte.
fel 3
Fel 3
  • Hanterar momsen vid andrahandsuthyrning eller delade hyreskostnader felaktigt. Hyra kan vara momsbefriad eller inte, det beror på omständigheterna.
fel 4
Fel 4
  • Missar att en vidarefakturerad kostnad inte alltid har samma momssats som när företagen själva betalt den. Till exempel kan en taxiresa som normalt har 6 procents moms istället få 25 procents moms om den ingår som en del i en tjänst som har 25 procents moms.
fel 5
Fel 5
  • Vill felaktigt få tillbaka momsen för kundförluster trots att förlusten inte helt fastställts eller fortfarande ses som tvistig.
avslutning
Avslutning
  • Många ser deklarationsarbete som endast en fråga om att fylla i blanketter. Det många företagare inte tänker på är att man automatiskt påstår en mängd förutsättningar bara genom att ange en siffra eller till och med genom att inte ange den.
om bdo sverige
Om BDO Sverige
  • BDO hjälper företag och offentliga uppdragsgivare med rådgivning, revision, skatt och företagsservice. Företaget har mer än 400 anställda på 17 kontor över hela landet och är en del av BDO International. www.bdo.se