Presentasjon fra mora
Download
1 / 13

Presentasjon fra Mora - PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

Presentasjon fra Mora. Laget av Embret Lund 1BAA. Per Inge Petersson «Pipen».

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Presentasjon fra Mora' - asher


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Presentasjon fra mora

Presentasjon fra Mora

Laget av Embret Lund 1BAA


Per inge petersson pipen
Per Inge Petersson «Pipen»

Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde dravet med dette siden 1964. Hyggelig og munter lærer. Litt sånn «Ja det blir nok bra, og det skiter vi i.» Ikke kjempe nøye ettersom det ikke ble gjort for å vare.


Rjan nilsson
Ørjan Nilsson

Kunne andre teknikker som var litt mer ‘’moderne’’ og hjalp alltid til da det trengtes. Litt mer nøye på det en Pipen. Hyggelig og kom med tips for å holde sparkel spaden litt bedre.


Hans wikstr m
Hans Wikström

Var ikke med under praksisen men forklarte noe først. Virket som en trivelig kar som var med på Ishockeykampen og da vi spiste.


Thor andersen
Thor Andersen

Kameramann og sjåfør, trivelig å snakke med og sitter med mye kunnskap som er greit å lære å snakke om på turen. Har alltid en liten historie på lur.

(Må forresten lære seg å gi bort kamera så noen kan ta bilde av ham!) :P


Einar hyllvang
Einar hyllvang

Ble ikke med hele turen, skuffet for det, men han livner opp stemningen når han var tilstede og har alltid noe tullprat på lager. PS, dårlig til å kjøre i byer. :P


Kurset
Kurset

Det gikk ut på blant annet å lære oss å sparkle og å tapetsere. Og vi skulle lære oss diverse teknikker, slik som det å holde med to fingre på baksiden slik at du kan legge kraft på ene siden når det trengs og på begge sider når det er nødvendig. Også hvordan få best resultat. (kommer senere)

Og kanskje det å få litt sosialt samvær.


Sparkling og best resultat
Sparkling og best resultat

Først drar man på et lag nedover hele sprekken der du skal sparkle med sparkelspaden. Deretter drar du det utover og gjør det til et tynnere lag. Så bøyer man kantene på spaden slik at det blir tynnere på kantene og går litt i lag med veggen. Så drar man oppover med mest press på høyre side, og deretter med mest press på venstre side. Da blir det så godt som ingen kant inntil veggen. Da blir det mindre pussing og etter arbeid mellom sparkling og tapetsering.


Tapetsering
Tapetsering

Når man skal skjære tapetet skal man alltid skjære den 10 cm for lang slik at man har litt å gå på før det blir for kort. Da man limer tapetet så er det viktig at det verken blir for mye eller for lite lim, det får konsekvenser da tapetet har hengt oppe ei stund. I hjørnene var det viktig og ikke legge tapetet slik at det ble ei luftlomme mellom veggen og tapetet. Da må man først legge et tapet litt inn og forbi hjørnet og deretter fra andre siden av hjørnet må man bare legge tapetet inn i hjørnet og ikke brette den med hjørnet.

En rapport på et tapet, det er når det er et mønster på tapetet som gjør at man må legge den korrekt i forhold til forrige tapet. Da et det oppmerket bak på tapetet hvor man skal skjære den slik at den ikke blir for kort. Og da er det om å gjort å passe på slik at det ikke blir skjevt på tapetet.


Turen
Turen

Meget fornøyd med turen, bra med noe slik sosial tur, som det ble samtidig. Det å ha en egen minibuss å reise i er ikke dumt i det hele tatt. Kunne hatt et lite stopp begge veier.

Oppholdet på hotellet er det ikke noe å klage på, helt greit med dobbeltrom, og maten der var bra. Og det at det var badstue, basseng og boblebad gjorde ikke oppholdet noe verre.


Siljan
Siljan

Spent å lære og se litt om hvordan det er inne i en så stor fabrikk, dette var litt mer annerledes enn på saga i Trysil. Hvis det hadde vært mulig skulle jeg gjerne sett mer av anlegget der, ettersom vi bare så noe av det. Men helt greit.


Ishockey kampen
Ishockey-kampen

Det var en elendig kamp sett fra Mora sitt synspunkt, men ettersom jeg aldri har vært på ishockey før så var det meget spent og se på, og lurt å ta en tur på noe for å gjøre turen enda litt mer spesiell. Og det gjør det spentere å dra på turen.


Oppsummering
Oppsummering

Det var lurt med et lite avbrekk fra vanlig skole og dra på en slik tur, dette er til å anbefale for fremtiden og det kan gjerne bli arrangert slike turer hvert år. Jeg syntes det var interessant å lære litt om å tapetsere og sparkle, det er meget kjekt å kunne til senere i livet. Og denne turen setter klassa litt nærmere hverandre og gjør slik at folk for litt mer kontakt med hverandre og det blir meget sosialt, det kan også gjøre at senere blir man jobbene bedre med hverandre.


ad