slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Apostlenes Gjerninger 17 PowerPoint Presentation
Download Presentation
Apostlenes Gjerninger 17

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

Apostlenes Gjerninger 17 - PowerPoint PPT Presentation


  • 85 Views
  • Uploaded on

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Apostlenes Gjerninger 17' - sugar


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

35 Spenn beltet om livet og hold lampene tent! 36 Vær lik tjenere som venter sin herre hjem fra bryllupsfest og står klar til å lukke opp for ham så snart han kommer og banker på. 37 Lykkelige er de tjenere som herren finner våkne når han kommer! Sannelig, jeg sier dere: Han skal binde opp kjortelen, la dem gå til bords og selv gå fram og tjene dem. 38 Ja, lykkelige er de som han finner våkne, selv om han ikke kommer før i andre eller tredje nattevakt.

39 Men det skal dere vite: Dersom husherren visste i hvilken time tyven kom, ville han ikke la ham bryte seg inn i huset. 40 Vær forberedt, dere også! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.»

slide2

41 Da spurte Peter: «Herre, er det oss du sikter til med denne lignelsen, eller gjelder den for alle?» 42 Herren svarte:

«Hvem er da den tro og kloke forvalteren som herren vil sette over tjenestefolket sitt for å gi dem mat i rett tid? 43 Lykkelig er den tjeneren som herren finner i arbeid med dette når han kommer tilbake! 44 Sannelig, jeg sier dere: Herren skal sette ham over alt han eier. 45 Men sett at denne tjeneren sier til seg selv: ‘Det varer lenge før herren min kommer’ og så gir seg til å slå tjenesteguttene og tjenestejentene og spise og drikke til han blir full.

slide3

46 Da skal tjenerens herre komme en dag han ikke venter og en time han ikke kjenner, og hugge ham ned og la ham dele skjebne med de vantro. 47 En tjener som kjenner sin herres vilje og likevel ikke steller i stand eller gjør det herren vil, han skal få mange slag. 48 Men en som ikke kjenner den og gjør det som fortjener slag, skal slippe med færre.

Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som mye er betrodd, skal det kreves desto mer.

Lukas 12

slide4

Apostlenes Gjerninger 17

30 Disse tidene med uvitenhet har Gud båret over med, men nå befaler han alle mennesker, hvor de enn er, at de må vende om. 31 For han har fastsatt en dag da han skal dømme verden med rettferd, ved en mann han har utpekt til dette. Det har han bekreftet for alle mennesker ved å reise ham opp fra de døde.»

slide5

Om Gud ikke hadde vært vred på urettferdighet og bedrag, og om han aldri hadde gjort endelig ende på volden – ville han ikke vært verdig å tilbe … Den eneste måten å forby all vår egen menneskelige bruk av vold er kun ved å tro at vold kun er legitim når den kommer fra Gud …

Min påstand om at praktisering av ikke-vold er avhengig av tro på en guddommelig hevn vil nok være upopulær blant mange … i Vesten … men det krever et rolig forstadshjem som utgangspunkt for tanken om at menneskelig pasifisme kommer fra troen på en Gud som nekter å dømme. I et solsvidd land, gjennomvått av uskyldiges blod, vil tanken alltid dø … sammen med andre behagelige refleksjoner fra et liberalt sinn.

Miroslav Volf

slide6

… og nå er vi vitne til en transformasjon. Et ekte opium for folket er troen på ingenting etter døden – den store beroligelsen i å tanke at våre svik, grådighet, feighet og drap aldri kommer til å bli dømt … selv om alle religioner er enige om at gjerningene våre er uforgjengelige.

CzeslawMilosz

slide7

Helvete begynner med murring, alltid klaging og alltid skylding på andre … men en er fortsatt ikke en del av det. Du kan til og med kritisere det i deg selv og ønske at du kunne fått stoppet det. Men det kan komme en dag når du ikke kan det lengre. Da er det ikke lengre noe deg igjen for å kritisere det humøret eller en gang nyte det, bare murringa i seg selv, fortsettende for evig som en maskin.

Da er det ikke et spørsmål om Gud som ”sender oss” til helvete. I hver av oss er det noe som vokser, som vil BLI HELVETE om det ikke knekkes i fødselen.

C. S. Lewis

slide8

ROMERNE 1

21 De kjente Gud, men likevel lovpriste og takket de ham ikke som Gud. Med sine tanker endte de i tomhet, og deres uforstandige hjerter ble formørket …

24 De fulgte sitt hjertes lyster, derfor overga Gud dem til urenhet slik at de vanæret kroppen sin med hverandre. 25 De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte i stedet for Skaperen, han som er velsignet i evighet …

28 De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg …

slide9

“There are only two kinds of people in the end: those who say to God, ‘Thy will be done,’ and those to whom God says, in the end, ‘Thy will be done.’ All that are in Hell, choose it.”

C. S. Lewis

slide10

Johannes Åpenbaring 21:3-4

«Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal være deres Gud.

4 Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som en gang var, er borte.»

Johannes Åpenbaring 22:20

Han som vitner om dette, sier: «Ja, jeg kommer snart.»

Amen. Kom, Herre Jesus!

slide11

Romerne 9:2-3

Jeg bærer stor sorg i hjertet og plages uavbrutt. 3 Ja, jeg skulle gjerne vært forbannet og skilt fra Kristus, om det bare kunne være til hjelp for mine søsken som er av samme folk som jeg.

Filipperne 4:4

Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere!

slide12

Lukas 12:48

Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som mye er betrodd, skal det kreves desto mer.

Jesus