1 which country on the map is the netherlands n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
1. Which country on the map is The Netherlands? PowerPoint Presentation
Download Presentation
1. Which country on the map is The Netherlands?

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 39

1. Which country on the map is The Netherlands? - PowerPoint PPT Presentation


  • 441 Views
  • Uploaded on

1. Which country on the map is The Netherlands?. A B C D. 1. Which country on the map is The Netherlands?. Answer 3 (C= The Netherlands). A = Denmark. B = Ireland. D = Switzerland. D. 2. Who is the Queen of The Netherlands?. 2. 3. The Kingdom of The Netherlands consists of:.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '1. Which country on the map is The Netherlands?' - jacob


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
1 which country on the map is the netherlands1
1. Which country on the map isThe Netherlands?

Answer 3 (C= The Netherlands)

A = Denmark

B = Ireland

D = Switzerland

3 the kingdom of the netherlands consists of
3. The Kingdom of The Netherlands consists of:
  • The Netherlands and Suriname
  • The Netherlands, the Netherlands Antilles and Aruba
  • The Netherlands, the Netherlands Antilles and Indonesia
  • The Netherlands, the Netherlands Antilles, Aruba and New Amsterdam
slide6
3. The Kingdom of The Netherlands consists of:Answer 2 = The Nederlands, The Netherlands Antilles and Aruba

Suriname independent since 1975

Indonesia independent since 1949

slide7
4. The Netherlands was the first country to salute the United States by recognizing the American flag, where did this historic event occur?
  • Bermuda
  • Aruba
  • West Indies
slide8
4. The Netherlands was the first country to salute The United States by recognizing the American flag. Where did this historic event occur?

Answer 3 = In the West Indies, on the small island of St. Eustatius.

The US enjoys its longest unbroken relationship with the Netherlands!

5 how many dutch military are currently deployed in iraq answer 2 1390
5. How many Dutch military are currently deployed in Iraq?Answer 2 = 1390

The United States has about 135,000 troops in Iraq.

*Estimated

From the Washington Post April 8 2004

Number of Dutch troops deployed 2700.

Besides to Iraq also in Bosnia, Afganistan, the Middle East and other places.

Usability of forces; The Netherlands ranks 3rd as to output / contribution of ground forces after the US and CA with 9,3 % of its ground forces involved.

6 of which international organization was the netherlands not a founding member choose from
6. Of which international organization was the Netherlands NOT a founding member? Choose from
  • EU
  • NATO
  • Benelux
  • United Nations
  • OSCE
  • Council of Europe
  • Organization of American States
  • United Nations
  • None of the above
  • All of the above.
6 of which international organization was the netherlands not a founding member
6. Of which international organization was the Netherlands NOT a founding member?

Answer = 7 -- Organization of American States

7 which tribunal can not be found in the hague
7. Which Tribunal can NOT be found in the Hague
  • International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia
  • International Court of Justice
  • International Criminal Court
  • Permanent Court of Arbitration
  • Rwanda Tribunal
  • The World Court
  • All of those tribunals are in the Hague
7 which tribunal can not be found in the hague1
7. Which Tribunal can NOT be found in the Hague

Answer = All of these tribunals are in The Hague.

The World Court is a popular name for the ICJ, it is not a separate court.

8 how many dutchmen have been secretary general of nato1
8. How many Dutchmen have been Secretary General of NATO?

Answer = 3

Luns de Hoop-Scheffer Stikker

9 what type of fighter aircraft does the netherlands airforce use
9. What type of Fighter Aircraft does the Netherlands Airforce use?
  • F16
  • Mirage
  • Eurofighter
  • Antonov
9 what type of fighter aircraft does the netherlands airforce use1
9. What type of Fighter Aircraft does the Netherlands Airforce use?
  • Answer = The Royal Netherlands Air Force uses the Lockheed F-16. The Netherlands was in 1975 one of the five founding Nations of the highly successful F-16 Multi National Fighter Program.
  • Hundreds of F-16's has been assembled in the Netherlands.
  • At this moment the Netherlands is a level 2 partner (besides Italy) in the Joint Strike Fighter program, in which program 9 nations under the lead of the US are developing the next generation Fighter aircraft.
slide19
10. How many different US-built weapon systems can you find in the inventory of the Netherlands armed forces
  • 8
  • 15
  • 35
slide20
10. How many different US-built weapon systems can you find in the inventory of the Netherlands armed forces

The Netherlands uses many US-build systems like:

  • The McDonnell Douglas KDC-10 tanker aircraft
  • The Lockheed P3 Orion
  • The C-130 Hercules
  • The Lockheed F-16
  • Boeing Apache
  • Chinook helicopters
  • The SSM Harpoon system
  • Standard SM2-MR Block III-A
  • Evolved Sea sparrow missiles
  • The Lockheed MRLS system
  • The Raytheon Patriot PAC-3 missile system
  • STINGER Man pad
  • the DRAGON-McDonnell Douglas Aerospace
  • Hughes TOW and Amraam

Answer = more than 35!

slide21

11. In percentage of GDP, how much does the Netherlands Government contribute to Development Cooperation? Use scale to choose from 0.1 to 1.0%: if you press 3, it means you think it is 0.3 %

  • 0.1%
  • 0.2%
  • 0.3%
  • 0.4%
  • 0.5%
  • 0.6%
  • 0.7%
  • 0.8%
  • 0.9%
  • 1.0%
slide22

11. In percentage of GDP, how much does the Netherlands Government contribute to Development Cooperation?

Answer C: 0.8%, the total amount in 2003 is 3,8 billion Euro per year.

According to OECD-statistics only 5 countries (out of 22) contribute more than 0.7%.

Source: OECD

slide23

11. In percentage of GDP, how much does the Netherlands Government contribute to Development Cooperation?

Source: OECD

12 the us and the netherlands recently agreed to coordinate activities on
12. The US and the Netherlands recently agreed to coordinate activities on:
  • HIV/AIDS
  • Education
  • Cicadas
  • Malaria
12 the us and the netherlands recently agreed to coordinate activities on1
12. The US and the Netherlands recently agreed to coordinate activities on:

Answer: HIV/AIDS.

On September 3, 2003 Prime Minister Balkenende and President Bush issued a joint statement on cooperation against AIDS.

The two countries will cooperate on HIV/AIDS prevention, treatment and care in Africa, beginning with Rwanda, Ghana and perhaps expanding to Zambia, Ethiopia and possibly Sudan.

slide26
13. Is the value of Dutch exports of food and agricultural products in 2003 smaller than total US Food and Ag. exports? Yes or no.
  • Yes
  • No
slide27
13. Is the value of Dutch exports of food and agricultural products in 2003 smaller than total US Food and Ag. exports? Yes or no.

Answer: Dutch agricultural exports exceed total US Agricultural exports!

Dutch exports: USD 58,6 billion

US exports: USD 55,5 billion

slide28

14. US subsidiaries of Dutch companies are a very important “insource” of high quality, high paying US jobs. How many jobs are generated (approx) by US subsidiaries of Dutch companies?

  • <500.000 jobs
  • >500.000 jobs
slide29

14. US subsidiaries of Dutch companies are a very important “insource” of high quality, high paying US jobs. How many jobs are generated (approx) by US subsidiaries of Dutch companies?

Answer: almost 600.000 jobs generated by Dutch Foreign Direct Investment in the US. A total of 2,370 affiliates.

The Netherlands is the third largest investor in the US (UK, France no. 1 and 2 in 2002).

Per capita the Netherlands by far the biggest investor.

15 which of the following is not a legal option in the netherlands
15. Which of the following is NOT a legal option in the Netherlands?
  • Euthanasia
  • Same-sex marriage
  • Drugs
  • Abortion
  • Prostitution
  • Medicinal cannabis
  • All
  • None
15 which of the following is not a legal option in the netherlands1
15. Which of the following is NOT a legal option in the Netherlands?

Answer = 3

It is an offence to produce, posses, sell and import/export drugs. However, it is not an offence to use soft drugs.

16 what is the reason for having coffee shops in the netherlands
16. What is the reason for having coffee shops in the Netherlands?
  • To please our citizens
  • To tease the United States
  • To encourage tourism from the United States
  • To protect cannabis users, especially youngsters, from exposure to hard drugs and criminal organizations
16 what is the reason for having coffee shops in the netherlands1
16. What is the reason for having coffee shops in The Netherlands?

Answer = 4

To protect cannabis users, especially youngsters,

from exposure to hard drugs and criminal organizations.

Percentage drugs use youngsters age 15-16

17 which part of the world has the highest percentage of people using cannabis
17. Which part of the world has the highest percentage of people using cannabis?
  • Western Europe
  • United States
  • Canada
  • Australia
18 how much of the netherlands is below sea level

A large part of the Netherlands is bellow

see level. During the last millennium

the Dutch have tried to stop the decline

of the land area and to gain new land.

The endless struggle against the water

has resulted in a unique landscape.

18. How much of The Netherlands is below sea level?
18 how much of the netherlands is below sea level answer 2 50
18. How much of The Netherlands is below sea level?Answer 2 = +/- 50 %

A large part of the Netherlands is bellow

see level. During the last millennium

the Dutch have tried to stop the decline

of the land area and to gain new land.

The endless struggle against the water

has resulted in a unique landscape.

19 which of the following words get their origin from the dutch language
19. Which of the following words get their origin from the Dutch language?
  • Boss comes from the Dutch word BAAS
  • Cookie comes from the Dutch word KOEKJE
  • Coleslaw comes from the combination of two Dutch words:

KOOL (cabbage) and SLA (salad)

  • Dumb comes from the Dutch word DOM
  • Golf comes from the Dutch word KOLF, originally a Dutch Game
  • Dollar comes from Daalder
  • Yankee comes from the typical Dutch name

JAN KEES

19 which of the following words get their origin from the dutch language1
19. Which of the following words get their origin from the Dutch language?
  • Answer = All of the above
  • Boss comes from the Dutch word BAAS
  • Cookie comes from the Dutch word KOEKJE
  • Coleslaw comes from the combination of two Dutch words:
  • KOOL (cabbage) and SLA (salad)
  • Dumb comes from the Dutch word DOM
  • Golf comes from the Dutch word KOLF, originally a Dutch Game
  • Dollar comes from Daalder
  • Yankee comes from the typical Dutch name
  • JAN KEES