Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel - PowerPoint PPT Presentation

online rt kes t s s marketing fogyaszt v delmi szemmel n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel PowerPoint Presentation
Download Presentation
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel

play fullscreen
1 / 9
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel
108 Views
Download Presentation
geneva
Download Presentation

Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Online értékesítés és marketingfogyasztóvédelmi szemmel Siklósi Máté

  2. Releváns-e az online? Marketing: rendkívül erős piaci jelenlét: hirdetések, tájékoztatók alkuszi, közvetítői és biztosítói oldalakon Értékesítés: fejlődő piaci jelenlét, erős GFB esetén, utasbiztosításoknál, elsősorban a nem élet ágban. Értékesítésben a jelenlét elsősorban a GFB terén erős.

  3. Fogyasztóvédelmi problémák Díjak pontatlansága; Terméktájékoztatók pontatlansága, hiányosságai; Hirdetések megtévesztő szövegrészei; Megtévesztő módon hiányos tájékoztatás. Évente több kötelezés, bírság és pontosítás a Felügyelet részéről – súlyos bírságok nélkül, ám a bizalmat romboló mértékben.

  4. Fő cél, kockázat Online értékesítés esetén összetettebb termékek esetén fokozottan nagy a misselling kockázata. Lakásbiztosítás – legjobb termék kiválasztása; CASCO – megfelelő termék, záradékolások; Utasbiztosítások – mire is van szükségünk? Biztosítani kell a tanácsadói tudást, különben magas lesz a csalódottak száma: piac és bizalomvesztés.

  5. Alapvető szabályok Alapvető szabályok: Bit Eddig Psztv., október 1-től MNBtv. PSZÁF elnöki rendeletek Távértékesítés szabályai (14 nap) Fttv. E-ker tv.

  6. Tipikus hibák „Kötelező akár 9000/év!” Amennyiben ez csupán az ügyfdelek kisebbik része számáűra elérhető „Kötelező már 6000 Ft-tól” Amennyiben 6000 Ft-ért nem tud bárki biztosítást kötni „Biztosítások nálunk a legolcsóbban” Amennyiben ez a rettenet olcsóság nem igazolható!!! „Váltson biztosítót, mert olcsóbb!” Amennyiben akárki esetében is előfordul, hogy a váltás után többet fizet.

  7. Megelőzési lehetőségek Kerülni marketing esetén a felsőfokú jelzőket; Hirdetések felülvizsgálata szakemberrel; Kiemelt figyelemmel lenni a díjhirdetésre; Minden releváns szabályról tájékoztatni kell az ügyfelet (távértékesítés!); Szakszerű és előrelátó panaszkezelés; Alapvető jogszabályi előírások betartása az online felületen (kb. 100-150 pont).

  8. Egyéb fontos pontok Elérhetőségek pontos és kimerítő feltüntetése; Panaszkezelési szabályzat; Panaszkezelési nyomtatványok; Utalás és link a magatartási kódexre; Értékesítés esetén a kötelező tájékoztatások biztosítása;

  9. Köszönöm a megtisztelő figyelmet!