KOMUNIKIMI POLITIK NDERKOMBETAR
Download

KOMUNIKIMI POLITIK NDERKOMBETAR

Advertisement
Download Presentation
Comments
macha
From:
|  
(154) |   (0) |   (0)
Views: 30 | Added: 31-12-2012
Rate Presentation: 0 0
Description:
Cfare kuptojme me termin ?komunikim politik nderkombetar\"?. Me termin komunikim politik nd?rkomb?tar kuptojm? ndikimin q? kan? shtetet komb?tare n? sjelljen e p?rshtatshme politike n? dhe me vende t? tjera. . Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar. Ketu perfshihen:. aspektet e komunikimit di
Tags
,
KOMUNIKIMI POLITIK NDERKOMBETAR

An Image/Link below is provided (as is) to

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use only and may not be sold or licensed nor shared on other sites. SlideServe reserves the right to change this policy at anytime. While downloading, If for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

2. Cfare kuptojme me termin ?komunikim politik nderkombetar?? Me termin komunikim politik nd?rkomb?tar kuptojm? ndikimin q? kan? shtetet komb?tare n? sjelljen e p?rshtatshme politike n? dhe me vende t? tjera. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

3. Ketu perfshihen: aspektet e komunikimit diplomatik propaganda aktivitetet informative t? pjes?s m? t? madhe t? agjencive shtet?rore ?dhe perjashtohen aktivitetet e shtypit: Qe jane te interesuar ne edukimin nderkombetar Qe kane qellime fetare/misionare Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

4. Komunikimi politik nd?rkomb?tar eshte: Negocim Propagande Lufte politike Lufte psikologjike Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

5. ? Pse eshte shume e veshtire, gati e paarritshme te studiohet komunikimi politik nderkombetar? Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

6. Sipas David & Alexander kjo ndodh per nje sere arsyesh: Studimi i komunikimit politik nd?rkomb?tar i pret kufijt? e vendosur t? disiplinave diplomatike. T? gjitha shkencat sociale, madje edhe t? tjera jasht? k?saj fushe, mund t? kontribuojn? n? k?t? problematik?: askush nuk ka nj? p?rgjigje t? sakt?. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

7. ? 2. Progresit t? ngadalt? i atribuohet fakti se studimi i procesit t? komunikimit ?sht? disi kompleks Kush i thot? kujt cfar?, n?p?rmjet cilit element, p?r cfar? q?llimi, n?n cfar? rrethanash me cfar? efektesh? Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

8. ? N?se n? p?rgjigje t? k?saj pyetjeje, te lidhur me komunikimin politik nd?rkomb?tar, ku ?kush? ?sht? nj? aparat propaganda n? nj? kultur? dhe ?kujt? ?sht? nj? audienc? n? nj? tjet?r kultur?, dhe q?llimet e rrethanat jan? t? lidhura ngusht? me t? gjitha problemet e marr?dh?nieve nd?rkomb?tare, ?sht? e qart? q? nuk mund t? nd?rmarrim nj? studim sistematik t? komunikimit politik nd?rkomb?tar. Ne ndihmojm? me m?nyrat tona, me ide dhe opinione, duke shpresuar se kjo gj? do t?i hap? rrug?n n? t? ardhmen nj? studimi t? plot? e t? mir?q?n?. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

9. ? 3. Shkenc?tar?t jan? p?rpjekur t? studiojn? t? gjitha p?rgjigjet e audienc?s n? disa tipe t? komunikimit t? brendsh?m. Por k?to komunikime jan? n? p?rgjith?si m? t? thjesht? sesa ato q? p?rplasen n? p?rpjekjen p?r t? komunikuar politikisht p?rtej kufijve komb?tar?. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

10. ? 4. Shpesh komunikimi politik b?het nj? instrument ndihm?s i politikave. P?rdoret n? lidhje me vendimet ose veprimet brenda sfer?s diplomatike, ekonomike dhe ushtarake. N?se ne studiojm? nj? komunikim pa iu referuar nj? veprimi t? caktuar, mund t? gjendemi fare mir? n? rrug? t? gabuar, duke studiuar nj? abstragim pa vler?. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

11. ? 5. ?sht? shum? e v?shtir? t? mbash nj? q?ndrim shkencor strikt n? vler?simin e komunikimit politik nd?rkomb?tar, p?r shkak t? kushteve politike dhe administrative n?n t? cilat ?sht? nd?rmarr?. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

12. Edhe pse me veshtiresite e lartpermendura? Komunikimi politik nderkombetar eshte shume I rendesishem ne prizmin e marredhenieve nderkombetare. Informimi nd?rkomb?tar, lufta propagandistike dhe ajo psikologjike p?rb?jn? sot nj? p?rpjekje masive n? t? cil?n jan? p?rfshir? e pun?suar shum? njer?z, me q?llim arritjen e rezultateve pozitive n? t? ardhmen. Nga ana tjet?r, komunikimi politik nd?rkomb?tar karakterizohet nga nj? e kaluar tep?r e r?nd?sishme. Ai luajti nj? rol shum? t? madh gjat? Luft?s s? I e t? II Bot?rore. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

13. Si aplikohet komunikimi politik nderkombetar : Rasti: Lufta e Ftohte Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

14. Lufta e Ftohte Lufta e Dyte Boterore perfundoi ne vitin 1945 Iu dha fund periudhes harmonike Lindje ? Perendim Amerika kishte dale nga lufta si fuqi dominante globale dhe synonte te shtrinte ndikimin e saj anembane botes Stalini vazhdonte te kishte kontrollin (qe prej vitit 1934) Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

15. Lufta e Ftohte Nga prespektiva e komunikimeve politike, Lufta e Ftohte eshte nje rast interesant per dy arsye: Ishte nje konflikt real Ajo e pajisi Ameriken dhe qeverite e tjera Perendimore me nje ?armik? Shkaterrim e crrenjosje e partive socialiste, sindikatave tregtare, levizjeve protestuese antiberthamore ne fund te viteve 1980 Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

16. Konflikti nderkombetar dhe komunikimi politik Lufta e Ftohte u quajt keshtu pasi ajo nuk perfshiu perballjen e drejteperdrejte ushtarake midis Fuqive te Perendimit dhe Bashkimit Sovietik. Shume luftera te tjera ndodhen gjate kesaj kohe: Lufta civile e Angolas Levizja guerrile Contras ne Nikaragua Konflikti ne Ishujt Malvine Konflikti Izrael ? Prishtine? Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

17. Perpara lancimit ne treg te mediave elektronike moderne: Konfliktet ushtarake mbuloheshin nga korrespondentet e shtypit, raportimi i te cilveve vononte me jave, madje edhe me muaj, pasqyrimin publik te ngjarjeve Cfare mund te ndodhte ne kete rast? Manipulim Keqinterpretim Transformim Ekzagjerim Genjeshter Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

18. Gjate Luftes se Pare Boterore: Qeverite u angazhian ne fushata propaganduese per te bindur popullatat perkatese se pala tjeter ishte mizore dhe imorale Shpejtesia dhe efektshmeria e kanaleve te komunikimit nderkombetar u permiresuan ne shek. XX U rrit rendesia e opinionit publik Lajmi u be me bashkekohor U rrit kerkesa per te qene i informuar Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

19. Komunikimi politik nderkombetar pas 11 Shtatorit te famshem: I efektshem I kuruar Kolektiv dhe komunitar Ne perpjekje per te perparuar Ne nje kohe tensioni nderkombetar, komunikimi politik nderkombetar peson gjithmone nje evolucion te konsideruar Gjithnje ne rritje dhe ne nivele me te larte Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

20. Lufta e Vietnamit e cilesuar si ?lufta e I-re mediatike? 1960: Teknologjia e mbledhjes se lajmit kishte avancuar ndjeshem (ishte bere i mundshem mbulimi relativisht ?LIVE? i konflikteve. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

21. Lufta e Vietnamit Midis forcave komuniste dhe antikomuniste, keto te fundit te mbeshtetura nga SHBA Kjo ishte lufta e I-re e hapur Sepse u raportua cdo lajm ne cdo cast Fitorja e Vietnamezeve te Veriut dhe poshterimi I forcave Amerikane, ishte dhe vazhdon te mbetet per amerikanet faji I mediave qe e raportuan ate Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

22. Luftera ne te cilat ka zene vend komunikimi politik nderkombetar Ishujt Malvine Te pushtuara nga Forcat Argjentinase 1982 Gjiri Persik 1990 - 1991 Ku perfshiheshin disa vende, qindra mijera trupa dhe disa nga manovrat me te medha ne histori Me protagoniste SHBA, Britanine e Madhe, Irakun dhe Kuvajtin Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

23. Fushata e marredhenieve publike kunder komunizmit: ?Gazetat, me perjashtime te rralla, e portretizonin revolucionin si nje orgji vrasjesh ne mase, perdhunime, grabitje e masakra; perzierje e nje crregullimi universal?. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

24. ? Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

25. Komunikimi politik negativ: RASTI BIN LADEN: Taktikat per te terrorizuar masen nepermjet videove te frikshme Komunikimin me mesazhe per te trembur SHBA dhe Angline, te cilat shiheshin si bashkefajtore kryesore ne shtypjen muslimane Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

26. RASTI BILL CLINTON DHE MONIKA LEVINSKI Komunikim politik negativ i shtypit viziv dhe te shkruar per nje periudhe te caktuar kohore Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

27. ? Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

28. Rikujtese: Zgjedhjet Elektorale Zgjedhjet jan? t? r?nd?sishme sepse ato na krijojn? mund?sin? t? kemi liri n? p?rzgjedhjen e liderve tan?. Ato jan? b?rthama e demokracis? dhe elementi karakterizues i nj? sistemi demokratik. Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

29. Zgjedhjet na japin mund?sin? t? p?rcaktojm? se si interesat e individ?ve mund t? sh?rbehen n? m?nyr? efektive. Cdo vot? kontribuon n? zhvillimin dhe shprehin? e shoq?ris? ton? si e t?r?. Rikujtese: Zgjedhjet Elektorale Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

30. Zgjedhjet jo vet?m t? japin mund?sin? e nj? vendimmarrjeje t? qet? apo nj? p?rzgjedhjeje liderash, por ato ofrojn? legjitimitetin me t? cilin qeveriset. Fituesit e zgjedhjeve p?rfitojn? nj? pranim t? p?rgjithsh?m n? lidhje me t? drejt?n e ushtrimit t? fuqis?. Cdo zgjedhje mund t? jap? fuqin? fituese, por vet?m nj? zgjedhje n? m?nyr? demokratike ofron drejt?sin? e duhur p?r t? qeverisur ose p?r t?u qeverisur. Rikujtese: Zgjedhjet Elektorale Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

31. Sistemi i zgjedhjeve t? lira ?sht? shum? i r?nd?sish?m. Zgjedhjet jo vet?m na sigurojn? q? zgjedhim liderin q? d?shirojm?, por ato ngulisin n? memorien ton? imazhin e procesit elektoral dhe provojn? se sistemi ?sht? nj? sistem efektiv. Rikujtese: Zgjedhjet Elektorale Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar

32. Cfare thuhet??? Cfare behet ne te vertete??? Dena Grillo - Komunikimi Politik Nderkombetar


Other Related Presentations

Copyright © 2014 SlideServe. All rights reserved | Powered By DigitalOfficePro