Published by Pearson Education India Authored by Edgar Thorpe & Showick Thorpe - PowerPoint PPT Presentation

published by pearson education india authored by edgar thorpe showick thorpe n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Published by Pearson Education India Authored by Edgar Thorpe & Showick Thorpe PowerPoint Presentation
Download Presentation
Published by Pearson Education India Authored by Edgar Thorpe & Showick Thorpe

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 18
Download Presentation
Published by Pearson Education India Authored by Edgar Thorpe & Showick Thorpe
0 Views
Download Presentation

Published by Pearson Education India Authored by Edgar Thorpe & Showick Thorpe

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Published byPearson Education IndiaAuthored byEdgar Thorpe & Showick Thorpe PART 1: Some More Information [Section 9]Topics CoveredSlide Numbers 9.1 Wonders of the worlds [2 – 7] 9.2 Countries and Their Emblems [8-12] 8.3 Countries and Their Parliaments [13-18]

  2. Question 1: Name the Greek Author Who was the first to list the greatest monuments and buildings as the seven wonders of the world. Answer: Author Antipater of Sidon. Extra Fact Punch Antipater of Sidon was an Ancient Greek poet and writer who lived in the 2nd century B.C. As a lover of the monuments of the Greek world, he decided to put them to paper in his list of the "Seven Wonders of the Ancient World".aphysical attraction for the ancient Greeks who considered it a magic number.

  3. Question 2: The Eiffel Tower is located in. Answer: Paris. Extra Fact Punch This tower was built for the 1889 Paris Exibition by Alexander Gustave, a French civil Engineer.

  4. Question 3: The Leaning tower is located in . Answer: Italy. Extra Fact Punch One of the wonders of the Middle Ages. The leaning tower of Pisa is a round, marble, eight-story bell tower, and weighs 14,453 tonnes.

  5. Question 4: The famous16th century portrait of Mona Lisa was painted by the famous Italian painter________. Answer:Leonardo da Vinci, in 1504. Extra Fact Punch Mona Lisa also known as La Gioconda.

  6. Question 5: The New York version of Statue of Liberty was engineered by______. Answer: A.G.Eiffel. Extra Fact Punch This is a huge statue of a woman facing the sea, with a tablet in her left hand and a lighted torch in her right hand. The tablet bears the inscription July 4,1776, the date of American independence.

  7. Question 6: During which period The Taj Mahal of Agra was built. Answer: 1631-1653 by Emperor Shahjahan. Extra Fact Punch it was built as a mausoleum for his wife Mumtaz Mahal. The tomb is made of white marbles and inlaid with precious stones.

  8. Question 7: Kangroo is the National Emblem of. Answer: Australia. Extra Fact Punch Wattle (Australian Acacia) is also the emblem.

  9. Question 8: Water Lily is the emblem of. Answer: Canada. Extra Fact Punch Mapple leaf is the flower emblem.

  10. Question 9: Flower emblem of India. Answer: Lotus. Extra Fact Punch The other Emblem of India is an adaptation from the Sarnath Lion Capital.

  11. Question 10:Name any two countries with similar Emblems? Answer: The Netherlands and Sri Lanka. Extra Fact Punch Both the countries have Lion as their Emblems.

  12. Question 11: ______ is the flower emblem of Iran. Answer: Rose. Extra Fact Punch Rose is also the flower emblem of United Kingdoms.

  13. Question 12: Cite any three countries with similar Parliament names? Answer: Jordon, Kenya and Kuwait. Extra Fact Punch There parliaments are known as National Assemblies.

  14. Question 13: Indian parliament is known as. Answer: Sansad. Extra Fact Punch It consists of President of India and two houses, the lower house, known as the Lok Sabha and the upper house, known as the Rajya Sabha. It is located in New Delhi at Sansad Bhavan..

  15. Question 14: The word ‘Diet’ is the name of Parliament of which county? Answer: Japan. Extra Fact Punch The National Diet of Japanis Japan's bicameral legislature. It is composed of a lower house, called the House of Representatives, and an upper house, called the House of Councillors.

  16. Question 15:Federal Parliament is of which country? Answer: Australia. Extra Fact Punch The Parliament of Australia or Commonwealth Parliament is the legislative branch of government of Australia. It is bicameral, largely modeled in the Westminster tradition, but with some influences from the united States Congress.

  17. Question 16: Name of Sweden Parliament is. Answer: Riksdag. Extra Fact Punch The Riksdag is the national legislative assembly of Sweden. The riksdag is a unicameral assembly with 349 members.

  18. Question 17: Shora is the name of Parliament of Algeria or Afghanistan? Answer: Afghanistan. Extra Fact Punch Afghanistan officially the Islamic Republic of Afghanistan, is a landlocked country that is located approximately in the center of Asia. It is variously designated as geographically located within Central Asia, South Asia, and the MiddleEast.