ilyenek vagyunk mi
Download
Skip this Video
Download Presentation
Ilyenek vagyunk mi…

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 41

Ilyenek vagyunk mi… - PowerPoint PPT Presentation


  • 87 Views
  • Uploaded on

Ilyenek vagyunk mi…. 5/B OSZTÁLY. A mi kis osztályunk szereti és segíti egymást. Az új tanulóknak mindig segítünk beilleszkedni és barátokat szerezni. Az osztály képviselőink: Harkabusz Fanni, Ács Fanni, Matula Bálint és Székely István.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Ilyenek vagyunk mi…' - vachel


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide3
A mi kis osztályunk szereti és segíti egymást.

Az új tanulóknak mindig segítünk beilleszkedni és barátokat szerezni. Az osztály képviselőink:

Harkabusz Fanni, Ács Fanni, Matula Bálint és Székely István.

Az osztályban van két rajzművész, Hajba Bianka és Borsos Klaudia

slide5
Az osztályban van egy olyan gyerek, aki már első óta kiemelkedő teljesítményt nyújt. Őt Ferencz Patrikanak hívják kitűnő tanuló és több versenyt is megnyert. Az osztályban a legszebben író Csukás Nikolett, ő több szépíróversenyen indult. Az osztályban mindenki jó valamiben. Sokan járnak egyesületbe sportolni és vannak akik hangszeren játszanak.
slide6
A mi osztályfőnökünk Farkasné Balogh Éva, akit az egész osztály szeret. Mikor feljöttünk felső tagozatba, kedves és türelmes volt velünk. Ő sok helyre elvitt minket, ezekből egy párat fogok most felsorolni. Szerintem mégis először a Károlyi Fesztivállal kezdem, ahol két darabot adtunk elő. Egy magyart és egy angolt.
k rolyi fesztiv l
Károlyi Fesztivál

A magyar darab címe „ Segítség ember!” volt, amelyben rengeteg állat és egy csintalan kisfiú szerepelt. Az osztály összes tagja kapott szerepet. Az angol darab címe: „Hause ghost”. Ebben is mindenki szerepelt.

Volt egy időszak amikor megviseltek minket a próbák,de a fesztiválon mindenki állva tapsolt nekünk. Ez nagyon nagy élmény volt számunkra!

oszt lyprogramok
Osztályprogramok
  • Nagyon tetszett nekünk még a 3D mozi, ahol megérinthettük a filmbeli szereplőket. Egy természetfilmet néztünk meg.
  • Voltunk még a Planetáriumba, ahol először a képeket és a kis szobrokat néztük meg. Aztán bementünk a terembe, ahol egy kicsit kényelmetlen székbe kellett beülni. Az tetszett nekünk a legjobban, hogy úgy bántak velünk, mintha tényleg űrhajóban ülnénk.
  • Az osztálykarácsony is nagyon jól sikerült, már ránk esteledett, de még akkor sem volt kedvünk hazamenni
erdei iskola
ERDEI ISKOLA
  • Erdei táborban is voltunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat a sok program miatt.
  • Ebben az évben sokat fagyiztunk közösen.
  • Kétszer ellátogattunk az állatszigetre is.

Ahová ötödikbe nem jutottunk el oda hatodik osztály évelején elmegyünk.

kedves napl m
Kedves Naplóm!

Sok mesélni valóm van számodra: ma van az erdei tábor első napja. Reggel, álmosan kikecmeregtem az ágyból, de eszembe jutott valami: Ma megyünk Zánkára! Máris jobb kedvem lett! A vonaton mindenki fölszabadult: végre szülők nélkül!(Igaz ott van Éva néni.) Útközben megismerkedtünk a balatoni táj szépségével. Mikor odaértünk: elfoglaltuk a szállásunkat. Mivel vacsoráig nem tudtunk mit csinálni, így elmentünk körül nézni. A Balaton partján is voltunk! Utána vacsorázni mentünk. Utána csillagvadászatot játszottunk volna, de estére rossz lett az idő, így elmaradt. Holnap is beszámolok mi történt.

  • Szia!!!

Lóránt bácsi reggeli trombitálása, megviselte álmunkat. De erre legalább mindenki kiugrott az ágyból. Utána jött a reggeli torna. Mikor lefutottuk a távot, elmentünk reggelizni. Minden osztálynak volt egy adott programja. MI elsőnek a növénytant kaptuk. Sok érdekes növénnyel ismerkedtünk meg. Később, balatoni tájképet festettünk. Krrr!- szól a has, így hát jöhet az ebéd. Mikor teleettük magunkat, délutáni túrázásra mentünk. Kétszer is eltévedtünk,(kínos) de mindig segített valaki visszatérni a jó útra. Mikor megérkeztünk a templomromhoz, a szép épület láttán rájöttünk, megérte a sok séta. Mire visszaértünk és vacsoráztunk, alig bírtunk megmozdulni. De ez még semmi. Utána jött a csarnokban a sport. Később, mikor a szálláshelyre értünk, mindenki kidőlt. Nemsokára takarodó.

Pusz!!!

slide28
A reggel ugyan úgy kezdődött, mint a többi. Ma túrázni mentünk. A busz, reggeli után már várt minket. Sok helyen voltunk. Bejártuk Tapolca belvárosát, és jártunk a tavasbarlangjába. Itt még soha senki se járt, ezért nagy élvezet volt a számunkra. Én mondom, jobb volt, mint a hullámvasút. Minden evezésnél azt hittük, hogy beleesünk a vízbe. Utána elmentünk egy Afrikai Múzeumba és- állatkertbe. Sok édes teremténnyel ismerkedtünk meg. Következő helyszínünk egy várrom volt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a balatoni tájra. Kirándulásunk utolsó helyszíne, Badacsonynál a Balaton partja volt, ahol a víz édes illatát élvezhettük. A busz visszavitt minket a szálláshelyünkre, ahol rögtön megvacsoráztunk. Este tábortűz volt tanár-diák meccs. Nagyon élveztük ezt a napot!

Szia!!!

Ma reggel is, mint mindig reggeli futással kezdődött a nap. Azután elmentünk reggelizni és ott megkaptuk a hideg ennivalót ebédre azért, mert ma elmentünk Balatonfüredre. Ott voltunk csókolom vonatozni, vitorlázni, fagyizni. Egyszóval jól éreztük magunkat.

Na pusz,pusz!

slide29
Ma pénteken már nem volt reggeli futás!(végre)

Az volt ma a dolgunk, hogy összepakoljuk a csomagjainkat. Elmentünk ebédelni és utána volt a díjkiosztó. Nagyon eredményes lett az osztályunk. Az ajándékok gumicukrok és oklevelek voltak. A díjkiosztó után elindultunk haza egy emeletes busszal. 3 órás volt az út és aztán hip-hop gyorsan otthon is lettünk. Szerintem ez alatt a hét alatt mindenki nagyon jól érezte magát!

Na, én megyek, Pux!

Ács Fanni, Harkabusz Fanni

slide33
Az állatszigetre többször ellátogattunk ebben a tanévben.

Nálunk többen is végeznek önkéntes munkát!

slide37
Az idén a papírgyűjtésen 12-ből hatodikok lettünk. Szerintem ez nagyon jó eredmény, jövőre ügyesebbek leszünk.
  • Az éves munkánkat sok tanár segítette, amit nagyon köszönünk nekik.

Kurmai Kitti

slide38
5.b

A legjobb osztályközösség pályázat

2009

Horváth Patrícia, Ferencz Patrik

slide39
Mi azért szeretnénk megnyerni a legjobb osztályközösség vándorserleget,mert a mi osztályunk mindig és mindenben összetart és mindig számíthatunk egymásra, akkor is, ha éppen nem barátok. Hozzánk minden évben jöttek új gyerekek. Az osztály mindig segít nekik beilleszkedni. Így tudnak új barátokat szerezni . A Károlyi-fesztiválon is mindenki részvett a „Segítség ember” című darabban,ami nagyon jól sikerült,és mindenki nagyon élvezte . Ennek megünneplésére elmentünk a Horváth cukrászdába és az egész osztály fagyizott. Mivel 5.-ben egy teljesen új osztálytermet, osztályfőnököt és tanárokat kaptunk,így egy kicsit nehéz volt egyszerre mindent megszokni,de sikerült. Az egyik fiú, aki sokat szokott veszekedni, át akart menni a „c” osztályba,de mi megmondtuk neki,hogy igaz,hogy néha szoktunk veszekedni,de attól még ő is az osztályhoz tartozik. Ezután mindenki próbált barátkozni vele és ő is velünk. Egyszer az egyik lány beteg lett és lemaradt matekból. Többen is jelentkeztünk, hogy segítünk neki, így tudta pótolni a lemaradását és jó dolgozatot írt. Éva néni is nagyon megdicsért ezért minket. Voltunk planetáriumban, ami nagyon érdekes volt. Mentünk 3d-s moziba, ami nagyon élvezetes volt. Áprilisban mentünk egy városismereti sétára ahol megismertük a városligetet. Májusban elmentünk erdei iskolába, ahol színes programokat rendeztek nekünk. A reggeli futásnál senki sem nyafogott, sőt volt olyan, aki többször futott. Voltak olyanok, akik biztatták a másikat a futásban. Mindenki beleadott mindent az osztályért. Ennek köszönhetően a mi osztályunk futott a legtöbbet és ezért ajándékot is kaptunk, amit igazságosan elosztottunk az osztály között. Itt mindenki nagyon jól érezte magát. A sportnapon eredményesek voltunk, mert összetartottunk. Igaz néha szoktunk veszekedni, de mindig el tudjuk simítani. Bár még csak 5.- esek vagyunk igyekszünk,hogy 8. osztályra még jobb közösség legyünk. Kívánom az osztályomnak, hogy 12 évfolyamon keresztül maradjunk együtt,mert nagyon jó közösség vagyunk.

Nagyon szeretnénk elnyerni a vándorserleget, mert úgy érezzük,hogy rászolgáltunk.

5.b osztály

slide40
Az osztály tanulói:

Ács Fanni

Abu Alhuda Walid

Alföldi Cintia

Boros Enikő

Borsos Klaudia

Csukás Nikolett

Donkó Kevin

Ferencz Patrik

Hajba Bianka

Hajdu Márton

Harkabusz Fanni

Hidvégi Vivien

Horváth Patrícia

Kalinovits Sándor

Karbunárin Alexandra

Kovács Dolóresz

Kurmai Kitti

Léhárt Dávid

Lóránt Zsuzsanna

Matula Bálint

Nagy Petra

Pap Gábor

Schönwiesner Ádám

Szabó Orsolya

Schild Nikoletta

Szász Kristóf

Székely István

slide41
Tanáraink:

Éva néni

Bogi néni

Márta néni

Csilla néni

Mariann néni

Rita néni

Kriszta néni

Lajos bácsi

Gyula bácsi

Tamás bácsi

Misi bácsi

István bácsi ( aki nem sokáig tanított minket)

Lóránt bácsi

ad