Eerste gebod
Download
1 / 10

Eerste gebod - PowerPoint PPT Presentation


  • 80 Views
  • Uploaded on

Eerste gebod. De HEER vindt het fijn, als ik met mijn hele hart van Hem houd en niet bijgelovig ben of andere goden eer. Tweede gebod . De HEER wil graag , dat ik van Hem geen afbeelding maak om Hem door die afbeelding te vereren. Derde gebod.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Eerste gebod' - trapper


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Slide1 l.jpg

Eerste gebod

De HEER vindt het fijn,

als ik met mijn hele hart van Hem houd en niet bijgelovig ben of andere goden eer.


Slide2 l.jpg

Tweede gebod

De HEER wil graag , dat ik van Hem geen

afbeelding maak om Hem door die afbeelding

te vereren.


Slide3 l.jpg

Derde gebod

De HEER vindt het geweldig als ik voor Zijn grote naam opkom, en Zijn naam altijd heel eerbiedig gebruik. En als ik ook zelf niet vloek of onnodig zweer.


Slide4 l.jpg

Vierde gebod

De HEER gunt mij rust na zes dagen werken, zoals Hijzelf gerust heeft na Zijn scheppingswerk. Ik mag bij Hem tot rust komen op de zondag.


Slide5 l.jpg

Vijfde gebod

De HEER geniet ervan als ik respect toon voor mijn ouders en geduld heb met hun zwakke punten


Slide6 l.jpg

Zesde gebod

De HEER komt op voor mijn leven en voor dat van mijn naaste; zo mag ik ook het beste zoeken voor mijn naaste. Daar past geen moord, jaloezie, wraak en haat bij, maar vriendelijkheid, geduld en het zoeken naar vrede.


Slide7 l.jpg

Zevende gebod

De HEER ziet graag, dat ik mijn gedachten en mijn lichaam zuiver en rein bewaar. En als ik getrouwd ben: dat ik mijn man of vrouw trouw blijf.


Slide8 l.jpg

Achtste gebod

De HEER geniet er van als hij ziet, dat ik niet steel en daar ook geen plannen voor maak, dat ik niet hebberig ben maar juist goed omga met de gaven, die ik van Hem gekregen heb.


Slide9 l.jpg

Negende gebod

De HEER vindt dat ik op de goede weg ben, als ik over mijn naaste de waarheid spreek en in alle eerlijkheid opkom voor de goede naam van mijn naaste.


Slide10 l.jpg

Tiende gebod

De HEER ziet graag, dat ik mijn verlangens en begeertes onder controle houd. Dat is goed voor mij en voor iedereen. De HEER houdt van mij. Hij zoekt voor mij het goede. Ik mag van Hem houden. En zo kan ik ook van anderen houden en het goede voor hen zoeken.


ad