dan planeta zemlje n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
-DAN PLANETA ZEMLJE- PowerPoint Presentation
Download Presentation
-DAN PLANETA ZEMLJE-

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 20

-DAN PLANETA ZEMLJE- - PowerPoint PPT Presentation


 • 196 Views
 • Uploaded on

-DAN PLANETA ZEMLJE-. OBILJEŽAVANJE. Dan planeta Zemlje obilježava se 22.travnja. Na Dan planeta Zemlje pokušavamo održati okoliš očuvanim i čistim,ali ne samo tada nego i uvijek. POVIJEST.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '-DAN PLANETA ZEMLJE-' - quon-owens


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
obilje avanje
OBILJEŽAVANJE
 • Dan planeta Zemlje obilježava se 22.travnja.
 • Na Dan planeta Zemlje pokušavamo održati okoliš očuvanim i čistim,ali ne samo tada nego i uvijek.
povijest
POVIJEST
 • Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.
ga enje svijetla
GAŠENJE SVIJETLA
 • Svake se godine povodom Dana planeta Zemlje gase svijetla diljem svijeta.
 • Sat za planet Zemlju (engl. Earth Hour, dosl. Zemljin sat), globalni događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature, hrv. Svjetski fond za prirodu također poznat kao World Wildlife Fund, hrv. Svjetski fond za divljinu), a održava se posljednju subotu u ožujku svake godine, pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje njihovih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.
recikla a
RECIKLAŽA
 • Kako bi pomogli očuvanju okoliša tu je važna reciklaža.
 • Otpad se skuplja u posebnim kontejnerima.
 • Posebno se odvaja staklo,papir,plastika..
recikliranje
RECIKLIRANJE
 • Recikliranje je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. Uključuje sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Vrlo je važno najprije odvojiti otpad prema vrstama otpadaka. Mnoge otpadne materije se mogu ponovo iskoristiti ako su odvojeno sakupljene.
 • U recikliranje spada sve što se može ponovno iskoristiti, a da se ne baci. U svijetu postoje centri za reciklažu koji iskorištavaju materijal od starih stvari kako bi napravili nove.
slide13

Svake se godine 22. travnja na svim kontinentima održavaju brojna događanja posvećena očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta. Na taj dan sjetimo se nešto reći, napisati ili pokrenuti neku akciju kojom želimo obilježiti Dan planeta Zemlje. Međutim, taj datum predstavlja idealan trenutak da se zapitamo kako Zemlja, kojoj smo posvetili ovaj jedan dan u godini, reagira na naša djela u svih ostalih 364 dana?

ozonski omota
OZONSKI OMOTAČ
 • Zbog plinova koji proizvode velike tvornice, automobila i svakakvih kemijskih stvari koje izbacujemo u zrak, oštetili smo Ozonski omotač- nastale su Ozonske rupe.
uloga ozonskog omota a
ULOGA OZONSKOG OMOTAČA
 • Ozonski omotač predstavlja prirodni štit za život na Zemlji i o njegovoj koncentraciji, tj količini u stratosferi zavisi i količina štetnog UV zračenja koje će dospjeti do površine Zemlje.
za tita okoli a
ZAŠTITA OKOLIŠA
 • Zaštita okoliša je skup odgovarajućih aktivnosti i mjera kojima je cilj sprječavanje onečišćenja i zagađenja okoliša, sprječavanje nastanka šteta, smanjivanjeiotklanjanje šteta nanesenih okolišu te povrat okoliša u stanje prije nastanka štete.
slide20
---KRAJ---
 • ČUVAJMO PRIRODU!!!!!

-AUTORI: Marijo Domić i Petra Brezovečki