studiu de impact n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
STUDIU DE IMPACT PowerPoint Presentation
Download Presentation
STUDIU DE IMPACT

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

STUDIU DE IMPACT - PowerPoint PPT Presentation


  • 121 Views
  • Uploaded on

STUDIU DE IMPACT. CAMPANIE MEDIA PENTRU PROMOVAREA REGIO – PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL. Obiectivul și scopul proiectului.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

STUDIU DE IMPACT


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
studiu de impact

STUDIU DE IMPACT

CAMPANIE MEDIA PENTRU PROMOVAREA REGIO – PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL

slide2

Obiectivul și scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului a fost realizarea unei campanii media de informare şi promovare a proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional şi a rezultatelor acestora în rândul publicului general (urban, 18+), campanie media care s-a desfășurat în presa scrisăși pe internet.

Scopul proiectului a fost acela de a prezenta detaliile referitoare la proiecte finalizate sau aflate în faza de implementare, finanțate prin Regio, simultan pe cele două tipuri de canale media. Pentru derularea acestei campanii, au fost realizate 64 de publireportaje adaptate pentru presa naţională şi 64 de publireportaje adaptate pentru Internet pe baza a 64 de proiecte Regio.

Prezentăm mai jos două modele de machete publicate în presa scrisă:

slide5

Difuzarea în Presa Scrisă

Pentru aparițiile în presa scrisă au fost selectate, în funcție de tiraj, 3 ziare ziare generaliste naţionale de tip cotidian (categorie stabilită conform BRAT): România Liberă, Adevărul, Jurnalul Național. Difuzarea în presa scrisă a început din 25 iunie 2013 şi s-a desfăşurat până pe 28 aprilie 2014.

Pentru publireportajele apărute în presa scrisă, abordarea a fost tipic jurnalistică, prezentându-se mai întâi informaţiile considerate cele mai importate, pentru ca în continuarea publireportajelor să fie prezentate şi informaţiile de context şi de background. Limbajul folosit a fost unul simplu, cât mai natural, informaţiile de ordin tehnic fiind prezentate astfel încât să fie relevante şi accesibile pentru publicul larg.

slide6

Difuzarea în Presa Scrisă

Tirajele difuzate de către cele 3 cotidiene generaliste, conform BRAT,în perioada iunie 2013 – martie 2014* au fost următoarele:

*sursa: Auditul Tirajelor realizat de BRAT. Cifre disponibile pe www.brat.ro. Tirajele pentru luna aprilie 2014 vor fi disponibile începand cu 7 septembrie 2014

slide7

Difuzarea online

Pentru difuzările de publireportaje online, site-urile au fost selectate după profil (site-uri de știri generale, categorie stabilită conform SATI): www.ziare.com; www.antena3.ro; www.rtv.net. Publicarea pe cele trei pagini web a început pe 27 iunie 2013 şi s-a derulat până pe 24 aprilie 2014.

Pentru internet, abordarea a fost mai dinamică, obţinându-se acest efect prin interpretarea faptelor şi a datelor, în sensul de a oferi cititorilor o informaţie prezentată într-un mod atractiv, spectaculos. Astfel, publireportajele pentru internet au fost adaptate acestui canal de comunicare, cu public preponderant dinamic, eterogen, obişnuit să se informeze rapid.

slide9

Concluzii:

În urma derulării campaniei media pentru promovarea Regio – Programul Operațional Regional în presa scrisă și pe internet, Autoritatea Contractantă a beneficiat de un număr total de 206 în presa scrisă (față de 192 contractate) și 192 pe internet, respectiv un total de 398 apariţii ale reportajelor care au sporit vizibilitatea proiectelor Regio promovate, cu .

Astfel, conform BRAT, în perioada iunie 2013 – martie 2014 copiile difuzate cumulat de către cele 3 cotidiene ofertate au fost de 6.056.620 exemplare*. La nivel individual, numărul de exemplare distribuit de fiecare cotidian în perioada menționată anterior poate fi analizat în ceea ce urmează: 1.654.626 pentru Adevărul, 2.419.386 pentru România Liberăși 1.982.607 pentru Jurnalul Național.

*sursa: Auditul Tirajelor realizat de BRAT. Cifre disponbile pe www.brat.ro la data de 20.08.2014

slide10

Concluzii:

Numărul de persoane din grupul țintă selectat (public urban, cu vârsta de cel puțin 18 ani) care au putut citi articolele publicate, conform datelor SNA FOCUS realizat de BRAT*, a fost de 1.757.700 persoane**. Audiența generată de fiecare cotidian, poate fi analizatăîn tabelul de mai jos:

* SNA FOCUS este un studiu continuu realizat de BRAT care măsoară audienţa presei scrise din România împreună cu obiceiuri şi preferinţe de consum. Cea mai recentă livrare de rezultate corespunde perioadei de măsurare 04 Iunie 2012 – 04 Mai 2014 şi s-a realizat pe un eşantion naţional de 13.265 de respondenţi. Universul eşantionului este reprezentat de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 74 ani, care locuiesc în mediul urban.”

** Audiența netă, deduplicată

slide11

Concluzii:

Pe internet, publireportajele au beneficiat de un număr total de peste 207.790 afișări, având în vedere numărul de afișări pe cele trei portaluri web de știri, respectiv: 36.765 afișări pe site-ul www.rtv.net, 139.651 afișări pe www.antena3.roși 31.374 afișări pe www.ziare.com.

Numărul de persoane din grupul țintă selectat (public urban, cu vârsta de cel puțin 18 ani) care au putut vizualiza publireportajele, conform SATI realizat de BRAT*, a fost de 10.000 de vizitatori. Antena3.ro a generat o audiență de 6.000 de vizitatori, rtv.ro o audiență de 2.000 de vizitatori, iar ziare.com de 3.000 de vizitatori.

* SATI este un studiu continuu realizat de BRAT care măsoară audienta si traficul site-urilor web din România. Cea mai recentă livrare de rezultate corespunde perioadei de măsurare SATI Mar 2014 - Mai 2014 şi s-a realizat pe un eşantion naţional de 50.001 de respondenţi. Universul eşantionului este reprezentat de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 74 ani, care locuiesc în mediul urban.”

** Audienta neta, deduplicata