Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
1956 PowerPoint Presentation

1956

150 Views Download Presentation
Download Presentation

1956

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Melbourne-i Olimpia 1956

  2. Legyen e olimpia? Bár melbourne nagy lelkesedéssel készült megrendezni olimpiáját a nemzetközi válság majdnem elsöpörte az eseményt. Az oroszok bevonulása Magyarországra valamint a suezi-válság jobban érdekelte a közvéleményt. A NOB felvetette, hogy halasszák el az olimpiát a háborúskodások miatt. Ám végül is győzött a sport és megkezdődtek a versenyek

  3. 2 ország, 2 kontinens, 1 olimpia Először fordult elő, hogy két helyszíne volt az olimpiai játékoknak. Ennek a szigorú Ausztrál törvények miatt amelyek nem engedték a lovak behozatalát. Így a lovasversenyeket Stockholmban rendezték meg. És a két helyszín miatt ezen az olimpián tette meg a legnagyobb utat az olimpiai láng.

  4. Forradalom okozta akadályok A Magyar forradalom miatt versenyzőink Melbourne-i utazása elég bonyolult és kétséges volt. Először Budapestről Komáromba utaztak katonai kísérettel, itt tudtak edzeni. Ám az Air France lemondta a versenyzők szállítását. Végül Csehszlovák közreműködéssel egy Isztambul-Karachi-Szingapúr-Darwin-Melbourne útvonalon megérkezett delegációnk a Melbourne-i olimpiára két hét alatt.

  5. Magyar eredmények 111 magyar sportoló vett részt az eseményen. Az előző olimpián aratott sikerek alapján úgy vélték, hogy ezen az olimpián is várhatóak aranyérmek. Végül 9 aranyéremmel zártuk az eseményt ami elég szép teljesítmény, és figyelembe vesszük, hogy Magyarországon éppen forradalom volt akkor ez szenzációs teljesítménynek is nevezhető.

  6. Szenzációs befejezés A játékok alatt egy 17 éves kínai fiatalember, John Jan Wing levelet írt a szervezőknek, amiben javasolta, hogy mellőzzék a merev formaságokat és legyen egy felszabadult felvonulás, feledjék a háborút és a harcokat. Végül is a búcsúfelvonulás lett az esemény fénypontja.

  7. Készítette: Andrási Krisztián Balogh Noémi Gergály Nikolett Kisgyörgy Tímea Kismihály Melinda Strenner Tamás