Download
art 2 unit 1 space n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ART 2: Unit 1 Space PowerPoint Presentation
Download Presentation
ART 2: Unit 1 Space

ART 2: Unit 1 Space

154 Views Download Presentation
Download Presentation

ART 2: Unit 1 Space

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. ART 2: Unit 1 Space

  2. 3-point Art Block Printing Space 100 100 100 100 200 200 200 200 300 300 300 300 400 400 400 400 500 500 500 500

  3. 3 Point Perspective-100 Points • Point Perspective is the concept relating to how an object seems _________ the _________ away it gets. • ANSWER: • Smaller, Farther

  4. 3 Point Perspective-200 Points • In 3-Point Perspective, all vertical lines must go to this: • ANSWER: • The 3rd point (either above or below HL)

  5. 3 Point Perspective-300 Points • The 3rd point for a ______ eye view is above the horizon line and for a ______ eye view it is below the horizon line. • ANSWER: • Worm’s and Bird’s

  6. 3 Point Perspective-400 Points • In any point perspective, the left and right points must be where? • ANSWER: • On the horizon line

  7. 3 Point Perspective-500 Points • The horizon line will fall ____________ and acts as the viewer’s _______________ • ANSWER: • Anywhere, eye level (line of sight)

  8. Art- 100 Points • Ink is a ________ or viscous substance, used for _________ or printing. • ANSWER: • Fluid, Writing

  9. Art- 200 Points Which art style comes from Japan and uses shapes that start and end on the same side to create light and dark mirror images? ANSWER: • Notan

  10. Art- 300 Points _____________is a movement in modern art that imitates the methods, styles, and themes of popular culture and mass media. ANSWER: • Pop Art

  11. Art- 400 Points Who is the pop artist who creates negative spaced images and overlays them many times to create a collage? ANSWER: • Ryan McGinness

  12. Art- 500 Points A relief is the projection of a figure ______ from the ground or plane on which it is formed. While an intaglio is cutting the ________ into the ground on which it is formed. ANSWER: • Apart, image

  13. Block Printing-100 Points • Block Printing involves _________ blocks of wood or linoleum and will always be ____________. • ANSWER: • Hand Engraved(carved), Reversed

  14. Block Printing-200 Points • When printmaking in more than 1 layer the ________ colors are applied first: • ANSWER: • Light

  15. Block Printing-300 Points To display a positive image using block printing, the artist must carve out the __________. • ANSWER: • Negative Space

  16. Block Printing-400 Points In Block Printing, areas left un-carved will remain the color of the __________. • ANSWER: • Ink used

  17. Block Printing-500 Points Any areas carved out during multi-layer block printing will stay the same color as what 2 things? • ANSWER: • Previously used Ink and/or the Paper

  18. Space– 100 Points • This refers to the space around and between the subjects of an image. • ANSWER: • Negative Space

  19. Space– 200 Points • Positive space relates to the ____ that form shapes and details in artwork. • ANSWER: • Lines

  20. Space– 300 Points Scratchboard art relies on which type of space to show the subject matter? ANSWER: • Both positive and negative

  21. Space– 400 Points ______________is created when the shapes and details of the subjects are created because of the black areas surrounding it. ANSWER: • Negative space

  22. Space– 500 Points Positive space is the area or space on a work of art in which the space is occupied by the ________________. ANSWER: • Subject