Trajnimi i microsoft office outlook 2007
Download
1 / 68

- PowerPoint PPT Presentation


 • 253 Views
 • Updated On :

Trajnimi i Microsoft ® Office Outlook ® 2007. Përgatitu me shpejtësi !. Përmbajtja e kursit. Përmbledhje: Një version i ri i Outlook-ut Mësimi 1: Njihu me Shiritin Mësimi 2: Gjej komandat e zakonshme Mësimi 3: Dërgo dhe merr bashkëngjitje t dhe imazhe t.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - misu


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Trajnimi i microsoft office outlook 2007

Trajnimi i Microsoft® Office Outlook®2007

Përgatitu me shpejtësi!


P rmbajtja e kursit
Përmbajtja e kursit

 • Përmbledhje: Një version i ri i Outlook-ut

 • Mësimi 1: Njihu me Shiritin

 • Mësimi 2: Gjej komandat e zakonshme

 • Mësimi 3: Dërgo dhe merr bashkëngjitjet dhe imazhet

Çdo mësim përfshin një listë të detyrave të sugjeruara dhe një grup pyetjesh testimi.


P rmbledhje nj version i ri i outlook ut
Përmbledhje: Një version i ri i Outlook-ut

Kujdes! Ka një version të ri të Outlook-ut.

Dizajni dhe tiparet e reja do të të ndihmojnë të përfundosh me lehtësi dhe me më shumë efekt detyrat që bën çdo ditë.


Q llimet e kursit
Qëllimet e kursit

 • Zhvendosu përreth në Outlook 2007.

 • Gjej komandat në Shirit dhe bëj gjërat që bën çdo ditë: lexo dhe dërgo e-postë, puno me caktimet dhe takimet dhe përdor kontaktet e tua.

 • Dërgo dhe merr imazhet dhe bashkëngjitjet. Sigurohu që marrësit të jenë në gjendje të hapin skedarët e bashkëngjitur që përdorin formatet e reja të skedarit të versionit Microsoft Office2007.


M simi 1

Mësimi 1

Njihu me Shiritin


Trajnimi i microsoft office outlook 2007

Herën e parë që krijon një mesazh në Outlook 2007 (ose hap një që merr), do të shohësh Shiritin.

Është brezi përmes kreut të dritares.

Shiriti

Shiriti Gjëra për_të_bërë

Kalendari

Kontaktet

Është aty për të ndihmuar të mbarosh detyrat me lehtësi dhe në më pak hapa.


Duke prezantuar shiritin
Duke prezantuar Shiritin

Këtu është një mesazh i ri e-poste. Shiriti është në krye të dritares.

Shiriti është i dukshëm çdo herë që krijon ose redakton diçka në Outlook.

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Prit

Kopjo

Libri i adresave

Ngjit

Brusha e formatimit

Teksti bazë

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Microsoft-i hulumtoi me kujdes se si i përdorin njerëzit komandat në Outlook.

Si rezultat i këtij hulumtimi, disa komanda të Outlook-ut janë më të dukshme dhe komandat e zakonshme afishohen dhe grupohen në mënyra që i bëjnë ato më të lehta për t’u gjetur dhe përdorur.


Nj shikim m i detajuar n shirit
Një shikim më i detajuar në Shirit

Për të ndihmuar të mësosh më mirë se si të përdorësh shiritin, këtu është një udhëzim bazë për sistemimin e tij.

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Prit

Kopjo

Libri i adresave

Ngjit

Brusha e formatimit

Kujtesa e fragmenteve

Teksti bazë

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Skedat: Shiriti përbëhet nga skeda të ndryshme, secila e lidhur me lloje specifike të punës që ti bën në Outlook.

Grupet: Çdo skedë ka disa grupe që shfaqin njësi të përafërta së bashku.

Komandat: Komanda është një buton, një kuti për të futur informacione ose meny.


Shiriti shfaq at far t nevojitet
Shiriti shfaq atë çfarë të nevojitet

Edhe një herë, do të ndeshësh shiritin kur të marrësh veprime të caktuara, siç janë krijimi i mesazheve, futjet e kalendarit ose kontaktet.

Shiriti shfaq skedat dhe komandat e përshtatshme për atë që je duke bërë.

Skedat në shirit do të ndryshojnë në varësi të zonës së Outlook-ut ku je duke punuar.


Shiriti shfaq at far t nevojitet1
Shiriti shfaq atë çfarë të nevojitet

Imazhi shfaq disa nga këto ndryshime.

Mesazhi i ri shfaq skedat Mesazhi dhe Opsionet.

Caktimi i ri shfaq skedën Caktimi.

Kontakti i ri shfaq skedën Kontaktet.


Ka m shum se ajo far sheh
Ka më shumë se ajo çfarë sheh

Një shigjetë e vogël në fund të grupit do të thotë se ka më shumë në dispozicion se ajo që sheh.

Ky buton quhet Lëshuesi i kutisë së dialogut.

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Prit

Kopjo

Libri i adresave

Ngjit

Brusha e formatimit

Teksti bazë

Kujtesa e fragmenteve

Dërgo

Hapësira midis karaktereve

Fonti

Imazhi shfaq se për të parë listën e plotë të opsioneve të fontit, duhet të klikosh shigjetën afër grupit Teksti bazë në skedën Mesazhi të një mesazhi të ri e-poste.


Shiriti i veglave t qasjes s shpejt
Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë

Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë është një shirit veglash i vogël sipër shiritit.

Është atje për t’i vënë në dispozicion komandat që të duhen dhe që përdor më shpesh.

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Prit

Kopjo

Libri i adresave

Ngjit

Brusha e formatimit

Teksti bazë

Kujtesa e fragmenteve

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Çfarë është më mirë për shiritin e veglave të qasjes së shpejtë? Se çfarë, kjo varet nga ti.

Kjo është, mund të shtosh komandat e tua të parapëlqyera në të me një klikim të thjeshtë me të djathtin.


Shiriti i veglave t qasjes s shpejt1
Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë

Do të shohësh dhe do të përdorësh shirita të ndryshëm të qasjes së shpejtë në varësi të zonës së Outlook-ut që je duke punuar.

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Prit

Kopjo

Libri i adresave

Ngjit

Brusha e formatimit

Teksti bazë

Kujtesa e fragmenteve

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Për shembull, përshtatjet që i bën shiritit të veglave të qasjes së shpejtë për mesazhet që dërgon nuk do të shfaqen në shiritin e veglave të qasjes së shpejtë për Kontaktet.


M shum p r opsionet
Më shumë për opsionet

Në Outlook 2007, ti i vendos opsionet nga disa vendndodhje të ndryshme.

Kutia mbërritëse – Microsoft Outlook

Skedari

Redaktimi

Pamja

Shko

Veglat

Veprimet

Ndihma

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Krijo njësi të re të Outlook-ut

Mesazh i ri poste

Mesazh poste

Caktim

Ruaj

Kërkesë takimi

Mbyll

Opsionet e redaktorit

Opsionet për të shkruar e-postë

Nëse dëshiron të ndryshosh parametrat e tu të shkrimit të e-postës—për shembull, për ta bërë kontrolluesin e drejtshkrimit të ndalë injorimin e fjalëve me shkronja të mëdha—ti e bën këtë nga kutia e dialogut Opsionet e redaktorit.


M shum p r opsionet1
Më shumë për opsionet

Në Outlook 2007, ti i vendos opsionet nga disa vendndodhje të reja.

Kutia mbërritëse – Microsoft Outlook

Skedari

Redaktimi

Pamja

Shko

Veglat

Veprimet

Ndihma

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Krijo njësi të re të Outlook-ut

Mesazh i ri poste

Mesazh poste

Caktim

Ruaj

Kërkesë takimi

Mbyll

Opsionet e redaktorit

Nis duke krijuar një mesazh dhe pastaj bëj këtë:

Kliko Butoni iMicrosoft Office-it.

Kliko Opsionet e redaktorit.


M shum p r opsionet2
Më shumë për opsionet

Në Outlook 2007, ti i vendos opsionet nga disa vendndodhje të reja.

Kutia mbërritëse – Microsoft Outlook

Skedari

Redaktimi

Pamja

Shko

Veglat

Veprimet

Ndihma

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Krijo njësi të re të Outlook-ut

Mesazh i ri poste

Mesazh poste

Caktim

Ruaj

Kërkesë takimi

Mbyll

Opsionet e redaktorit

Opsionet për dërgimin e e-postës

Kur dërgon një mesazh e-poste, mund të zgjedhësh si ta dërgosh atë mesazh. Ti i vendos këto opsione nga skedat në dispozicion në shirit për mesazhin e hapur.


M shum t reja shiriti gj ra p r t b r
Më shumë të reja: Shiriti Gjëra për të bërë

I vendosur në të djathtë të dritares, Shiriti Gjëra për të bërëështë i dukshëm kudo që je duke punuar në Outlook.

Shiriti përtëbërë

Qershor 2007

Sistemuar sipas: Afati

Shtyp një detyrë të re

Sot

Shiriti Gjëra për të bërë është atje për të ndihmuar të përcjellësh detyrat e ardhshme dhe caktimet.


M shum t reja shiriti gj ra p r t b r1
Më shumë të reja: Shiriti Gjëra për të bërë

I vendosur në të djathtë të dritares, Shiriti Gjëra për të bërëështë i dukshëm kudo që je duke punuar në Outlook.

Shiriti përtëbërë

Qershor 2007

Sistemuar sipas: Afati

Shtyp një detyrë të re

Sot

Imazhi i përgjigjet disa elementeve të tij kyç:

Naviguesi i datës

Caktimet e ardhshme të kalendarit

Vendi për të futur detyra të reja duke shtypur

Lista jote e detyrave


Nj pamje e re p r kalendarin
Një pamje e re për kalendarin

Dizajni i kalendarit në Outlook 2007 e bën atë më të lehtë për të parë se çfarë është çfarë.

Të zhvendosesh përreth është e thjeshtë, gjithashtu.

Dita

Java

Muaji

Shfaq javën e punës

Shfaq javën e plotë

Qershor 04 - 08, 2007

Kërko në kalendar

E martë

E mërkurë

E enjte

E hënë

9 pd

Shfaq detyrat në: Afati

Detyrat

Imazhi shfaq disa shembuj:

Butonat e mëdhenj e bëjnë më të lehtë për të kaluar shpejt midis pamjeve ditore, javore dhe mujore të kalendarit.

Butonat Prapa dhe Përpara të lejojnë të shkosh shpejt në ditën, javën ose në muajin tjetër në kalendar.


Nj pamje e re p r kalendarin1
Një pamje e re për kalendarin

Dizajni i kalendarit në Outlook 2007 e bën më të lehtë për të parë se çfarë është çfarë.

Zhvendosja përreth është e lehtë, gjithashtu.

Dita

Java

Muaji

Shfaq javën e punës

Shfaq javën e plotë

Qershor 04 - 08, 2007

Kërko në kalendar

E martë

E mërkurë

E enjte

E hënë

9 pd

Shfaq detyrat në: Afati

Detyrat

Imazhi shfaq disa shembuj:

Zona Detyrat shfaq detyrat e tua aktuale dhe të ardhshme dhe përcjell gjithashtu përfundimet e tua.


Nj pamje e re p r kontaktet
Një pamje e re për kontaktet

Në Outlook 2007, Kartëvizitat elektronike i bëjnë kontaktet më të lehta për t’u paraqitur dhe përbashkuar.

Kontaktet

Neziri, Vehbi

Hoxha, Erëza

Erëza Hoxha

Vehbi Neziri

Paneli i navigimit

Morina, Ilir

Gashi, Adelina

Adelina Gashi

Ilir Morina

Kliko Kontaktet për të kaluar në atë zonë të Outlook-ut.

Mund të dërgosh kartëvizitat elektronike përmes e-postës. Mund të dëshirosh të përfshish kartëvizitën elektronike si pjesë të nënshkrimit tënd të e-postës.


Nj pamje e re p r kontaktet1
Një pamje e re për kontaktet

Shëno se në këtë imazh, paneli i navigimit është minimizuar për të shfaqur më shumë nga paneli i kontakteve.

Kontaktet

Neziri, Vehbi

Hoxha, Erëza

Erëza Hoxha

Vehbi Neziri

Paneli i navigimit

Morina, Ilir

Gashi, Adelina

Adelina Gashi

Ilir Morina

Mund të minimizosh panelin e navigimit nga çdo zonë e Outlook-ut duke klikuar butonin Minimizo panelin e navigimit.


Sugjerimet p r praktik
Sugjerimet për praktikë

 • Krijo mesazhin dhe shiko shiritin.

 • Hap mesazhin dhe shiko shiritin për mesazhin e marrë.

 • Vendos opsionet e programit, opsionet e redaktorit të e-postës dhe të mesazhit të e-postës.

 • Eksploro Shiritin Gjërapërtëbërë dhe shiko se si ta përshtatësh atë.

 • Shiko përreth në kalendarin tënd dhe shiko në kontaktet në pamjen e re të kartëvizitës (opsionale).


Testi 1 pyetja 1
Testi 1, pyetja 1

Shiriti do të duket njësoj për një mesazh të ri e-poste dhe një mesazh e-poste të marrë. (Zgjidh një përgjigje.)

 • E saktë.

 • E pasaktë.


Testi 1 pyetja 1 p rgjigjja
Testi 1, pyetja 1: Përgjigjja

E pasaktë.

Çfarë ka në shirit do të jetë ndryshe sepse nevojat e tua për t’u marrë me mesazhet e reja dhe të marra të e-postës janë të ndryshme.


Testi 1 pyetja 2
Testi 1, pyetja 2

Ke kaluar në kalendar dhe je gati të eksplorosh. Për të bërë më shumë vend në dritaren e Outlook-ut për ta parë atë, cilën nga të mëposhtmet mund të bësh nga brenda Outlook-ut? (Zgjidh një përgjigje.)

 • Përdor butonat në krye për të fshehur detajin.

 • Minimizo panelin e navigimit.

 • Ndrysho parametrat e rezolucionit të ekranit.


Testi 1 pyetja 2 p rgjigjja
Testi 1, pyetja 2: Përgjigjja

Minimizo panelin e navigimit.

Në këtë version të Outlook-ut, mund të minimizosh panelin e navigimit duke klikuar butonin Minimizo panelin e navigimit.


M simi 2

Mësimi 2

Gjej komandat e zakonshme


Gjej komandat e zakonshme
Gjej komandat e zakonshme

Ke të instaluar Outlook 2007 dhe ke mësuar për disa nga mënyrat që ai ndryshon nga versionet e mëparshme.

Tani është koha t’i hyjmë punës.

A do të jetë e lehtë të bësh gjërat që duhet të bësh në Outlook?

Ky mësim do të shfaqë se përgjigja është po.


Krijo nj mesazh t ri
Krijo një mesazh të ri

Është koha të shkruash dhe të dërgosh mesazhin tënd të parë të e-postës duke përdorur Outlook-un e ri.

Çfarë të duhet të dish?

Kutia mbëritëse

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Ere

Prit

Posta

Kopjo

Ngjit

Brusha e formatimit

Kujtesa e fragmenteve

Teksti bazë

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Në një mesazh të ri, së pari orientohu në shirit. Skeda Mesazhi është në krye, me komandat që ka mundësi t’i përdorësh çdo herë që krijon dhe dërgon një mesazh.


Krijo nj mesazh t ri1
Krijo një mesazh të ri

Duke përdorur skedat e tjera

Kutia mbëritëse

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

E re

Nëse ke probleme më gjetjen e komandës ose butonit mund të kesh nevojë të kërkosh në një skedë tjetër.

Prit

Posta

Kopjo

Ngjit

Brusha e formatimit

Kujtesa e fragmenteve

Teksti bazë

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Për shembull, për të ndërfutur një imazh, në mënyrë që të shfaqet në rresht me tekstin e mesazhit tënd (jo si bashkëngjitje e ndarë), duhet të kalosh në skedën Ndërfut.


P rdor librin e adresave p r t shtuar marr sit
Përdor librin e adresave për të shtuar marrësit

Përdor librin e adresave për të shtua emrat në në fushat Për, Cc dhe Bcc.

Baza

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Prit

Kopjo

Libri i adresave

Ngjit

Brusha e formatimit

Teksti bazë

Kujtesa e fragmenteve

Për

Cc…

Dërgo

Tema:

Do ta gjesh komandën Libri i adresave në skedën Mesazhi.


Shfaq ose fshih fush n bcc
Shfaq ose fshih fushën Bcc

Nëse preferon t’i shtypësh adresat e e-postës drejtpërdrejt në kutitë Për dhe Cc, gjithashtu mund të dëshirosh të dish se si mund të shfaqësh fushën Bcc, në mënyrë që të mund të shtypësh emrat këtu, gjithashtu.

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

ShfaqBcc

Shfaq nga

Fushat

Për

Cc…

Dërgo

Bcc…

Tema:

Imazhi shfaq vendndodhjen e komandës Shfaq Bcc.

Siç mund të shohësh, do ta gjesh atë në skedën Opsionet.


P rfshi n nshkrimin t nd
Përfshi nënshkrimin tënd

A dëshiron të përdorësh një nënshkrim personal e-poste në fund të mesazheve të tua të Outlook-ut?

Për

Për

Për

Cc…

Cc…

Cc…

Dërgo

Dërgo

Dërgo

Tema:

Tema:

Tema:

Të mira,

Nita Hoxha

Drejtore marketingu

Drenica.

612-555-0189 (w)

612-555-1090 (m)

Me gëzime!

Nita

Sinqerisht,

Nita Hoxha

Nënshkrimet e e-postës mund të luajnë një rol në sigurimin e informacioneve të kontaktit, duke e bërë identifikimin ose bashkimin menjëherë të qartë dhe duke të ndihmuar t’i mbyllësh mesazhet me tonin e përshtatshëm.


P rfshi n nshkrimin t nd1
Përfshi nënshkrimin tënd

Mund të modifikosh nënshkrimet ekzistuese ose të krijosh të reja, si edhe të vendosësh një nënshkrim të parazgjedhur.

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Libri i adresave

Kontrollo emrat

Bashkëngjit skedarin

Përcill

Kartëvizita

Kalendari

Nënshkrim

Emrat

Përfshi

Teksti bazë

Biznesi

personal

Nënshkrimet…

Nis duke klikuar shigjetën nën komandën Nënshkrimi.

Imazhi shfaq atë çfarë ndodh më pas:

Nëse i ke krijuar nënshkrimet më parë, do t’i shohësh ato të listuara këtu.

Për të krijuar nënshkrime të reja, vendos një nënshkrim të parazgjedhur ose modifiko nënshkrimet ekzistuese, kliko Nënshkrimet.


P rdor flamujt dhe p rkujtuesit
Përdor flamujt dhe përkujtuesit

Flamujt dhe përkujtuesit mund të ndihmojnë ty dhe të tjerët që të kujtohesh për të bërë gjërat.

Bashkëngjit skedarin

Përcill

Emrat

Përfshi

Sot

Nesër

Për

Këtë javë

Cc…

Dërgo

Tema:

Shto përkujtuesin

Pastro flamurin

Shëno me flamur për marrësit

Kutia mbërritëse

Për të shtuar një flamur, përkujtues ose të dy kur je duke krijuar një mesazh, nis duke klikuar Përcill në grupin Opsione të mesazhit të ri.


P rdor flamujt dhe p rkujtuesit1
Përdor flamujt dhe përkujtuesit

Përcill për veten tënde

Bashkëngjit skedarin

Përcill

Emrat

Përfshi

Sot

Supozojmë se i dërgon një mesazh një kolegu që të thotë “Do ta përcjell me ty nesër.”

Nesër

Për

Këtë javë

Cc…

Dërgo

Tema:

Shto përkujtuesin

Pastro flamurin

Shëno me flamur për marrësit

Kutia mbërritëse

Për t’u siguruar që të mbash mend ta bësh atë, shëno me flamur mesazhin për veten tënde duke klikuar Përcill dhe pastaj duke klikuar Nesër.

Mesazhi është shënuar me flamur dhe i është shtuar listës tënde Gjërapërtëbërënë Detyra. Ai gjithashtu shfaqet si një njësi në shiritin tënd Gjërapërtëbërë.


P rdor flamujt dhe p rkujtuesit2
Përdor flamujt dhe përkujtuesit

Përcill për marrësin

Bashkëngjit skedarin

Përcill

Emrat

Gjithashtu mund të bashkëngjitësh një flamur përcjelljeje për marrësit e tu duke përdorur komandën Shëno me flamur për marrësit, të theksuar në imazh.

Përfshi

Sot

Nesër

Për

Këtë javë

Cc…

Dërgo

Tema:

Shto përkujtuesin

Pastro flamurin

Shëno me flamur për marrësit

Kutia mbërritëse

Para se të dërgosh mesazhin, specifiko se kur dëshiron që marrësi të përkujtohet të përcjellë me ty.

Siç e shfaq imazhi, mesazhi i marrë do të përfshijë një flamur dhe ikonën e ziles. Për sa kohë që marrësi e mban mesazhin në kutinë e postës së tij ose të saj, përkujtuesi do të afishohet në orën që specifikon.


P rgjigjju mesazhit
Përgjigjju mesazhit

E-posta nuk ka të bëjë vetëm me dërgimin…

…por gjithashtu me marrjen dhe përgjigjen.

Mesazhi

Blloko dërguesin

Përgjigju

Përgjigjju të gjithëve

Paso

Hiq

Zhvendos në dosje

Krijo rregull

Veprime tjera

Përgjigju

Veprimet

E-posta e padëshiruar

Nga:

Për:

Cc

Tema:

Kur përgjigjesh nga një mesazh i hapur, do të përdorësh butonat në grupin Përgjigju në skedën Mesazhi të shiritit.

Do të shënosh se ajo çfarë është në shirit në një mesazh të marrë është ndryshe nga ajo çfarë është në të për një mesazh të ri poste.


Uh duhet ta kthesh prapa k t mesazh
Uh! Duhet ta kthesh prapa këtë mesazh?

Sapo ke dërguar një mesazh dhe kuptove se një detaj i rëndësishëm është gabim.

Posta

Të gjitha dosjet e postës

Të gjitha njësitë e postës

Mesazhi

Kutia mbërritëse

Kutia dërguese

Njësitë e dërguara

Blloko dërguesin

Hiq

Zhvendos në dosje

Krijo rregull

Veprime tjera

Veprimet

Njësitë e dërguara

Redakto mesazhin

Nga:

Kërko njësitë e dërguara

Për:

Kthe prapa këtë mesazh

Cc

Sistemuar sipas: Data

Ridërgo këtë mesazh

Tema:

Ruaj bashkëngjitjet

Nëse je duke përdorur Microsoft Exchange Server për e-postën tënde, mund të jesh në gjendje të kthesh prapa mesazhin që sapo dërgove.

Nëse vepron para se marrësi të lexojë mesazhin, kthimi prapa do të lejojë t'i dërgosh versionin e korrigjuar atij personi dhe të shmangësh sikletin e mundshëm.


Uh duhet ta kthesh prapa k t mesazh1
Uh! Duhet ta kthesh prapa këtë mesazh?

Sapo ke dërguar një mesazh dhe kuptove se një detaj i rëndësishëm është gabim.

Posta

Të gjitha dosjet e postës

Të gjitha njësitë e postës

Mesazhi

Kutia mbërritëse

Kutia dërguese

Njësitë e dërguara

Blloko dërguesin

Hiq

Zhvendos në dosje

Krijo rregull

Veprime tjera

Veprimet

Njësitë e dërguara

Redakto mesazhin

Nga:

Kërko njësitë e dërguara

Për:

Kthe prapa këtë mesazh

Cc

Sistemuar sipas: Data

Ridërgo këtë mesazh

Tema:

Ruaj bashkëngjitjet

Këtu është se çfarë të bësh:

Në panelin e navigimit, kliko Njësitë e dërguara për të kaluar në atë dosje.

Në dosjen Njësitë e dërguara, kliko dy herë mesazhin që dëshiron të kthesh prapa për ta hapur atë.


Uh duhet ta kthesh prapa k t mesazh2
Uh! Duhet ta kthesh prapa këtë mesazh?

Sapo ke dërguar një mesazh dhe kuptove se një detaj i rëndësishëm është gabim.

Posta

Të gjitha dosjet e postës

Të gjitha njësitë e postës

Mesazhi

Kutia mbërritëse

Kutia dërguese

Njësitë e dërguara

Blloko dërguesin

Hiq

Zhvendos në dosje

Krijo rregull

Veprime tjera

Veprimet

Njësitë e dërguara

Redakto mesazhin

Nga:

Kërko njësitë e dërguara

Për:

Kthe prapa këtë mesazh

Cc

Sistemuar sipas: Data

Ridërgo këtë mesazh

Tema:

Ruaj bashkëngjitjet

Këtu është se çfarë të bësh:

Në mesazhin e hapur, kliko Veprime të tjera në grupin Veprimet dhe kliko Kthe prapa këtë mesazh.


Gjej koh n dhe kujtohu t b sh gj rat
Gjej kohën dhe kujtohu të bësh gjërat

Outlook-u nuk është vetëm për e-postën.

Është gjithashtu për organizimin e kohës tënde, të cilën e bën në kalendar.

Caktimi

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

Shfaq si

I zënë

Caktimi

Planifikimi

Ruaj & Mbyll

Fto pjesëmarrësit

15 minuta

Përkujtuesi

Kurrë

Veprimet

Shfaq

0 minuta

5 minuta

Tema:

10 minuta

Vendndodhja:

15 minuta

30 minuta

Koha e nisjes:

1 orë

Koha e mbarimit:

2 orë

3 orë

Ku krijon ose hap një njësi në kalendarin tënd, do të shohësh se shiriti shfaq grupet dhe komandat e përshtatshme për të ndihmuar të menaxhosh kohën tënde.


Gjej koh n dhe kujtohu t b sh gj rat1
Gjej kohën dhe kujtohu të bësh gjërat

Kur krijon ndonjë tip të futjes së kalendarit, përkujtuesi vendoset automatikisht.

Caktimi

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

Shfaq si

I zënë

Caktimi

Planifikimi

Ruaj & Mbyll

Fto pjesëmarrësit

15 minuta

Përkujtuesi

Kurrë

Veprimet

Shfaq

0 minuta

5 minuta

Tema:

10 minuta

Vendndodhja:

15 minuta

30 minuta

Koha e nisjes:

1 orë

Koha e mbarimit:

2 orë

3 orë

Për të ndryshuar kohën e përkujtuesit për një caktim:

Në skedën Caktimi, kliko shigjetën për të hapur listën Përkujtuesi dhe pastaj përzgjidh kohën.

Sapo të kesh bërë ndryshimin, kliko Ruaj dhe mbyll në të majtë të shiritit.


D shiron t krijosh nj takim fto t tjer t
Dëshiron të krijosh një takim? Fto të tjerët

Caktimi është vetëm për veten tënde.

Kur të tjerët të jenë të përfshirë, krijo një takim.

Caktimi

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

Shfaq si

I zënë

Caktimi

Ruaj & Mbyll

Fto pjesëmarrësit

Planifikimi

15 minuta

Përkujtuesi

Takimi

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

Kalendari

Hiq

Anulo ftesën

Caktimi

Planifikimi

Paso

Shfaq

Veprimet

Për

Në skedën Caktimi, kliko Fto pjesëmarrësit.

Butoni Për dhe kutia shfaqen. Shtyp emrat drejtpërdrejt në kuti ose kliko butonin Për për të shtuar të ftuarit duke përzgjedhur nga lista.


D shiron t krijosh nj takim fto t tjer t1
Dëshiron të krijosh një takim? Fto të tjerët

Caktimi është vetëm për veten tënde.

Kur të tjerët të jenë të përfshirë, krijo një takim.

Caktimi

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

Shfaq si

I zënë

Caktimi

Ruaj & Mbyll

Fto pjesëmarrësit

Planifikimi

15 minuta

Përkujtuesi

Takimi

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

Kalendari

Hiq

Anulo ftesën

Caktimi

Planifikimi

Paso

Shfaq

Veprimet

Për

Sapo të futësh të gjitha detajet e takimit, kliko Dërgo për t’ia dërguar ftesënpjesëmarrësve të tjerë të takimit.


Puna me nj kontakt
Puna me një kontakt

Kur hap ose redakton një kontakt, do të përdorësh butonat në grupin Shfaq për të shfaqur ose fshehur më shumë informacione për kontaktin.

Kontakti

Ndërfutja

Formatimi i tekstit

I përgjithshëm

Certifikatat

Të gjitha fushat

Detajet

Veprimet

Emri i plotë...

Kompania

Pozita:

Ruaj si skedar:

Interneti

E-posta

Për shembull, nëse dëshiron të shënosh ditëlindjen ose përvjetorin e një kontakti, kliko butonin Detajet dhe pastaj përzgjidh datën e përshtatshme afër Ditëlindja ose Përvjetori.


Sugjerimet p r praktik1
Sugjerimet për praktikë

 • Përdor Libri i adresave dhe Bcc.

 • Kontrollo drejtshkrimin dhe gramatikën.

 • Shiko nënshkrimet.

 • Shto një flamur për të përcjellë.

 • Përgjigjju mesazhit; kthe prapa mesazhin (fakultative).

 • Planifiko një caktim dhe vendos përkujtuesin.

 • Krijo një kontakt të ri.

 • Redakto kartëvizitën.


Testi 2 pyetja 1
Testi 2, pyetja 1

Për të nisur një mesazh të ri, ti përdor shiritin. (Zgjidh një përgjigje.)

 • E saktë.

 • E pasaktë.


Testi 2 pyetja 1 p rgjigjja
Testi 2, pyetja 1: Përgjigjja

E pasaktë.

Ti krijon një mesazh ashtu siç ke bërë gjithmonë.


Testi 2 pyetja 2
Testi 2, pyetja 2

Cila në vijim të lejon të shfaqësh ose fshehësh shpejt fushën Bcc në një mesazh? (Zgjidh një përgjigje.)

 • Libri i adresave.

 • Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë.

 • Butoni Shfaq Bcc në skedën Opsionet.


Testi 2 pyetja 2 p rgjigjja
Testi 2, pyetja 2: Përgjigjja

Butoni Shfaq Bcc në skedën Opsionet.

Mësimi i fundit përshkruante se si në Outlook, ke shumë opsione. Ke qasje në një buton nga një skedë, në mënyrë specifike për opsionet e mesazhit, skeda Opsionet.


Testi 2 pyetja 3
Testi 2, pyetja 3

Sapo ke dërguar një mesazh fyes dhe dëshiron ta kthesh prapa atë. Cili është hapi i parë? (Ti tashmë e di se je duke përdorur Microsoft Exchange Server-in.) (Zgjidh një përgjigje.)

 • Nga dritarja kryesore e Outlook-ut, kliko Kthe prapa këtë mesazh në menynë Veprimet.

 • Gjej vendndodhjen dhe hap mesazhin në dosjen Njësitë e dërguara.

 • Gjej vendndodhjen dhe përzgjidh mesazhin në dosjen Njësitë e dërguara.


Testi 2 pyetja 3 p rgjigjja
Testi 2, pyetja 3: Përgjigjja

Gjej vendndodhjen dhe hap mesazhin në dosjen Njësitë e dërguara.

Do ta hapësh mesazhin nga Njësitë e dërguara dhe pastaj do të përdorësh komandën në shirit: Kliko Veprime të tjera në grupin Veprimet dhe kliko Kthe prapa këtë mesazh.


M simi 3

Mësimi 3

Dërgo dhe merr bashkëngjitjet e imazhet


Trajnimi i microsoft office outlook 2007

Dërgimi dhe marrja e skedarëve të bashkëngjitur në Outlook 2007 është e lehtë.

Kur merr imazhe të bashkëngjitura ose skedarë të Microsoft Office-it, do të jesh në gjendje të përdorësh paraafishuesin e bashkëngjitjes për t’i paraafishuar këto bashkëngjitje pikërisht në panelin e leximit të Outlook-ut.

Dhe nëse po dërgon imazhe, shiriti do të ndihmojë t’i dërgosh ato në mënyrën që dëshiron.


P rfshi nj bashk ngjitje
Përfshi një bashkëngjitje

Përfshirja e një dokumenti ose imazhi të bashkëngjitur me mesazhin tënd është më e lehtë se kurrë.

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Bashkëngjit skedarin

Bashkëngjit njësinë

Kartëvizita

Kalendari

Nënshkrimi

Përfshi

Ashtu siç ke bërë gjithmonë, do të fillosh duke krijuar një mesazh të ri. Pastaj do të përdorësh komandën Bashkëngjit skedarin në shirit.


P rfshi nj bashk ngjitje1
Përfshi një bashkëngjitje

Ku do të gjesh Bashkëngjit skedarin

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Përfshirja e bashkëngjitjes është një aktivitet i zakonshëm, kështu do të gjesh Bashkëngjit skedarin në skedën Mesazhi dhe në skedën Ndërfutja.

Bashkëngjit skedarin

Bashkëngjit njësinë

Kartëvizita

Kalendari

Nënshkrimi

Përfshi

Imazhi e shfaq atë në skedën Ndërfutja.


P rfshi nj bashk ngjitje2
Përfshi një bashkëngjitje

Nuk mund të bashkëngjitësh gjithçka

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Bashkëngjit skedarin

Bashkëngjit njësinë

Kartëvizita

Kalendari

Nënshkrimi

Outlook-u do të bllokojë tipa të caktuar të skedarëve të bashkëngjitur.

Përfshi

Kjo sjellje është e pandryshuar nga versionet e mëparshme.

Megjithatë, mund të jesh i interesuar të dish se disa nga tipat e skedarëve që bllokoheshin më parë tani lejohen dhe disa tipa të rinj i janë shtuar listës së të bllokuarve.


P rfshi imazhin n rresht me tekstin
Përfshi imazhin në rresht me tekstin

Në Outlook, është elehtë të dërgosh imazhe në trupin e mesazheve të tua të e-postës në vend që t’i dërgosh si skedarë të bashkëngjitur ndarazi.

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Imazhi

Ilustrimet

Për ta bërë këtë:

Kliko komandën Imazhi në skedën Ndërfutja.

Ashtu siç shfaqen në ilustrim, do të shohësh një imazh në trupin e mesazhit.


P rfytyro k t skedat q shkojn e vijn
Përfytyro këtë: skedat që shkojnë e vijnë

Diskutimi i imazheve siguron një mundësi për të shpjeguar diçka më tepër për shiritin:

Disa skeda shfaqen vetëm kur bën detyra specifike.

Mesazhi

Ndërfutja

Opsionet

Formatimi i tekstit

Përshtat

Stilet e imazhit

Sistemo

Për shembull, kur ti:

Përzgjedh një imazh që ke ndërfutur në mesazh…

…do të shohësh se Veglat e imazhit shfaqen në shirit.

Skeda Formatimi përfshin komandat që mund të përdorësh për të redaktuar imazhin para se ta dërgosh atë.


Paraafisho bashk ngjitjet para se t i hap sh ato
Paraafisho bashkëngjitjet para se t’i hapësh ato

Në Outlook 2007, mund të marrësh bashkëngjitje.

Disa skedarë të bashkëngjitur mund të paraafishohen menjëherë nga paneli i rishikimit.

Kutia mbërritëse

Kërko në kutinë mbërritëse

Sot

Dërguar:

Për::

25V_B8.vsd (219 KB)

25V_A6.vsd (219 KB)

Mesazhi

25V_B8.vsd (219 KB)

25V_A6.vsd (219 KB)

Mesazhi

Supozo që dikush të dërgon dy diagrame të Microsoft Office Visio® si bashkëngjitje, por ty të intereson vetëm ai që shfaq dhomën e re të trajnimit në ndërtesën tënde.

Si mund të vendosësh shpejt se cilin skedar të hapësh ose të ruash në diskun tënd të ngurtë?


Paraafisho bashk ngjitjet para se t i hap sh ato1
Paraafisho bashkëngjitjet para se t’i hapësh ato

Ashtu siç e shfaq imazhi, paraafishimi i bashkëngjitjes mund të jetë përgjigja jote.

Kutia mbërritëse

Kërko në kutinë mbërritëse

Sot

Dërguar:

Për::

25V_B8.vsd (219 KB)

25V_A6.vsd (219 KB)

Mesazhi

25V_B8.vsd (219 KB)

25V_A6.vsd (219 KB)

Mesazhi

Paraafishimi i bashkëngjitjes të lejon të afishosh paraafishimet e tipave të caktuar të skedarit pikërisht nga paneli i leximit të Outlook-ut. Mund ta bësh këtë pa qenë nevoja të hapësh skedarët e bashkëngjitur.

Për të afishuar një bashkëngjitje, kliko ikonën e saj. Paraafishimi i bashkëngjitjes shfaqet në panelin e leximit.


Sugjerimet p r praktik2
Sugjerimet për praktikë

 • Bashkëngjit një skedar në mesazh dhe dërgoja atë vetes.

 • Ndërfut një imazh në linjë me tekstin e mesazhit tënd.

 • Paraafisho bashkëngjitjen.

 • Shiko se cilët paraafishues ke të instaluar (fakultative).


Testi 3 pyetja 1
Testi 3, pyetja 1

Si e përfshin imazhin në rresht me tekstin e mesazhit tënd? (Zgjidh një përgjigje.)

 • Përdor formatin e skedarit të tekstit të pasuruar.

 • Përdor komandën Skedari në skedën Ndërfutja.

 • Përdor Imazhi nga komanda Skedari në skedën Ndërfutja.


Testi 3 pyetja 1 p rgjigjja
Testi 3, pyetja 1: Përgjigjja

Përdor komandën Imazhi nga skedari në skedën Ndërfutja.


Testi 3 pyetja 2
Testi 3, pyetja 2

Ke marrë një mesazh me dy bashkëngjitje imazhi JPEG. Cila është mënyra më e shpejtë për të përcaktuar nëse dëshiron t’i ruash bashkëngjitjet? (Zgjidh një përgjigje.)

 • Hap mesazhin dhe kliko dy herë çdo ikonë të bashkëngjitjes.

 • Kliko ikonat e bashkëngjitjes në panelin e leximit.

 • Kliko me të djathtin ikonën e bashkëngjitjes dhe kliko Hap.


Testi 3 pyetja 2 p rgjigjja
Testi 3, pyetja 2: Përgjigjja

Kliko ikonat e bashkëngjitjes në panelin e leximit.

Klikimi i ikonave të bashkëngjitjes do të lejojë të shohësh një paraafishim të imazheve, një nga një, pikërisht në panelin e leximit. Kjo teknikë do të punojë për tipat e tjerë të bashkëngjitjes po ashtu: Prezantimet e PowerPoint-it, dokumentet e Word-it ose librat e punës të Excel-it, për të përmendur disa.