educa ia prin e learning n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Educaţia prin e-learning PowerPoint Presentation
Download Presentation
Educaţia prin e-learning

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

Educaţia prin e-learning - PowerPoint PPT Presentation


 • 119 Views
 • Uploaded on

Educaţia prin e-learning. Prof. Mihaela Ţăndărică Colegiul Naţional “Ion Minulescu” - Slatina. Provocarea Programe derulate de MECT Metode moderne de predare. Provocarea.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Educaţia prin e-learning' - minnie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
educa ia prin e learning

Educaţia prin e-learning

Prof. Mihaela Ţăndărică

Colegiul Naţional “Ion Minulescu” - Slatina

slide2
Provocarea
 • Programe derulate de MECT
 • Metode moderne de predare
provocarea
Provocarea
 • În prezent, mai mult ca oricând, tinerii simt nevoia să se reinventeze pentru a face faţă schimbărilor majore ce se produc în secolul al XXI-lea.
 • O miză fundamentală a educaţiei în Europa este aceea de a dota tinerii cu noile aptitudini care să le permită să trăiască democratic în contexte foarte diferite de acelea ale trecutului.
programe derulate de mect
Programe derulate de MECT
 • În învăţământul românesc din ultimii ani s-au derulat o serie de programe orientate spre îmbunătăţirea pe termen lung a instruirii în tehnologia informaţiei. În sprijinul acestor programe a venit Ministerul Educaţiei şi Cercetării care, în primul rând, a creat cadrul optim de desfăşurare prin distribuirea în şcoli şi licee a reţelelor de calculatoare.
 • Dezvoltarea tehnologiei, favorizează adoptarea de către elevi a ideilor noi, dar şi accesul la cunoştinţe atât în sala de curs, cât şi la distanţă. Accesul la tehnologie şi la instrumentele care dau elevilor posibilitatea de a-şi realiza pe deplin potenţialul nu este automat disponibil oricui, oriunde. MEC în colaborare cu diferite companii a încercat să înlăture pe cât posibil aceste bariere prin asigurarea accesului în utilizarea TIC, chiar dacă elevul locuieşte în zone rurale.
slide5
Lecţiile interactive puse la dispoziţia elevilor, se constituie într-un suport suplimentar de explicare a acelor teme din programa şcolară care sunt dificil de explicat prin mijloacele clasice de învăţare. Subiectele abordate sunt uşor de asimilat prin intermediul animaţiilor, al simulărilor tridimensionale, al experimentelor virtuale şi al jocurilor interactive.
slide6
Avantajele participării la acest gen de lecţii:
 • asimilarea mai rapidă a informaţiilor
 • înţelegerea unor fenomene şi experimente mai greu de explicat şi imposibil de reprezentat – datorită costurilor aparaturii, substanţelor necesare sau gradului ridicat de risc
 • rând formarea unor deprinderi de lucru cu calculatorul.

Elevul are la dispoziţie nu numai ilustrări abstracte sau statice ale fenomenelor predate ci şi simulări realiste şi ilustrări dinamice.

slide7
În calitatea şi succesul învăţământului, un rol important îl are susţinerea profesorilor de-a lungul carierei. În acest sens s-au creat comunităţi în care aceştia pot să împărtăşească idei şi aspiraţii, făcând schimb de experienţă şi informaţii. O astfel de comunitate există pe baza unui portal dedicat – www.portal.edu.ro - unde se pot posta lucrări proprii, unde este permis accesul la date despre activităţile celorlalţi, se poate intra în forumuri de discuţii, se poate colabora cu profesori din alte părţi ale lumii şi se poate beneficia de oportunităţi periodice.
metode moderne de predare
Metode moderne de predare

Realizarea educaţiei prin utilizarea site-urilor specializate în realizarea proiectelor (Think.com) presupune din partea cadrului didactic: schimbarea de atitudini, schimbarea relaţiilor cu elevii, părinţii, celelalte cadre didactice şi mai ales schimbarea modului de abordare a demersului didactic.

slide9
Pentru practicarea unui învăţământ modern, este necesară crearea de proiecte de către elevi sub îndrumarea cadrelor didactice în vederea creşterii performanţelor actului didactic. Această modalitate de abordare este cu atât mai avantajoasă cu cât utilizează tehnologia, elevii formându-şi astfel şi deprinderi de utilizare corespunzătoare a acesteia. În prezent există diferite site-uri educaţionale pentru dezvoltarea de astfel de abilităţi care oferă de asemenea o serie de oportunităţi. Se urmăreşte la elevi formarea şi dezvoltarea de abilităţi necesare secolului XXI.
slide10
Se impune, de aceea, pregătirea în primul rând a cadrelor didactice de diferite specialităţi pentru aplicarea la clasă a modalităţilor moderne de desfăşurare a procesului de învăţare-evaluare. Acestă pregătire a fost realizată în ultimul timp prin cursuri de formare la care au participat:

●“Utilizare Ael”

●“IntelTeach – predarea în societatea cunoaşterii”

slide11
Schimbarea este un proces dificil, de durată, mai ales în condiţiile în care ea presupune schimbare de atitudine.

Schimbarea în educaţie este posibilă numai în condiţiile în care cadrele didactice o înţeleg şi acţionează conştient pentru înfăptuirea ei.