slide1
Download
Skip this Video
Download Presentation
7e editie: januari-2009

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

7e editie: januari-2009 - PowerPoint PPT Presentation


 • 1416 Views
 • Uploaded on

7e editie: januari-2009. Laatste actuele nieuwtjes van Celebraties en non celebraties uit de indische gemeenschap. Indo Priv é is een onafhankelijk niet politiek georiēnteerd blad, dient uitsluitend het wel en wee van de Indische gemeenschap en zijn sympathisanten.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '7e editie: januari-2009' - mike_john


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1
7e editie: januari-2009

Laatste actuele nieuwtjes van Celebraties en non celebraties uit de indische gemeenschap

Indo Privé is een onafhankelijk niet politiek georiēnteerd blad, dient uitsluitend het wel en wee van de Indische gemeenschap en zijn sympathisanten.

De redactie neemt geen enkele verantwoording voor de ingezonden stukken maar zal zo nodig de reacties naar de verantwoordelijke personen toe sturen.

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming van de rechtmatige eigenaar of webmaster artikelen en/of publicaties van deze website te dupliceren, of te verspreiden

erik eisenring
Erik Eisenring
 • Voor de mensen die Erik nog niet kennen, mag ik hem aan jullie voorstellen als de General Manager van Garuda TV. Sinds 1 januari bekleed hij deze functie met als doel het promoten van de Indische en Indonesische kunst en muziek. Toch is Erik al heel lang bezig in de showbizz. Hij begon in 1966 als zanger gitarist bij de Jackals om vervolgens zoals de meeste muzikanten zijn carrière in Duitsland voort te zetten. In 1970 als bandlid van de Tornado’s en daarna tot ongeveer 1977 bij de Rhine River Union die voornamelijk in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië optraden. Ook heeft hij een tijdje met Alfons Faverey en Hans Bax gespeeld in Rock and Roll Circus. De laatste jaren van zijn muzikale loopbaan speelde hij in verschillende Big Bands. Ik denk dat hij nog veel in zin mars heeft en dat hij beslist nog niet aan het einde van zijn carrière staat. De toekomst zal het uitwijzen.

Redactie: Indo Privé

frans van den brand
Frans van den Brand
 • Net als veel andere musici begon Frans zijn muzikale loopbaan ook in het Haagsche etablissement La Gaité op de Grote markt. Met collega musicus Ketting Olivier die al een hele tijd geleden naar de States is geëmigreerd speelde hij in de band Honky Tonk maar al spoedig lonkte het buurland Duitsland, het Walhalla voor de Indo muzikant bij uitstek.
 • Met de formatie Eastern Aces vertrok hij naar de Dixie Bar in Aschaffenburg als vervanger van Bob Lammers. Na een succesvolle tijd in Duitsland te hebben gespeeld volgde een fantastisch optreden in Parijs met Chuck Berry en in het Olympia stadion met de toen zeer populaire P.J. Proby. In Genève met Francoise Hardy en Dionne Warwick. Tussendoor nog even 6 maanden naar Tunesie waar hij tijdens een van zijn feestjes zelfs een dansje heeft gepleegd met Shirley McLaine op het ritme van Walking the dog, vertrouwde hij mij toe met een glimlach. Natuurlijk werden er ook platen en Cd’s geproduceerd en nog niet zo lang geleden speelde hij ook nog voor de Indische en Hollandse gemeenschap in California.
 • Van 1967 tot 1990 bespeelde hij de drums en daarna was hij meer zanger en gitarist maar af en toe kruipt hij toch weer achter zijn drumstel wanneer de drummer toevallig verhinderd is.
 • Met zijn 6 kinderen, 11 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen geniet hij van zijn gouden jaren en hoopt nog heel lang op het podium te kunnen staan.
 • Redactie: Indo Privé
de grootste muzikale familie van nederland
De grootste muzikale familie van Nederland ?
 • Die vraag heb ik verschillende mensen gesteld. Als eerste antwoord kreeg ik meteen “de Tielman”. Ja, wel de bekendste….. maar het waren slechts 4 broers en 1 zusje Jane. Zo werden meerdere namen genoemd, maar 7 muzikale broers en 2 zusters uit één gezin kwam alleen maar na veel navraag voor bij de familie Poetiray. Mocht U ’n grotere familie weten dan horen we het graag! Pa Poetiray was ’n strenge leermeester die z’n kinderen op militaristische manier de muziek bijbracht. Oefenen en nog eens oefenen tot er blaren aan de vingers kwamen. Een fout accoord en menig doeltreffend voorwerp vloog door de lucht. De Poetiray broertjes Ruben, Stanley, Lionel, Ben en Wietje en later Jackie en Humphrey hadden het niet makkelijk. Eindelijk was het zover in het wijkgebouw “de Houten Keet “ in Oosterhout in 1961 georganiseerd door dhr. Brakkee. De Poetiray Brothers gaven acte de présence. Hoofdzakelijk instrumentale nummers, want Lionel was nog niet de gelouterde zanger en spraakwaterval van nu. Muzikaal zat het goed in elkaar maar ze misten ’n “eyecatcher”. Pa Poetiray liet z’n ogen al gauw vallen op ’n jongeman die de show stal met zijn acrobatische rock and roll bewegingen en vooral z’n tomeloze energie. Alle vooral vrouwelijke ogen waren op hem gericht. Ja zo iemand ontbrak nog bij de jonge Poetiray’s en Paatje zag er meteen wat in. Paatje: ”Heee njo ….kan jij zingen? “Nooit gedaan“ was het antwoord. “Als je zo kunt jiven, kan je ook zingen”. En binnen korte tijd werd ook de nieuwe “aangenomen zoon” met harde hand aangepakt en niemand heeft er tot op heden ten dage spijt gehad van Paatje Poetiray’s ontdekking. De toen al “super-energieke Eycatcher“ is gelukkig nog steeds de zelfde gebleven en luistert nog steeds naar de naam Edu Schalk!! Al gauw kreeg de band in de wijde omtrek bekendheid en Edu’s “I love you in a thousand ways” deed al gauw de meisjes harten sneller kloppen. Zus HETTY Poetiray zong “Send me the pillow” en de heren waren ook weer tevreden. De toen twee jonkies Jack en Humphfrey en zus INGE (soulformatie Lloyd be richard) lieten ook zien dat muziek hen in ’t bloed zat.
slide5
HUMPHFREY speelde in the Union Band, What’s a name, Timeless en nu Alure . JACKY Poetiray in The Hot Jumpers, B.J Express en Double Dream. RUBEN Poetiray bij John Wisse & the Civiliants, After Midnight, Real Company, Mr Showband, Roadrunners, Wheel Fortune, Union Band en nu in Exclusive. LIONELPoetiray speelde in the Tumbleweeds, Peter Hill Band, The Hilltops, Nobody’s Child en Mr Showband. LOUISPoetiray, beter bekend als “WIETJE” was de oogappel van Adje Moelants band Double Diamond. Met Jacky, speelde hij in verschillende formaties en nam afscheid met Mr. Showband. Stanley Poetiray drumde natuurlijk bij de Poetiray Brothers en organiseerde en verzorgde het geluid. BEN Poetiray maakte gouden tijden mee met…..wie had dat ooit gedacht…Corrie en de Rekels. Verder o.a de Tielman Express en Eurasia samen met Reggy en Loulou Tielman, Alexander Sound Express(Oostenrijk), Edward PeWeeBand met de nu in Amerika wonende Sylvia. Pfaff, Entertainers, Legends, Harry Koster’s Dream Team, Java Guitars, The Hot Jumpers, NADA en vele andere bands. Met kop en schouder steekt deze familie dus boven alles uit qua aantal muzikanten uit 1 gezin.
 • Helaas echter, de Poetiray Brothers in z’n totaliteit met 2 drummers, 2 toetsenisten, 2 sologitaristen en alle zeer gewaardeerde vocalisten , zien we niet meer na het ontvallen van Wietje en Stanley. Lionel, Ben , Humphrey en Jack Poetiray houden de muzikale naam Poetiray zeker hoog.
 • Ingezonden door: Armand Filon
slide6
Nino Tielman

Geboren: 16-05-1955 in Palembang. Zoon van Ponthon Tielman en Joyce Brandes. We zijn anno ’57 naar Nederland gekomen en hebben in Hedel gewoond. Mijn ouders gingen in 1960 scheiden en de kinderen gingen met vader Phonton mee naar Duitsland. Weinheim an der Bergstrasse. Al van af het begin mochten we geen muziek maken want mijn vader wilde dat wij gingen studeren en advocaat of doktor moesten worden. Muzikant was geen beroep in zijn ogen. Toen reeds kwamen al die Indorockers altijd langs Weinheim om bij ons te overnachten en te eten, en om al die verhalen over muziek, roem en natuurlijk meisjes te vertellen. Van Crazy Rockers tot Black Dynamites en van de Vriesjes tot Latuperisas, allemaal kwamen ze en ik leerde van hun natuurlijk de eerste grepen op de gitaar en ukelele. Van Eddy leerde ik nog Moriaantje op de ukelele. Hahaha.

Toen hadden we de smaak te pakken en we wilden ook muziek maken. Zo kwam het dat oom Andy en oom Reggy ons een gitaar gaven en wij de eerste liedjes leerden spelen. Maar mijn vader zei dat als de schoolcijfers naar beneden gingen we meteen de gitaar in de kast op konden bergen!!! Daarom zorgde ik wel ervoor dat ik altijd de beste op school was en heb ook mijn abitur met de beste cijfers gehaald. Maar studeren voor doktor? Nee! Rossan en ik gingen in ’74 naar de Tielman Brothers en zeiden dat we ook mee wilden spelen en beroemd worden zodat wij veel meisjes kunnen krijgen....Hahaha!

Ik heb het wel zo’n 5 jaar uitgehouden maar kon toen niet meer met mijn oom Andy overweg. Ik heb nog wel in verschillende bandjes gespeeld met verschillende stijlen van Jazz tot Rock en Soul. Ik heb ook met Dolf en Nono de Vries bij de band Mata Hari gespeeld. Was een super tijd!

Begin ’80 speelde ik met Maurice de la Croix in de Cross Family, en wij hebben regelmatig ook Jack Jersey begeleid.

slide7
In die tijd stapte ik voor het eerst een Studio binnen. Wat een wereld ging daar voor me open. Dit was het wat ik wilde. Ik heb 2 jaar stage gelopen in de Wisseloord Studios en ben daarna naar Duitsland gegaan en heb een eigen studio geopend. Eerst als huurstudio waar allemaal bands en artiesten konden opnemen. Maar de concurrentie was moordend en ik moest het beste van het beste aan equipement aan schaffen om te kunnen overleven. Uiteindelijk kwamen toch ook de bekende namen langs om bij mij op te nemen. De basis tracks van Milli Vanilli werden bij mij in de studio opgenomen, ik speel zelf mee in 2 video clips.Hahaha. Culture Beat en Sven Vaeth en vele Dj’s kwamen bij mij omdat ik natuurlijk zelf ook muzikant was, alles kon spelen, programmeren en de nieuwste samplers en synthesizers had. Ze hoefden slechts hun ideeën voor te zingen en ik werkte het verder uit. Ik deed toen ook veel remixes voor o.a.: Babyface, bij wie ik ook 2 maanden in Amerika verbleef, Voor Paris Red heb ik later met Jermaine Jackson (broer van Michael) een hele Lp geproduceerd. Ik heb gewerkt met Prodigy, Pauline Henry, Santa Esmaralda, Culture Beat, Boney M, Captain Hollywood, Captain Jack enz.. Heb ook met veel bekende producers gewerkt in die tijd zoals Harold Faltermeyer, Frank Farian, Rollo, Thorsten Fenslau, Tillmann Uhrmacher, Adam Schairer. Toen begon ik ook zelf te schrijven.Van pop muziek tot schlager en house. Ik heb veel pseudoniems gebruikt in het begin, omdat oom Andy altijd zei dat we de naam Tielman niet mochten gebruiken. Ik ben met een paar dj’s een platenfirma en een uitgeverij begonnen en we hebben heel veel platen en cd’s verkocht en ook een heleboel hits gehad. De meeste in de dance scene. Ik had ook een hit in Nederland met Paul Elstak, een hardcore song, neuken in de keuken...Hahaha. Maar ook heel veel film muziek en lounge muziek geschreven en geproduceerd, waarvan vele songs op de cd reeks van Cafe del Mar verscheen en als background muziek bij Sex and the City en Sliver.

Maar mijn grootste successen waren toch de laatste producties met Culture Beat waar ik vele songs voor schreef. We hadden meerdere top 10 hits gehad in de hele wereld en gingen ook op tour met de Backstreet Boys. Speelden als eerste band met sequencers en een live drummer, Robby de la Croix in grote stadions met zo’n 20 tot 40 duizend gillende fans. Er volgden vele tv optredens en radio shows, omdat we de dance songs ook acoustic (unplugged) konden performen.

Ik heb bijna 10 jaar geen muziek meer geschreven of gemaakt maar heb de draad weer opgepakt en ben sinds 1 jaar weer bezig met schrijven. Produceer samen met mijn zusje Gina T. en haar echtgenoot Adam. Langzaam begint het succes weer te komen en als het goed is wil ik dit jaar verhuizen naar Florida om daar in de zon aan onze toekomstige hit’jes te werken.

slide8
Jf selection
 • JF Selection is opgericht door Rene Meijer. Oorspronkelijk bestaat de band sinds 1992 toen nog onder de naam "Just Friends" . In 1999 gingen ze als vrienden uit elkaar, maar sinds medio 2005 hebben ze weer de draad opgepakt. En nu worden zij weer overal gevraagd en is de agenda behoorlijk vol.
 • Toen ik door Rens Borghouts gevraagd werd om als gast op te treden, mocht ik het genoegen hebben om door deze sympathieke groep musici begeleid te worden. Ondanks dat zij toch allemaal een stukje jonger waren, had ik toch het gevoel dat zij de indorock touch behoorlijk in hun muzikale vingers hebben zitten. Wat een genot om met hun samen te mogen spelen en het is zeker voor herhaling vatbaar. Het is een allround band die er heel goed verzorgd uitziet en onder leiding van Rene Meyer zeker de moeite waard is om op een van jullie feesten of pasars uitgenodigd te worden.
 • Al met al een goed product en de complimenten aan Rene Meijer dat hij dit weer tot stand heeft gebracht.
 • Eddy Chatelin

Angelique Alex Ernest Harold

ingezonden stuk
Ingezonden stuk
 • Ik heb alle 6 de edities van Indoprive gelezen. De eerste keer nadat Edu Schalk mij erop had geattendeerd. Ik ben Nederlander (heet dat nou Belanda?) en moet eerlijk zeggen dat ik
 • niet de betekenis van veel woorden weet. Zo heb ik wel eens tegen Edu Schalk en ook tegen Ester Latama gezegd bij een kumpulan of op een Pasar:
 • Kunnen jullie niet effe ondertitelen. Want volgens mij heb je gezegd daar op de tweede rij zit een luie bleekscheet. Ze moesten daar dan wel om lachen. Het zijn allebei heel fijne mensen
 • waarmee ik goed contact heb. (trouwens met veel Indo's)
 • Nou is mijn vraag: kunnen jullie niet iets van een klein woordenboekje maken en daarvan dan in een aantal edities een stukje publiceren. Ik snap nu soms geen barst van wat er geschreven
 • staat. Zo vind ik bij Teman teman het leuk dat ze bij sommige liedteksten ook de
 • Nederlandse vertaling hebben gegeven. Kan ik zeggen: ajam hitam telornya putih: oh een zwarte kip legt een wit ei.
 • Daarover zeg ik dan tehen bijv Edu: stel je voor dat die kip een zwart ei legt; doet ze niet want ze weet dat ze dan gelijk de Soto ajam ingaat.
 • En van de daaropvolgende regel over nona hitam giginya putih, daarvan kan ik dan zeggen dat nona putih etc dan op blanke dames slaat.
 • Met The Nightbreakers (wat een grandioze band) heb ik wel eens kupu kupu gezongen en dan in een klein toespraakje over hitam etc verteld.
 • Met vriendelijke groet, Joop van Bleijswijk
 • Redactie: Ja dat lijkt ons ook een leuk idee, alleen gaat het dan om echte indische uitdrukkingen en geen directe vertaling van het gehele Indonesische woordenboek. Want dan kunt u beter een cursus bahasa Indonesia volgen. Wij zullen vast een plekje reserveren voor dit item en de lezers willen vragen hier ook aan mee te doen. Dus als jullie nog echte oude indische woorden of uitdrukkingen kennen stuur ze dan naar ons, want dan kunnen wij dat in ons indisch woordenboek plaatsen.
 • Op de volgende pagina alvast een klein voorbeeldje.
slide10
Indisch woordenboek

Omdat het hier om echte oude indische woorden en uitdrukkingen gaat hanteren wij gewoon nog de oude spelling.

 • Tolol - dom
 • Gendeng - dom
 • Kikuk - dom
 • Ajo - kom op
 • Sudah - al
 • Beres - zit wel goed
 • Tjoba - probeer
 • Apa - wat
 • Sabar - rustig
 • Kentut - scheet
 • Gendut - dik
 • Sunguh mati - ik mag dood gaan als het niet waar is
 • Pura pura - net als of
 • Tai kutjing – nonsens
 • Bunting - zwanger
 • Indische uitdrukkingen
 • Nog niet wat wat al wat wat
 • Ister aap ister mouw hij komt deruit
 • Wie het laatst lacht ompong
 • Jouw moeder ook indische jongen ?
 • Waar slaap jouw bed ?
 • Waaar woon jouw huis ?
 • Als puntje bij paaltje kom paaltje loop weg
 • Stil stil waterdiep
 • Malu malu kutjing - zogenaamd verlegen
 • Kulit Badak - Plank voor je kop
 • Tjewe stand by - genoeg meisjes aanwezig
ingezonden stuk11
Ingezonden stuk
 • De Balinese taal is een taal die fonetisch gezien enorm verschilt met die van de Romaanse, westerse talen. Als westerlingen struikelen wij met onze tong over sommige klanken die in de Balinese taal heel gewoon zijn, zoals de 'ng' in woorden als ngobrol-ngobrol (een beetje kletsen) en Ngurah (een naam). Andersom hebben de Balineze grote moeite met het uitspreken van de F en de V, die in het algemeen bijna steevast worden uitgesproken als een P. Waar dat allemaal toe kan leiden, blijkt uit de volgende engelse conversaties tussen een westerling en een Balinees.
 • Scene 1 - Op het strandHello, where you prom? Prom? You mean from?Ya, where you prom HollandOh, Belanda.... Belanda goreng. What?Nepper mine. You hap wipe? Wipe?Ya, wipe. Hap wipe an' children? Oh I see. No, I'm single.You pind wipe in Bali, you like Bali girl? Who knows, maybe yes.I can pine you wipe, you my prèn Thank you.I inpite you come to my house later, ya? Thank you, that's friendly of you.So you will pissit ya? What?You will pissit my house ya? Oh, you mean vísit your houseYa, pissit. I will.
 • Good. You like poetbál? What ball? Put into what?You know, poetbál. Roet Koelit. Oh, you mean football.Ya, poetbál. Niestelrooi, she very good He. Sorry, don't like football, I never watch
 • No watch? NoI have Bali Rolex for you.
 • You buy, prèns price! Already have a watch, thank you.But you say no watch! To watch means 'look'.
 • I see, you only wan' look my Rolex watch,
 • not buy. Sorry, maybe another timeOk. Nepper mine. You like polly? who's Polly?pollybál! you mean Lucy Ball? Loessie? Who Loessie, where he prom? She. From America.Oh.... see you porn prèn ya? See my what?
slide12
You porn prèn, prom Amerika My porn friend from America?? Watch it, you.... oh, you mean fóreign friendYa, that what I say, you porn prèn. No, she was a tv star. She's already dead for a long timeOh, I'm sorry. Never mind, it's not important. I'm hungry, you know if there's a McDonalds here?Ya, Kuta Square. Good pood, I also like Is that far from here?No, not par. Can show you way ya? Ok, I invite you for burgers then.I only go por prèns price You only go for a friend's price??No, prèns price! Pried potato. ...... Oh, you mean French friesYa, prèns price very nice. Ok, let's go then.
 • Scene 2 - In the restaurant
 • Good apternoon, you wan' meal? Yes please, what do you recommend?You like plesh or piss? What??Plesh or piss? Beep good here
 • but seepiss also nice, what you wan'? ??? [speachless]Maybe you like pigplesh then? . ..... Ahh, beef or fish, seafish!Ya, that what I say, what you wan'? I don't like pigmeat, so I'll settle for the seafish insteadOk. You wan' pork? ?.... Thouht I just said I don't want pork?No, you not say that.So you wan‘
 • pork an' nipe, or eat with han'? Ahh... you mean fork! Fork and knife.Ya, that what I say, pork an' nipe.
 • You punny. You wan' drink? Yes please, I could do with a beer now.Ok [walks to the bar, empties a bottle beer in a glass and serves the beer] Thank you [thirsty, empties glass immediately]You past drinker,
 • you wan' me get pill for you? What?You wan' me pill glass again, more beer? Oh I see, I understand now. Thouht you want to give me a pill.That what I say, get you pill.
 • You perry punny person. So you wan' your pill? Yes. Please! Give me a pill
bas daniels
Bas Daniels
 • Bas Daniels .... gitarist van, 'Southern Pacific", is afgelopen dinsdag/woensdag overleden en hij was mijn gitarist!
 • Nu zou ik je willen vragen of je dit in je blad kunt plaatsen, want ik ken niet alle muzikanten waar hij in het verleden mee gespeeld heeft en die hebben ook het recht om dit te weten en misschien bij zijn opbaring/begrafenis aanwezig te willen zijn.
 • Hij ligt opgebaard in het rouwcentrum: Dagen: Tijden:
 • Inget Mati 3/1/2009; zaterdag 14.00h - 14.45h
 • Frederik Hendriklaan 7 4/1/2009; zondag 14.00h - 14.45h
 • 2582 BP - Den Haag 5/1/2009; maandag 15.30h - 16.15h
 • 6/1/2009; dinsdag 15.30h - 16.15h
 • Donderdag 8/1/2009 wordt er vanuit het rouwcentrum om exact 12.15h weggereden naar de begraafplaats,Nieuw Eik en Duin in Den Haag
 • Vriendelijke groet,
 • Arthur Brandenburg ( "Southern Pacific")

Bas Daniels

lucie c zilie oey de zwart
Lucie Cäzilie Oey-de Zwart
 • Tot het laatst wilde je leven
 • Door een sterke wil gedreven
 • Je geest was nog op volle kracht
 • Maar over je lichaam had je geen macht
 • Met verdriet in ons hart hebben we op 3-jan-2009 afscheid genomen van onze lieve vriendin Loes.
 • Zij was vanaf het eerste moment erbij toen de Crazy Rockers hun eerste single op de markt uitbrachten en richtte samen met Jos van Vliet de eerste Crazy Rockers Fanclub op. Omdat zij bij Negram Delta werkte kon zij de promotie campagne van de Crazy Rockers goed ondersteunen.
 • Dat alles resulteerde uiteindelijk tot hun eerste hit de Mama Papa Twist. In de loop van de tijd is zij een hartsvriendin van mij geworden. En eigenlijk meer als dat. Loes haar man Jim, kinderen Marcia, Randy, Marcus en kleinkinderen Yannick, Fabian en Chiara zijn ook mijn familie geworden.
 • Eddy Chatelin, Woody Brunings
gezocht
GEZOCHT
 • Geachte redactie,
 • Hopefully I am writing this e-mail to you.
 • My name is Joachim Schümers I live near by the Netherlands town Kerkrade in
 • Herzogenrath only 20 meter away from the border between NL / D.
 • As you can see, I need assistance in a very sensitive cause. I hope you can give
 • me support or any information about my bodily father or my ancestry.
 • I am searching an Surinamese musicians, his name is Harold Albert Oliviera, born 15.02.1939.
 • He was in the year 1963 with his Combo on tour in Germany, in the town Ulm he stayed for a
 • while in a hotel named „Grüner Baum“. There he meet my mother - in a way of short affair.
 • I think he is my bodily father, this case is supported in documents I have got from my mother.
 • In the year 1966 she tried to get information about him from the Netherlands Embassy in Den Haag and the Census Bureau of Paramaribo. But she stopped searching when she get a information that she can loose the child custody to the bodily father.
 • Met vriendelijke groet,
 • Joachim Schümers.
 • Toen ik nog in Indonesië woonde aan de jalan tjilaki in Bandung. Had ik een buurjongen waar ik altijd mee speelde. Wij waren toen een jaar of 9 schat ik en hij kwam heel vaak bij ons over de vloer. Hij was een echte Hollander en ik dacht dat zijn ouders een slagerij of zoiets dergelijks hadden. Wij hebben een hele boel kattenkwaad uitgehaald in die tijd en hadden altijd veel plezier met elkaar. Sinds ik in Nederland woon heb ik hem nooit meer terug gezien en vraag ik mijzelf af wat er van hem geworden is. Hij zal nu een jaar of 65 zijn denk ik en waarschijnlijk zullen wij elkaar niet meer herkennen. Zijn naam is Gerard Loohuis. Ik hoop dat ik zijn achternaam goed gespeld heb maar diegene die dit herkent zal beslist wel weten wie ik bedoel.
 • Berichten graag doorsturen naar de redactie van Indo Privé
 • Eddy Chatelin.
indo priv wenst u allen een voorspoedig en gezond 2009 toe tot ziens
Indo PRIVÉ wenst u allen een voorspoedig en gezond 2009 toetot ziens
 • Redactie medewerkers :
 • Drs. W. Brunings
 • R. Simons
 • R. Lubis
 • Indo Privé steunpunt : Edu Schalk
 • Directeur en supervisor: E. B. Chatelin
 • Heeft u nog interessante nieuwtjes die het waard zijn om gelezen te worden stuur ze dan op naar onze redactie.
 • [email protected]
ad