strat giai marketing nyit foglalkoz s n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Stratégiai marketing nyitófoglalkozás

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 4

Stratégiai marketing nyitófoglalkozás - PowerPoint PPT Presentation


  • 66 Views
  • Uploaded on

Omegaglen Kft. Stratégiai marketing nyitófoglalkozás. Varga István istvan.varga@manta.hu. Versenyanalízis mottó: „...attól, hogy a konkurencia találta ki, még lehet jó...”. Feladatom:

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Stratégiai marketing nyitófoglalkozás' - maris


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
versenyanal zis mott att l hogy a konkurencia tal lta ki m g lehet j
Versenyanalízismottó: „...attól, hogy a konkurencia találta ki,még lehet jó...”

Feladatom:

- Verseny környezet bemutatása- Egy sajátos szemlélet bemutatása- A konkurenciavizsgálat egyes szempontjai- Néhány praktikus ötlet- Benchmarking alapjainak bemutatása- Pár ajánlott irodalom

gondolat breszt
Gondolatébresztő

Versenykörnyezete fogalma - a versenykörnyezet nemcsak a többi vállalatot jelenti, hanem más alapvető dolgokatis magába foglal (árszínvonal, bérszínvonal, szociális helyzet, társadalmi helyzet, adott régió általános gazdaságihelyzete, lakosságának összetétele, stb.) Ennek megfelelően egy vállalat számára a legbiztonságosabb, ha a vevőszempontjait helyezi előtérbe.

A cég milyen iparágbanfejti ki tevékenységét? / építés, barkácsolás, hobby, kert, víz, elektromos szerelés... /Emiatt valószínűleg gyorsan szembetaláljuk magunkat a piacon a csak ezeket az elemeket érétkesíteni kívánószakáruházakkal is, valamintmindazokkal, aki ezeket a termékeket palettabővítésük érdekében még forgalmazzák.

Kik a versenytársaink? Feltételezésünk alapján mindenki, aki azt árulja, amit a bauMax-x ez persze nem igaz, hiszensok szempont befolyásolja a fogyasztói döntést. ( árak, hely, áruválaszték, árumennyiség, stb.)

Kikért folyik a harc?- regionális célcsoport vizsgálat. / mesteremberek, felújítók, költségvetési intézmények, iskolák,óvodák, Önkormányzatok, egyéb intézmények és még kik?

Követés: több olyan állandó teszt és kimutatás létezik, amelyek folyamatos vezetése, és időszakos kiértékelése mármegmutatja, az amúgy elhanyagolható különbségeket is. pl. ár / akció figyelés, árukészlet változásának vezetése, haviszámlák figyelése, sorban-állás időtartamai, munkatársak létszámváltozása, szezonokra való felkészülés időpontjai,terminusai, határidők vezetése, stb.

Az elmúlt években a nagyvállalati szakemberek kifejlesztettek egy közös tanulási folyamatot, amely szerint a hasonlóiparágban működő vállalatok folyamatainak összehasonlítása és annak felismerése, hogyan tudnának a versenytársaiknáljobbak lenni. Ez a verseny - benchmarking

A vállalati kép, amelyeket a vevőben kialakul, csak a jéghegy csúcsa, emiatt a vállalatok igen nagy figyelmet fordítanaka belső szerveződésre, a termékfejlesztésre, a belső rendre és a folyamatok állandóságára, dokumentáltságára. Ezthivatott a szintén az elmúlt évek eredményeképpen életre hívott tudományág a TQM biztosítani.Teljes körű minőség menedzsment.

a v llalati rendszer

Fogyasztó

Elosztásirendszer

Termelő

A vállalati rendszer

Fogyasztó magatartásátbefolyásoló tényezők

Versenybefolyásolók

Áruk Szolgáltatások

Fizetés

Fizetés

Környezeti hatások