drepturile copilului sunt lege n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Drepturile copilului sunt lege! PowerPoint Presentation
Download Presentation
Drepturile copilului sunt lege!

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 21
Download Presentation

Drepturile copilului sunt lege! - PowerPoint PPT Presentation

joy
1305 Views
Download Presentation

Drepturile copilului sunt lege!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Drepturile copilului sunt lege! Noi suntem temerarii clasei a 4-a, de la şcoala Gimnaziala ”GheorgheŞincai” Bobota. Echipa “Fluturele copilăriei”compusă din: Luisa Filip,Laura Joldiş,Bianca Pop şi Gabriela Pop. Înv.Sabou Elena

 2. Cum putem convieţui uniicu alţiiîn societate? *Noi putem convieţuiunii cu alţi în societate,tolerându-ne,ajutându-ne, să vedem partea cea bună a celui de lângă noi,să ne iubim, să dorim binele tuturor şi să respectăm regulile de convieţuire în grupurile din care facem parte.

 3. De ce avem nevoie de drepturi şi îndatori? Noi avem nevoie de drepturi şi îndatoriri pentru a fi responsabili,să nu fi torturaţi pentru că dacă respectăm drepturile şi îndatoririle tuturor am trăi în pace şi armonie.

 4. Cum arată o viaţă bună pentru tine? O viaţă mai bună pentru mine arată ca şi o floare plina de frumuseţe.Dar arată şi ca un copil care râde şi se joacă.

 5. Ce s-ar întâmpla cu omenirea dacă nu ar exista reguli şi legi? Dacă nu ar exista reguli şi legi soarele nu ar zâmbi,stelele n-ar strălucii, viaţa bună nu ar fi.

 6. La dragoste La joacă La educaţie La familie La medicină La viaţă La inden- titate La hrană Drepturile copilului La exprima- re liberă

 7. Dreptul la educaţie! Dora era o fată care mergea la şcoală şi învăţa bine. Într-o zi părinţi ei au dat faliment şi au rămas fără bani .Din această cauză copila nu a mai putut merge la şcoală. Dora îi implora pe părinţii ei s-o lase la şcoală.Însă ei nu îşi permiteau din cauza instrumentelor pe care trebuie să le cumpere. O văduvă din sat le-a dat bani pentru a continua Dora şcoala.Dora s-a bucurat. Ea a început şcoala şi cu toţi au fost foarte fericiţi, iar Dora avea numai rezultate bune. Dă din puţinul tău nevoiaşilor!

 8. Un copil nu e lăsat de părinţii lui la şcoală,ce ar putea face? Dacă copilul lui Dumnezeu nu este lăsat de Părinţi la şcoală el ar putea suna la protecţia copilului.

 9. Ce şanse au copiii care nu pot merge la şcoală? Copiii care nu pot merge la şcoală pot cere ajutorul oamenilor buni care îi pot ajuta,deoarece ne frecventând şcoala nu pot să se descurce în viaţă.

 10. Fă un copil să zâmbească! Copii trebuie să zâmbească Ajută-i să crească! Visurile trebuie să le împlineşti, Copiii să-i iubeşti! Drepturile să i le respecţi Şi să îi înveţi Ce sunt lucrurile bune Şi cele rele nu i le spune.

 11. Dă viaţa unui vis! • Dacă un copil are o dorinţa • Dar are şi voinţă • Tu fă ce e mai bine • Pentru ei si pentru tine! • Ai o problemă ceva… • Şi ei te vor ajuta • Cum pot ei mai bine, • Pentru tine!

 12. Egalitate pentru toţi copiii DREPTURI repturi are fiecare, âzi copile la soare! gali suntem toţi. uţini ne susţin, u fă numai bine nicef ţine cu tine, amura prieteniei nima copilăriei.

 13. Cvintet Educaţie necesară frumoasă citind îngrijind calculând Îşi face un viitor plăcut

 14. Regulile clasei Să nu fugim prin clasă! Să ne respectăm profesoara! Să nu facem mizerie în clasă! Să ne ajutăm între noi! Să ne respectăm toate îndatoriile! Să nu rupem lucrurile din clasă! Să nu ne batem! Să nu fluierăm! Să nu facem gălăgie! Să respectăm toate regulile clasei!

 15. DREPTUL LA FAMILIE Noi credem că dreptul la familie e important pentru ca toţi copiii să primească: iubire, afecţiune, grijă,educaţie care le influienţează viaţa într-un mod bun.

 16. EusuntLuisa şi prin acest pliant vreau să vă arat munca mea la ,,Drepturile copilului”

 17. Eu sunt Laura şi aceasta este munca mea pentru copiii din întreaga lume cărora li se încalcă drepturile.

 18. Eu sunt Bianca şi sunt bucuroasă să vă arăt împreună cu coiechipierele mele acest proiect. Sper că v-a plăcut.

 19. Eu sunt Gabriela şi vă mulţumesc că aţi urmărit această prezentare.

 20. Munca noastră pentru toţi copiii din întreaga lume![.

 21. Echipa noastră se uneşte pentru copiii din întreaga lume să nu li se încalce drepturile. Motto: Un nou copil un nou zâmbet.