Poezii cu Mos Craciun - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Poezii cu Mos Craciun PowerPoint Presentation
Download Presentation
Poezii cu Mos Craciun

play fullscreen
1 / 14
Poezii cu Mos Craciun
378 Views
Download Presentation
inga
Download Presentation

Poezii cu Mos Craciun

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Poezii cu MosCraciun

 2. In fiecare an Mosul trecepe la copiicuminti cu desagaplina, siimpartecadouri de SfantulNicolaesau in noaptea de Craciun. Cu aceastaocazie am pregatit o colectie de versuridespreMosCraciun, pe care le potiinvataalaturi de micutul tau.

 3. Uite, vine MosCraciunde OtiliaCazimir • Prinnameti, in fapt de seara,A plecatcatreorasMosCraciun c-un iepurasinhamat la sanioara. • Drumurile-stroienite,Noaptea vine, gerulcreste...Cu urechileciuliteIepurasul se grabeste. • Uite-o casa colo-n vale,Cu ferestreluminate.Mosul s-a oprit din cale,Cu toiagu-n poarta bate: • - Buna seara, bunaseara!Iaca, vin cu sanioaraSi cu daruriproaspete.Bucurosi de oaspete? • - Bucurosi, bucurosi,Strigaglasuri de copii.Mosule, de unde vii?- Iaca, vin din mosi-stramosi,incarcat cu jucarii! • Noapterecesialbastra.Iescopiii la fereastra,Sa se uite cum coboara,Printroianulurias,MosCraciun c-un iepurasinhamat la sanioara.

 4. Scrisoareaunuicopilcatre MosCraciun de G. Pasculescu-Orlea MosCraciune,in atatiaani de-a randul,Mi-aicitit in tainagandul.Si, in noaptea de Craciun,Mi-aitrimis un inger bun.Multedaruri mi-aiadus,Canddormeam in visuridus!...Uite, ceterogacum:Sa te-abatiputin din drumSi, din saculfermecat,Parte bunasa le faciSi copiilorsaraci.Si maifa-le-o bucurie:Scapa-i, zau, de saracie!Paine sa le puipemasa,Veselieda-le-n casa...Apoi, te-as rugafierbinte,Adu-tisi de mine aminte:De maiaivreojucarie,Potisa mi-o aducisimie.

 5. Craciunulcopiilor de OctavianGoga Dragicopii din taraasta,Vamirativoi cum se poate,Mos-Craciun din cer de-acoloDe le stietoate-toate...Uite cum, vaspunebadea...Iarna-n noaptepezapadaEl trimitecate-un ingerLa fereastrasavavada...Ingerii se uita-n casaVadsi spun - Iar Mosul areColo-n ceriu la el in tinda,Pegenunchi o carte mare...Cu condei de-argint el scrieCecopilsicepurtare...Si de-acolostie Mosul

 6. Bine-aivenit, MosCraciune! Bine-aivenit, MosCraciune!Te asteptam cu nerabdare,Cacipapusa mea cea micaA ramasfarapicioare. Si calutulluiCosticaCel cu numeleHarapI l-a trantit o pisicaSi-a ramasfara de cap. Tu! darplinaceti-e traista!Ai papusisicaisinuci!Spune, zau, pevremeaastaUndevreisatemaiduci? Stai la noi, ca-icaldsibineSi ti-ompunemasa mare;Stai, ca-i frig si-ivai de tine,Nu se vedenicicarare...

 7. Scrisoare de Ana Blandiana Mos-Craciun, totiimi spunCa estidarnicsiesti bun. Euitiscriu de mai-nainteCa-s un baietelcuminte, Si-timaiscriu, asa, sastii,Ca eu nu-ticerjucarii,Cum ti-arcerealticopii -Insa nu m-as suparaDaca tot mi-aidaceva! Dacavrei, da-mi o placuta,Ca mi-am spart-o peceaveche,Ada, pentrupisicuta,Motocelros la ureche. Luibunicu - o lulea -C-a pierdut-o, saracutu'...Poate-aducivre-un osluiCutu?Poateaivre-o acadea? LuiDanutcelmititel,Care plange-n copaita,Sa-iaduci un covrigel...Noaptebuna!Niculita

 8. Ce ne aduce Mos Craciun? Ce ne aduce Moa Craciun?Tot ce e frumosai bun:Un cal mic de calarit,Cartifrumoase de citit. O papuaamititica,O oitafrumuaica,Trambitaaisabioara,Puaculitaaivioara. Mere dulci ca samancam,Jucariisa ne jucam,ai ne aduceclopotei,Ca sa ne jucam cu ei.

 9. ScrisoareluiMosCraciun de Elena Farago DragaMosCraciune,Eu nu pot sa-tiscriu,Ca suntinca micaSi carte nu stiu. Dar itiscrieacumaSora mea, Florica,Noi in anulastaNu-ticeremnimica, Si de poate-n traistaN-aidaruridestule,Din ce-avemnoi, uite,Iati-le si du-leDe le daprin caseDe parintisarmani,Saupe-acoloundeSuntcopiiorfani. Si, de poti, peurma,Tare terugam:Sa ne spuisinouaUndesa-icatam,Ca sa le maiducem,Pana vii tu, iar,in tot anulastaCate un micdar.

 10. FulguletsiMosCraciunde Elia David MosCraciun in sanioara,Fulgulet in barba-ideasa,Azistrabatintreagatarasi, prin horn, daruriindeasa... StaubradutiimpodobitiPe la geamurisivegheaza,Iarstrengarineobositi,Lati, sub paturi, ii viseaza. Totu-n taina, pefuris,Sa fimsiguri ca-iasa:Un Mospeacoperissi c-un fulg se vorlasa... Vorprivi, atent, in casa:Este liniste? Curat?Lumanarea e pemasa?Cozonacul e muscat? Fulgulet, din barbalunga,Mosului-ivazice: "Este!" El vapune, sa le-ajunga,Sub brad, daruri... si-o poveste.

 11. Mos Craciun vine-n padure de Tincuta Horonceanu Bernevic Dupace-a cutreieratLumeatoata-n lung ai-n latCa saduca la copiiSacullui cu bucurii,Moa Craciunstaaiofteaza.ai din cer, uaor, pe-o raza,in padure el coboaraFarareniaisanioara. Licurici cu felinareBat in scorburi, la intrareAnimalelesavinain poiana, la lumina.Odihnindu-se pe-o cioataMoa Craciun le-adunagloata.Sprijinindu-se-n toiagLe zambeate-atunci cu drag. ai din sac el scoate-ndataAcadele, ciocolata,TurtadulceinimioaraCu aerbetaiscortiaoara,Mere coapte, fel de fel,invelite-n caramel,aiimparte cu rabdareDaruripentrufiecare! Bucuriasa se vada,Sufl-argintpestezapada!ai-mpreuna-n noapteasfanta,PrunculuiIsus ii canta!Moa Craciun nu maiofteaza!Luna ii trimite-o raza,Gerulpeste tot se-ntindePana-n cer se-audcolinde!

 12. MosCraciunde Emilia Plugaru Cu toiagulstrans in mana,Cu desaga in spinare,S-a pornit la drum batranul,La drum lung, in graba mare. Stam cu ochiispreferestre,Sa-l zarimatuncicand vine,Dar ne copleaeatesomnul,Mai e vremepanamaine. Trecenoaptea-i, dimineata.Moaulica e in prag.ilimbratiaam cu totii,Caci ne estefoarte drag. - A trecut un an de zile,De cand n-am fostpe la voi.Iaspuneti-mi cemaifaceti,Copilaaiisteti, vioi? V-am adus in darbradutul,Doldora de jucarii.Haiveniti, veniti cu moaul,Sa ne veselim, copii!

 13. Realizatde:Cuibari Paul – Ionut • Sursa: www.google.com www.utilecopii.ro