slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Respekt Ndershmëri Mirësi Edukatë Të qënit i sjellshëm Vlerësim i ndjenjave të tjetrit PowerPoint Presentation
Download Presentation
Respekt Ndershmëri Mirësi Edukatë Të qënit i sjellshëm Vlerësim i ndjenjave të tjetrit

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Respekt Ndershmëri Mirësi Edukatë Të qënit i sjellshëm Vlerësim i ndjenjave të tjetrit - PowerPoint PPT Presentation


 • 121 Views
 • Uploaded on

Cila është mënyra më e zakonshme që vajzat bëhen vikimat e trafikimit në Shqipëri ? Zgjidhni përgjigjen më të mirë .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Respekt Ndershmëri Mirësi Edukatë Të qënit i sjellshëm Vlerësim i ndjenjave të tjetrit' - howell


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Cilaështëmënyramë e zakonshmeqëvajzatbëhenvikimat e trafikimitnëShqipëri? Zgjidhnipërgjigjenmëtëmirë.

.A) Ato janë të joshura nga premtimi për para të madhe nëse ato bëhen prostituta.B)Ato janë rrëmbyer.C)Ato janëmashtruar - duke menduar se nëseatopunojnësiprostitutapërnjëkohëtëshkurtërato do tëmarrinnjëpunëmëtëmirëmëvonë.D)Ato janëtëmashtruaranganjëmartesë e rreme, duke besuar se polargohenngavendipërtëpaturnjëjetëmëtëmirë me “burrin “ e tyretëri.

Përgjigjja është “D." Megjithëse “a”, “b”, dhe “c” janë të vërteta gjithashtu, “d” është mënyra më e zakonshme tani në Shqipëri. Shumica e viktimave fillimisht nuk e kanë idenë që prostitucioni mund të jetë në mes. Mashtrimi është një mjet i përbashkët për të rekrutuar viktimat. Shpesh, familja e vajzës është mashtruar, gjithashtu.

slide2

Çfarë është një marrëdhënie e shëndetshme?

 • Respekt
 • Ndershmëri
 • Mirësi
 • Edukatë
 • Tëqënitisjellshëm
 • Vlerësimindjenjavetëtjetrit
 • Mbështetje e ëndrrave, ambicieve dhe përpjekjeve të tjetrit
 • Përkushtimi
 • Interesa të ngjashme
 • Komunikimi i hapur
 • Duke dëgjuar mirëpersonin tjetër
 • Aftësia për të zgjidhur konfliktet duke përdorur kompromisin në atë mënyrë që lë të paprekur respektin e personit tjetër (dhe duke kuptuar se konfliktet janë të pashmangshme në çdo marrëdhënie)
slide3

Shenjat e një marrëdhënie të pashëndetshme:

 • Mungesa e çdo njërës prej këtyre shenjave të lartpërmenduara
 • “Blerja" e dashurisë ose e besimit me dhurata
 • Sjelljeagresive
 • Xhelozi
 • Mospërfillje
 • Kritika (duke sulmuargojarishtpersoninnëkrahasim me tëshprehurinqartë se cfarë e bënatëtëbezdiset)
 • Mbyllja në vetvete
 • Duke përdorurseksinpërtëmbajturpushtetinosekontrollin
slide4

“Shenja rreziku" (dmth - shenjat paralajmëruese të një trafikanti të mundshëm)

 • Një djalë i cili papritur bie çmendurisht në dashuri me ty, duke ju dhënë dhurata dhe lavdëruar për bukurinë tuaj, edhe pse ai nuk ju njeh mjaft mirë.
 • Një i dashur i cili ju premton që jeta juaj do të jetë e përsosur në një vend tjetër.
 • Fraza "Nuk ka asnje mundësi që të mund të jesh e suksesshme ose të fitosh lek këtu në Shqipëri.“
 • Një i dashur i cili thotë se nuk ka nevojë fare që familja e vajzës të dijë për marrëdhënien e tyre.
 • Një i dashur i cili ushtron presion që ju të largoheni nga familja juaj pa ju thënë asgjë.
 • Ju jeni “tamam personi i duhur” për punën e përsosur jashtë vendit.
 • Nëse njohja e një gjuhe të huaj nuk kërkohet për një punë jashtë vendit.
slide5

Nëse paraqitja e jashtme e një vajze ose bukuria e saj është një kërkesë pune.

 • Nëse dikush ushtron presion për të marrë një vendim para se të jeni gati.
 • Nëse dikush insiston në mbajtjen e pasaportës tuaj.
 • Nëse pasaporta apo dokumente të tjera zyrtare nuk janë të nevojshme për lëvizjen jashtë vendit.
 • Insistimi në përdorimin e dokumenteve të falsifikuara.
 • Nëse komunikimi nëdermjet njerëzve të cilët mendohet të jenë të afërm duket i çuditshëm. Të afërmit duhet ta njohin mirë njëri-tjetrin.
 • Fraza të tjera tipike: "Ju mund të fitoni 1000 $ në muaj." “Një vajzë e bukur si ty, duke bërë këtë lloj pune mund të fitojë me shumë para në _____“. OSE "Unë kam ndihmuar më përpara vajza si ju dhe ato u kthyen dhe madje blenë edhe një apartament vetë."
slide6

Në një situatë të paqartë, të dyshimtë :

 • Mëso se si të thuash JO.
 • Konsideroni me kujdes pasojat e të thënit PO.
 • Jini dyshues dhe merrni me mend që të gjitha premtimet mund të jenë të rreme.
 • Dashuria romantike mund të jetë e shtirur. Nëse një partner romantik duket perfekt, shumë i mirë për të qenë i vërtetë, atëherë ndoshta ai është një gënjeshtar.
 • Nëse i dashuri juaj ju bën presion në cilën do mënyre, ose ndonjëherë kërkon që ju të bëni ndonjë gjë që duket e pakëndshme, kjo nuk është dashuri.
slide7

Në një situatë të paqartë, të dyshimtë :

 • Në qoftë se një mik ose një i afërm ju ofron një punë, ju nuk duhet automatikisht të besoni atë person verbërisht.
 • Nëse ju pranoni para, dhurata, ose një nder nga dikush, ju po përkushtoheni dhe ziheni në kurth. Qëllimi i trafikantit është që t’ju vërë në një situatë nga e cila nuk ka kthim prapa. Tutorët kërkojnë për pikat tuaja të dobëta në mënyrë që t’i shfrytëzojnë ato.
 • Nëse e keni përkushtuar veten, a keni një plan për të shpëtuar? Kurrë mos harroni se ai që ka ngritur grackën nuk kujdeset fare për ju, dhe se është duke abuzuar me ju. Ai ka një qëllim shumë specifik për ju dhe çfarëdo gjëje që bën e bën me paramendim.