slide1 l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ochiul PowerPoint Presentation
Download Presentation
ochiul

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

ochiul - PowerPoint PPT Presentation


  • 304 Views
  • Uploaded on

dasda

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ochiul' - guest23582


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Ochiul uman

Din punct devedereanatomic, ochiul este, după cum se ştie, un organ deosebit de complex, servind la transformarea imaginilor geometrice ale corpurilor în senzaţii vizuale.Ochii sunt organele văzului. Putem vedea obiectele pentru că razele solare sunt reflectate de acestea şi intră in ochi.

slide3
Fiecare ochi vede obiectele dintr-un unghi diferit pentru a ne ajuta să vedem tridimensional (vedere stereoscopică).Razele solare intra în ochi printr-un orificiu numit pupilă. Trec printr-un strat transparent numit cornee şi printr-o lentilă numita cristalin. Ochii noştri transformă lumina reflectată de un obiect într-o imagine recunoscută de către creier. Partea din faţă a ochiului este o lentilă convexă convergentă. Ea focalizează razele de lumină, astfel încât formează o imagine pe un strat în partea din spate a ochiului, numită retină. Imaginea formată pe retina este întoarsă, dar creierul nostru corectează lucrul acesta astfel încât vedem obiectele drepte.
slide4

Cum functioneaza ochiul ?

Ochiul este ca o camera foto. Imaginati-va ca faceti o fotografie. Lentila care se gaseste in partea din fata a aparatului foto permite trecerea si focalizarea luminii pe filmul situat in partea din spate a aparatului. Cand lumina atinge filmul se realizeaza o fotografie.

Ochiul lucreaza intr-un mod similar. Partile din fata ale ochiului (corneea, umorul apos, cristalinul) sunt transparente si permit luminii sa treaca catre centrul ochiului, unde se gaseste o alta substanta transparenta ca un gel numit vitros.

1. Planul lacrimal

2. Cornee

3. Iris

4. Corp ciliar

5. Zonula Zinn

6. Cristalin

7. Vitros

8. Retina

9. Nerv optic

slide5
Fiecare ochi are circa 125 milioane de celule cu bastonaşe şi 7 milioane de celule cu conuri. Celulele cu bastonaşe detectează doar albul si negrul, dar funcţionează bine şi în lunimă slabă. Cele cu conuri văd culorile, dar au nevoie de lumină pentru aceasta.În ochi sunt trei tipuri de celule cu conuri, unele sensibile la lumină roşie, altele la lumină verde şi altele la lumină albastră. Fiecare tip răspunde diferit, în funcţie de culoarea la care ne uităm.Daltoniştii nu pot vedea culorile bine pentru că unele celule cu conuri nu funcţionează corespunzător.
miopia
Miopia

Defecte ale vederii

  • MIOPII nu pot vedea bine obiectele de la distanţă. Ei au globuri oculare cu diametru mare şi cristalinul refractă prea mult, astfel ele se focalizează în faţa retinei.
hipermetropia
Hipermetropia
  • HIPERMETROPII nu pot vedea bine obiectele apropriate. Asta se întâmplă deoaree ei au globuri oculare cu diametru mic şi imaginea apucă să atingă retina înainte de a fi focalizată