Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
proiectul nestemate din tezaurul local activitatea obiceiuri si traditii locale PowerPoint Presentation
Download Presentation
proiectul nestemate din tezaurul local activitatea obiceiuri si traditii locale

proiectul nestemate din tezaurul local activitatea obiceiuri si traditii locale

376 Views Download Presentation
Download Presentation

proiectul nestemate din tezaurul local activitatea obiceiuri si traditii locale

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. PROIECTUL “NESTEMATE DIN TEZAURUL LOCAL “ACTIVITATEA “OBICEIURI SI TRADITII LOCALE “PROFESOR BOTA CALAUDIA SCOALA CU CLASELE I-VIII NR 130 “LUCEAFARUL “BUCURESTI CU ECHIPA CLASEI a VI-a B

  2. DE FIECARE DATA CAND SE APROPIE POSTUL CRACIUNULUI SI INCEP SA CADA PRIMII FULGI DE NEA ,IN INIMILE NOASTRE SE NASTE O LUME NOUA ,O LUME DE BASM SI VIS ,E LUMEA “FLORILOR DALBE “ SI A “LERULUI LER “,E LUMEA CARE CU NOSTALGIE NE ADUCE AMINTE FIECARUIA DE LEAGANUL COPILARIEI NOASTRE CU VATRA LUI DE FRUMUSETI SI DOR ,CU DATINILE SI OBICEIURULE STRABUNE PASTRATE CA O SFANTA MOSTENIRE ,E LUMEA COLINDELOR SI A CANTECELOR DE STEA CARE UMPLE DE O MARE SI DE O SFANTA BUCURIE INIMILE NOASTRE .

  3. ACEASTA MARE BUCURIE SUFLETEASCA ,POPORUL NOSTRU CRESTIN SI-A EXPRIMAT-O PRIN COLINDE ,CARE REPREZINTA O CHEMARE SFANTA LA O VIATA NOUA SI CU ADEVARAT CRESTINEASCA

  4. AtataninsoareAtataninsoareSe cerne in taraIntr-o zi de sarbatoare , Si pomiisuntimbracatiintrevissiculoareMirificastea e inima mea CuvantcatreceraducchiaracumSi strabatiar in gand , dureri , bucurii , Catreoamenii care-s inca vii De mairad ,de maicerEiacumsunt la masa din cerSuntpatrunsi de Lumina CuvantuluiPruncCare Om S-a facutpentrunoiSa n-avemmoarte ,satraim in dreptateIaraingerii -n glas spun :Leruiler , Leruiler,Leruiler ...., La un ceascandlumina de-ntuneric se desparteE atata Lumina ,e atataninsoarePecarariincarcate din taraE atataninsoare .

  5. Colindele Toate incep sub zapezi ,pe o carare a magilor ,sanie zburand prin ninsoare ,mama impletind colacei ,mireasma dulce si amara de Iisus nascandu-se in iesle .Si bradul scuturand arginturi .

  6. DE CAND DAM IN PAMANT SI PANA NE TOPIM IN DEPARTARILE DE DUMNEZEU STAPANITE ,NOI ROMANII ,CUPRINSI IN CALATORIA INCEPUTULUI FARA DE SFARSIT ,NE ADUNAM UNII IN PRAGUL ALTORA ,SCUTURAM STEAUA SUB ICOANE ,LEGANAND DURERI ,GRIJI NEIMPLINIRI SI CANTAM CU BUZE MARTURISITE-N ROUA DATINILOR :O ,CE VESTE MINUNATA IN VIFLEEEM NI SE ARATA ….

  7. Sculati ,boieri ,nu dormiti .O Leru-mi si Domn din ceriu,Ca nu-I vremea de dormit ,Ci curtea de –mpodobit Cu podoaba targului ,Cu mireasma campului ! Sculati ,boieri slugile Sa mature curtile Cu maturi de marancutaCa sa placa la maicuta ,

  8. TU N-AI VAZUT PADUREA ,COPILE DRAG AL MEU ,DAR UITE CE-TI TRIMITE DINTR-INSA DUMNEZEU .UN INGER RUPSE-O CREANGA DIN BRAZII CU FACLII ,ASA CUM A GASIT-O ,CU FLORI SI JUCARII

  9. BUNA DIMINEATA ,AN NOU ! SEMAN GRAU SI CU SECARA ,PANA-N SEARA SA RASARA ,PANA MAINE SA SE COACA ,PAINE MULTA SA SE FACA ,SA FIM CU TOTII VOIOSI ,SA RAMANETI SANATOSICA MERII CA PERII ,IN MIJLOCUL PRIMAVERII ,SI CA TOAMNA CEA BOGATA ,DE TOATE INDESTULATA .

  10. MULTUMIM TUTUROR COPIILOR DIN CLASA aVI-a B PENTRU IMPLICAREA LOR IN ACEASTA ACTIVITATE. MULTUMIM DOAMNEI PROFESOARE BOTA CLAUDIA PENTRU AJUTORUL ACORDAT CU CARE NE-A SPRIJINIT IN ACEASTA ACTIVITATE.