Luka stubi ar 1 f
Download
1 / 11

POSLOVNA KOSILA - PowerPoint PPT Presentation


  • 102 Views
  • Uploaded on

Luka Stubičar, 1.F. POSLOVNA KOSILA. Sliši se enostavno, a gre lahko vedno kaj narob e. Zato nekaj nasvetov o tem, kaj se v poslovnem bontonu ne spodobi. Poslovno kosilo.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'POSLOVNA KOSILA' - etana


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Luka stubi ar 1 f

Luka Stubičar, 1.F

POSLOVNA KOSILA


Poslovno kosilo

Sliši se enostavno, a gre lahko vedno kaj narobe. Zato nekaj nasvetov o tem, kaj se v poslovnem bontonu ne spodobi.

Poslovno kosilo


Poslovna kosila

Poslovni obedi so priložnost, ko lahko mnoga različna mnenja približamo drug drugemu, dosežemo dogovor, sklenemo posel. Vendar je potrebno vedeti, katere oblike obnašanja ustvarjajo dobro vzdušje, kako ravnati, da se med obedom dobro počutimo sami in da se dobro počutijo tudi naši gosti

Poslovna kosila


Neprimerno zamujanje

Čeprav se na poslovno kosilo odpraviš med delovnikom, si mnenja približamo drug drugemu, dosežemo dogovor, sklenemo posel. Vendar je potrebno vedeti, katere oblike obnašanja ustvarjajo dobro vzdušje, kako ravnati, da se med obedom dobro počutimo sami in da se dobro počutijo tudi naši gostinikakor ne smeš privoščiti zamujanja.

S tem pokažeš nespoštljiv odnos, kar pa ti ne bo pomagalo pri sklepanju posla, ampak bo kvečjemu otežilo nadaljnje dogovore.

Neprimerno: zamujanje


Oprava urejeno

V kolikor veš že dan prej, da te čaka poslovno srečanje ob kosilu, se temu primerno tudi bolj svečano oblecite.

Posebna toaleta ni potrebna, saj gre navsezadnje za druženje podnevi, v kolikor pa gre za poslovno večerjo je najbolj primerno, da prideš v večerni toaleti, a brez globokega dekolteja pri ženskah.

Oprava: urejeno


Za mizo po bontonu

  • Pri ob kosilu, se temu primerno tudi bolj svečano oblecimizi se morašobnašatiuglajeno in pazitina to, kakoravnaš s hrano in pijačo.

  • Prtičekpogrninastegna in med jedjosedivzravnano.

  • Hranonarežinamanjšekoščke in jo v ustanesi v manjšihkoličinah

  • Hranovednopojej do konca in šelenato v ustanesinaslednjigrižljaj.

  • Nikoli ne skušajgovoriti s polnimiusti!

Za mizo: po bontonu


Primerno prava mera

Vsako srečanje se začne z uradnimi pogovori, sproščeno vzdušje pa se razvije šele čez čas. V vsakem primeru tudi, ko se kosilo zavleče v večerjo, nikoli ne pozabi na lepe besede in obnašanje po bontonu – tudi po nekaj zdravicah z vrhunskim vinom, ki ti lahko stopi v glavo.

Primerno: prava mera


Uporaba pribora

Zagrabiti žlico, vilice ali nož s celo roko je približno tako velik spodrsljaj, kot če bi si usta obrisali z namiznim prtom. Pravilna raba: Nož in žlico vedno držimo v desni roki, vilice pa le tedaj, ko jih uporabljamo same

Uporaba pribora


Zaklju ek

Poslovno kosilo se v svetu razume kot čas za nadaljevanje pogovorov, kot dobro izkoriščen čas. Poslovna kosila zbližujejo poslovne partnerje, in če so pravilno vodena, pripeljejo do še tesnejših stikov ali celo do poslovnega prijateljstva. Seveda pa so lahko učinki tudi nasprotni, zato se potrudimo, da bodo čim bolj pozitivni.

zaključek