stresi dhe menaxhimi i stresit
Download
Skip this Video
Download Presentation
Stresi dhe Menaxhimi i Stresit

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 17

Stresi dhe Menaxhimi i Stresit - PowerPoint PPT Presentation


 • 690 Views
 • Uploaded on

Stresi dhe Menaxhimi i Stresit. “ Stresi është shija e jetës ”. Përgjigjja adaptive – reaksioni psikik fizik ndaj situatës (stresor). Stresori - faktori i jashtëm, i cili parashtron kërkesat e mëdha. Individi - përjetimi i situatës. Përjetimi i stresit.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Stresi dhe Menaxhimi i Stresit' - eilis


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
stresi dhe menaxhimi i stresit
Stresi dhe Menaxhimi i Stresit

“Stresi është shija e jetës”

Përgjigjja adaptive –

reaksioni psikik

fizik ndaj situatës

(stresor)

Stresori - faktori

i jashtëm, i cili

parashtron

kërkesat e mëdha

Individi - përjetimi i

situatës

definimi i stresit n pun
Definimi i stresit në punë

Stresi shkakton probleme dhe këto probleme i kushtojnëorganizatave të ndryshme si :

 • Cilësia e dobët e prodhimeveaposhërbimeve
 • Fluktuimi i personelit
 • Reputacioni -imazhi i dobët i organizatës
disa nga indikacionet m t r ndomta t stresit jan
Disa nga indikacionet më të rëndomta të stresitjanë:
 • Emocionet e tepërta ose agresiviteti
 • Koncentrimi i dobët,vështirësitë në të mbajturit mend dhe paaftësia në marrjen e vendimeve
 • Brengosja, fajësia, lodhja, apatia
 • Humbja e vetëbesimitmbiaftësitëpersonale
slide5
Vlerësimi i stresit

Vlerësimi i stresit

të individi

Vlerësimi i stresit

në organizata

llojet e stresit
Llojet e stresit

Stresi social

 • Ndryshimet e papritura në paraqitjen e krimit
 • Paraqitja e papunësisë
 • Rezultatet e dobëta në arsim
 • Nivelet e larta të emigrimit dhe imigrimit
stresi personal
Stresi Personal
 • Pagjumësia e vazhdueshme
 • Kokëdhimbja dhe simptoma të tjera me prejardhje të panjohura
 • Ndryshimet në mënyren e të ushqyerit
 • Rritja e konsumit të duhanit, alkoolit, dhe drogës
stresi organizativ
Stresiorganizativ
 • Ndryshimet e papritura në nivelin e abstenizmit në mesin e të punësuarve
 • Cilësia e prodhimitbrendaorganizatës, me theks të keqësimit të dukshëm
 • Numri i aksidenteve në vendin e punës
stresi n menaxhment
Stresi në menaxhment

Menaxhimi i kohës

 • Prioriteti i objektivave
 • Planifikimi i detyrave
 • Menaxhimi i informatave
p rmir simi i balansit t brendsh m
Përmirësimi i balansit të brendshëm
 • Ndryshimi i sjelljeve
 • Vënia e standardeve
 • Reagimindajzemërimit
 • Të menduaritpozitiv
menaxhimi i stresit
Menaxhimi i stresit
 • Shpërthimi, shkalla më e theksuar e stresit
 • Menaxhmentiështëpergjegjës për shëndetinorganizativ dhe individual
 • Stresi dhe problemetorganizative dhe individuale nuk janë të nevojshme
 • Cdoindivid dhe çdo organizatë reagonindividualisht në stres
metodat individuale p r menaxhimin e stresit
Metodatindividualepër menaxhimin e stresit

Organizatat sot në mënyrë shumë intensive merren me menaxhimin e stresit për dy arsye :

 • Se organizataështëpergjegjëse për shkaktimin e stresit, prandaj duhet tandihmojë që të lirohet prej tij.
 • Se të punësuarit që përjetojnë një sasi më të vogël të stresit janë më të sukseshëm .
fazat p r menaxhimin e stresit
Fazat për menaxhimin e stresit
 • Formulo një strategjiparandaluese
 • Zhvillo një sistemdiagnostifikues
 • Përfshijëmenaxhimin e nivelit më të lartë
 • Vlerësoprogrametaktuale
 • Paralajmërimi i implikimeveligjore
roli i k shilltar ve
Roli i këshilltarëve
 • Trekëndëshi i formimit të raportevendërmjetkëshilltarëve, klientit dhe organizatës

Klienti

Këshilltari Organizata

metodat organizative t menaxhimit t stresit
Metodat organizative të menaxhimit të stresit
 • Ndryshimet në strukturënorganizative në drejtim të decentralizimit
 • Definimi i punëve
 • Stili i menaxhmentit, mënyra demokratike, participative, puna ekipore
 • Delegimi dhe MBO
 • Zhvillimi i karrierës
metodat organizative t menaxhimit t stresit1
Metodatorganizative të menaxhimit të stresit

Ndikimi i participimit në vendimin për zvogëlimin e stresit

Konflikti

i vogël i

roleve

Abstenizmi

Stresi i vogël

emocional

Participimi

në vendosje

Fluktuimi

i vogël

Mosqartësia më

e vogël e roleve

ad