Unga poeters s llskap
Download
1 / 10

- PowerPoint PPT Presentation


  • 68 Views
  • Uploaded on

Unga poeters sällskap. Av Mårten Melin Lättläst.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - connie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Unga poeters s llskap
Unga poeters sällskap

Av Mårten Melin

Lättläst.

Det står en lapp på biblioteket, det är Ella som får se den först. ”Unga poeters sällskap” För dig mellan 15-20 som gillar att skriva och lyssna på poesi. Det stämmer helt på Max och Ella som går dit. Första gången får de skriva en dikt om världen.


Mitt namn r o
Mitt namn är O

Av Sam Enthoven

Lättläst

Härskarna bestämmer över våra liv och O arbetar för dem. Men O vill inte arbeta för härskarna längre han tänker sluta. En natt utmanar O härskarnas makt med ett dödförakt. Ska O lyckas förvandla världen för alltid?


Ibland vill man inte g rna g in fast regnet ser ner
Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner

Av Malin Stehn

Lovisa önskar att mamma ville lugna ner sig, men det blir tvärt om. Lovisas fåniga granne följer efter henne och hennes pappa bara tränar i stället för att tänka. Lovisa beundrar Ricky idolen med den underbara rösten och snygga ögonen.


Det h r r ingen film med lyckligt slut
Det här är ingen film med lyckligt slut

Av Staffan Cederborg

Pontus kallas Nypon har förlorar sin farmor och går in i en kris. Men när han är som mest nere visar det sig att han har förmågor som förvånar honom själv. Han försvarar Hanna som är mobbad samtidigt som han blir förälskad i den vackra Ramona. Hanna behöver hjälp. ..


Beskyddaren
Beskyddaren

Av HarlanCoben

Del 1.

Mickey Bolitar bor hos sin farbror efter det att hans far dog i en trafikolycka och hans mamma är på behandlingshem. Då försvinner Mickeys tjej Ashley spårlöst. Han ger sig av på jakt efter henne och följer alla tänkbara spår.


R cker det om jag lskar dig
Räcker det om jag älskar dig?

Av Katarina von Bredow

Fanny är förälskad i Johan. Hennes vänner tycker han är perfekt. Fanny bor mest hemma hos honom men en dag märker hon att något inte stämmer. Johan ljuger och hon vet inte vem hon ska tala med. Det blir hennes lärare Finn som hon väder sig till och som hjälper henne.


Mitt perfekta liv
Mitt perfekta liv

Av Sarah Dressen

Det är sommar Marcys pojkvän vill att de gör en paus. På cateringfirman Wish blir det nytt arbeten under sommaren. Här jobbar en del roliga typer som Marcy gillar. Wes en konstnärlig och tatuerad kille som inte alls är Marcys typ, men hon gillar honom ändå.


Barnkolonin
Barnkolonin

Av Kerstin Lundberg Hahn

Långt ute på landet vid en vacker sjö ligger ett gammalt hus som en gång varit barnkoloni för fattiga barn. Joels föräldrar har köpt huset för att driva ett vandrarhem. Det är något mystiskt med huset, Joel kan höra gråt och se ljus utan att någon annan ser eller hör något.


R dda mig inte
Rädda mig inte!

Av TaherehMafi

Del 2.

Om Juliette vars beröring är dödlig. Juliette har flytt tillsammans med rebellen Adam han som bad henne strida för friheten och för deras kärlek. Kärleken som de håller brinnande men som är förbjuden.

Läs del 1. Rör mig inte.


Allt jag s ger r sant
Allt jag säger är sant

Av Lisa Bjärbo

Alica slutar ettan i gymnasiet hon tycker att hon är ämnad för något bättre. Hon får arbete på ett kafé och flyttar ut från föräldrahemmet och in till sin mycket mer förstående mormor. Då får hon reda på hur det känns när hela världen faller samman i sorg.