c ncer de mama n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Càncer de mama PowerPoint Presentation
Download Presentation
Càncer de mama

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

Càncer de mama - PowerPoint PPT Presentation


  • 79 Views
  • Uploaded on

Càncer de mama. Philip 1 A. Signes i símptomes.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Càncer de mama' - chipo


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
c ncer de mama
Càncer de mama

Philip 1 A

signes i s mptomes
Signesisímptomes
  • El primer símptoma, signe subjectiu, de càncer de mama sol ser un bony que se sent diferent al teixit mamari que l'envolta.  Segons “El Manual Merck”, més del 80% de casos de càncer de mama es descobreixen quan la dona sent un bony. Segons la Societat Americana del Càncer (American CancerSociety), el primer signe mèdic, objectiu o indidor de càncer de mama detectat per un metge, és descobert per la mamografia. Els bonys que es troben en els ganglis limfàtics situats a les aixelles  i / o la clavícula també poden indicar càncer de mama.
classificaci
Classificació
  • Els càncers de mama es descriuen com a mínim mitjançant quatre sistemes o grups de classificació diferents, cadascun dels quals es basa en diferents criteris i servint a diferents propòsits:
  • Patologia. Cada tumor es classifica per la seva aparença histològica (anatomia microscòpica) i altres criteris.
  • Grau del tumor. El grau histològic d'un tumor es determinat per un patòleg a través de l'observació sota el microscopi. Un tumor ben diferenciat (baix grau) s'assembla als teixits normals. Un tumor pobrament diferenciat (alt grau) es compon de cèl·lules desorganitzades i, per tant, no s'assembla als teixits normals. Els tumors moderadament diferenciats (grau mitjà) són en un punt intermedi.
  • Estat d'expressió proteica i gènica. Els càncers de mama es poden sotmeten a proves per a l'expressió, o efecte detectable, dels receptors d'estrogen (ER), receptor de progesterona (PR) i proteïnes HER2/neu. Aquestes proves se solen fer per immunohistoquímica i es presenten en un informe del patòleg. El perfil d'expressió d'un determinat tumor ajuda a predir el seu pronòstic i ajuda a l'oncòleg a triar el tractament més adequat.
  • Estadi del tumor. El règim actualment acceptat per qualificar l'estadi del càncer de mama és la classificació TNM. Aquesta considera que el tumor per si mateix, si s'ha propagat alsnodes dels ganglis limfàtics, i si hi ha metàstasi a llocs diferents de la mama i els ganglis limfàtics.
slide5
patologia

Grau del tumor