FIFA 2013 - PowerPoint PPT Presentation

fifa 2013 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
FIFA 2013 PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 7
FIFA 2013
413 Views
Download Presentation
audra
Download Presentation

FIFA 2013

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. FIFA 2013

  2. FIFA • Is een voetbalspel • Spelen online, tegen elkaar of voor de fun alleen • Alle professionele internationale ploegen & spelers

  3. Lees recensies & geef er een reactie op Recensie Fifa 13 indrukwekkend verfijnd AMSTERDAM - Fifa 13 is het indrukwekkende resultaat van jarenlang sleutelen, verbeteren en uitproberen. Dit jaar is dit systeem een stuk verfijnder geworden. De impact engine was in de vorige editie nogal overgevoelig: spelers struikelden net iets te vaak over de eigen benen of die van de tegenstander. De engine is in Fifa 13 veel verfijnder toegepast. Duels draaien meer om lichte schouderduwtjes en leveren vaak genoeg ook balbezit op zonder dat er een slachtoffer over het gras rolt. Alleen grove slidings en clashes tussen bijvoorbeeld Pepe en Anita leveren nu nog echt spektakel op. Maar ook hier geldt; het is een stuk subtieler. Een ander sterk punt van de Fifa-games is met de '13-editie uitgebreid: de details. Al voor de wedstrijd word je uitgenodigd om je spel te verbeteren door middel van kleine minigames: van slalommen, bepaalde doelen raken tot aan voorzetten geven. Op speelse wijze kom je achter de nuances die het voetbalspel van Fifa 13 rijk is

  4. Extra informatie Tijdens wedstrijden zijn ook nieuwigheidjes te ontdekken. Zo word je door de commentatoren nu ook op de hoogte gebracht van de tussenstand bij je directe concurrent. Bij de zijlijn bericht een andere commentator over mogelijke blessures. Ook zo’n prettig detail: als er een vrije trap wordt gegeven, tikt een speler snel de bal naar de juiste plek zodat je het spel lekker snel kunt voortzetten. Door gamer.nl Beoordeling: 4 sterren.

  5. Recensie 2 FIFA 13 is een game die normaal gesproken direct naar JJ wordt gestuurd, maar omdat hij met z'n ballen in Bulgarije lag te bakken, ging PES-fanboy Maarten met de footie van EA aan de haal. Ik ben voetballer en een gamer en daarom speel ik veel voetbalgames. Ik heb sinds FIFA 96 elk jaar weer centen bij elkaar gesprokkeld voor de nieuwe FIFA, totdat mij tijdens m'n stage bij de PU door niemand minder dan JJ verboden werd om het woord 'fifa' überhaupt uit te spreken op de redactie. Alles verandert echter en voordat ik wegzwijmel bij m'n mooie herinneringen over de tijd toen footiekenners nog PES speelden, moet ik over tot de orde van de dag. FIFA is anno 2012 heer en meester in voetballand. Ik speel nog steeds PES. JJ is met vakantie. Ik moet FIFA 13 reviewen. Realismekoning EA probeert al jaren met FIFA de meest realistische voetbalgame te maken. Dat gaat al tijden de goede kant op. EA is ook koning in het aankondigen van nieuwe features. Steeds weer betere controle, nog beter gras, je kent het wel. Maar waar het echt om gaat is de gameplay en het gevoel dat je krijgt als je de game start. Dit jaar excelleert FIFA 13 op veel fronten. Zodra de bal rolt, heb je direct het gevoel dat je echt een wedstrijd aan het spelen bent. Soms kun je de bal gewoon niet kwijt en moet je wachten tot een medespeler een loopactie maakt, soms geef je een bal te slap en moet je teamgenoot moeite doen om de bal onder controle te krijgen. Soms vliegt een getoucheerd schot via de kop van een verdediger over de keeper heen tegen het netje aan. Het is een wedstrijd met alle elementen die je kunt verwachten. Het heeft weinig zin om als een dom paard naar voren te sprinten, iets wat in eerdere FIFA's wel loonde. Laat die sprintknop maar lekker los als je aan de bal bent. Denk als een voetballer, speel als een voetballer. Dat is wat je moet doen als je een goede aanval wil opbouwen in FIFA 13. Het is een knappe prestatie van EA dat dit gevoel bij mij naar boven komt.

  6. Voetbal is werken Het vorig jaar geïntroduceerde 'nieuwe verdedigen' is iets vergevingsgezinder geworden, maar nog steeds moet je oppassen dat je je niet laat naaien door te vlug toe te happen. Het verdedigen is een ware kunst, bijna knapper dan aanvallen. Timing moet je op je hand tatoeëren, want als je het vergeet word je kapot gespeeld, zelfs tegen de computer. Elk moment heb je pure concentratie nodig. Een te zachte pass wordt omgevormd in een razendsnelle counter. Verslappen is er niet bij. Een euforisch gevoel krijg je dan ook als je na een fysiek duel er met de bal vandoor gaat en de aanvaller te kakken zet. De bal veroveren is werken, maar een bal precies goed aanspelen en gebruikmaken van het vernieuwende 'first-touch control' element waarbij het eerste balcontact van verschillende factoren afhankelijk is, is ook werken. Het gaat om een combinatie van skills, maar nog meer om de inzet die je nodig hebt om deze FIFA te masteren. Na 96 potjes gespeeld te hebben moet ik eerlijk zijn: FIFA 13 is gewoon de top van sportgames, een footie die elke voetbalfan moet hebben. Als dat uit de mond van een PES-fan komt, zegt dat genoeg.

  7. Na nog een paar recensie te hebben gelezen van diverse gamessites. Ben ik toch wel heel benieuwd geworden naar de game. De meeste zeggen dat het spel veel verbetert is tegenover 2012. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk om allebei eens te spelen. De meeste zijn erg positief over hoe het spel nu in elkaar zit, en dat het zo realistisch is. Mijn broertje heeft het spelletje gekocht en is er zelf ook helemaal dol op. Dus na een paar potjes tegen mijn broertje te hebben gespeeld ben ik er ook verslaafd aan. Het is toch leuk om met al die knappe mannen te voetballen.;) Ik denk dat het spel het geld waard is om te kopen!