slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N PowerPoint Presentation
Download Presentation
Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 4

Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N - PowerPoint PPT Presentation


  • 68 Views
  • Uploaded on

Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N. APUNA LÄPÄISYYN. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa useamman tunnin peräkkäin ja jakson aikana opettajien vaihtuvuus mahdollisimman pieni

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N' - allayna


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Kauneuden käytänteet

14.11.2008 HL-N

slide2

APUNA LÄPÄISYYN

  • nSama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen
  • Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa useamman tunnin peräkkäin ja jakson aikana opettajien vaihtuvuus mahdollisimman pieni
  • Arvioinnit tehdään jokaisen modulin jälkeen
  • Poissaoloseurannan lisäksi tieto kulkee ohjaavilta opettajilta RO:lle nopeasti ja opiskelijat on sitoutettu ilmoittamaan poissaoloista
  • Poissaoloihin reagoidaan nopeasti

 Opetuksen avustajat, jotka auttavat ryhmänohjaajaa esimerkiksi poissaolojen selvittämisessä

 Erittäin tiivis yhteistyö ryhmänohjaajan ja OH-tiimin kesken, opiskelijalähtöisyys

 Kaikille opiskelijoille tehdään HOPS ja he tietävät ensimmäisten viikkojen jälkeen mitä opintoja on missäkin jaksossa tulossa

 Todellisia vaihtoehtoja suorittaa rästiin jääneitä kursseja, joustavuus

 Opettajien yhteiset käytänteet

slide3

VALMISTUVIEN OHJAAMINEN

 Säännölliset HOPS-keskustelut, jolloin sekä ohjaaja, että opiskelija tietävät, miten opinnot etenevät. Vaikka opiskelijat ovat täysi-ikäisiä, niin ohjauskeskusteluja on hyvä pitää yllä mahdollisimman usein.

 Lukuvuoden alussa RO tarkistaa, että kaikkien hyväksiluvut ovat kohdillaan ja aiempien vuosien arvioinnit löytyvät opintokortista.

Jos hylättyjä kursseja on, niin ryhmänohjaaja yhdessä opon kanssa miettivät hyvissä ajoin ne keinot, joilla kurssit saadaan suoritettua.

Ryhmään kannattaa pitää yhteyttä myös TOP-jaksojen ja Y-jaksojen aikana vaikka sähköpostitse, että opiskelu tuntuu ohjatulta ja kontrolloidulta, vaikka se ei tapahdu tutussa ympäristössä opettajien valvovan silmän alla.

 RO-tunnit säännöllisesti.

 Ryhmänohjaajan ja opon tiivis yhteistyö.

slide4

VALMISTUVIEN OHJAAMINEN

Myös neljännen vuoden opiskelijoilla säilyy sama ryhmänohjaaja, vaikka opon rooli tuleekin heidän kohdallaan vähän suuremmaksi.

 Opintokortit jaetaan säännöllisesti ja varmistetaan se, että kaikki saavat ajan tasalla olevat tiedot suoritetuista kursseista.

Kauneuden ryhmänohjaajat sitoutuvat työhönsä ja huolehtivat, että oman ryhmän opiskelijat käyvät koulua ja suorittavat kursseja sovitusti. Heti alussa tehdään pelisäännöt selviksi ja opiskelijoiden odotetaan niitä noudattavan, kuten esimerkiksi ilmoittamisvelvollisuutta poissaoloista. Tämä tyyli jatkuu ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Vahva aikuisuus näkyy.

On hyvä, jos opiskelijan kotiväkeen voi olla yhteydessä opiskeluun liittyvissä asioissa täysi-ikäisyydestä huolimatta ja siihen pyritään.