Rolul profesorilor in crearea unui stil de viata sanatos
Download
1 / 20

Rolul profesorilor in crearea unui stil de viata sanatos - PowerPoint PPT Presentation


 • 143 Views
 • Uploaded on

Rolul profesorilor in crearea unui stil de viata sanatos. I ntotdeauna profesorii au avut un rol important in formarea elevilor . R olul profesorului este de a dobandi cunostintele si a le transmite generatiilor tinere .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Rolul profesorilor in crearea unui stil de viata sanatos' - mea


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 • Intotdeaunaprofesorii au avut un rol important in formareaelevilor.Rolulprofesoruluieste de a dobandicunostintelesi a le transmitegeneratiilortinere.

 • Rolulprofesorului in viataelevuluiesteunulfoarte important, deoarece un bun profesormodeleazausorcaracterulunuicopil, prevenindu-l in legatura cu eventualelegreselipe care le-arputea face, cum arfidrogurile,alcoolul,tutunul.


Anturajul
Anturajul

 • Ceesteanturajul?

 • Anturajulestecel care iti definitiveaza comportamentul si conceptiile percepute acasa si la scoala.

 • Acesta influenteaza mult omul in consumul de alcool, droguri,tutun si celalalte vicii.


Eleviisuntatrasi de prieteniilormai “cool” care fumeaza,consumaalcooloridroguri.

Eivad in acesti “prieteni” o sursa de relaxare,dedestainuireemotionalasipersonalasi nu isimaidauseama de raulpe care ilprovoacalor insisi cat sicelorapropiati din jurulsau.


Catevacampanii au inceputsaiaamploaredeoarece tot mai multi eleviconsumadroguri.

Din ce in cemai multi se apuca din cauzaanturajuluideoarece nu isidauseama in fatacarorpericole se expun.


Profesoriifaccampaniisicursuripetemadrogurilor.Deoarece multi copii se apuca de drogfarasa “stie”.Nuisidauseamacanddevindependentisimai ales candmor.

Droguriledistrugoricelegatura cu societateasiteinteriorizeazaintr-o personalitatedin care singurascapareestedoza. • In stiu aceste pericole.afarafaptului ca multi dintretineriieleviconsumadroguri,existasialteviciipe care le practica cu usurinta.Profesoriiisifacdatoria de a preveniconsumul de tutun.Eleviiconstientizeazapericoleledar se lasadusi de valsidobandescacestevicii in anturaje.


Din stiu aceste pericole.ce in cemai multi eleviconsumatutunsi in curteascolii in pauza de 10 minute.

Rolulprofesoriloreste de a-iinforma ca se expununorbolipericuloase,principalafiindcancerul.


Unii elevi fumeaza deoarece cred ca sunt mai bine vazuti si cresc in ochii celorlalti.

Fumatul prezinta multe riscuri printre care amintesc : riscul de impotenta,cancer,hipertensiune,boli ale inimii etc.


 • Profesorii cresc in ochii celorlalti.din instinctul de a educasicivilizageneratiaurmatoare se dedica 100 % in a-iconvingesarenunte la viciideoarece in viitoracestevicii le-ar face problememajoresi nu aravea un nivel de traicrescut.


Consumul de alcool printre elevi
Consumul de alcool printre elevi cresc in ochii celorlalti.

 • Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept "dependenta de alcool", este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia.

 • Spre exemplu, aproape 14 milioane de oameni in Statele Unite, 1 din 13 adulti, consuma alcool in exces sau sunt alcoolici. Totusi, mai multi barbati decat femei sunt dependenti de alcool. Cele mai multe probleme legate de alcoolism sunt la tinerii adulti cu varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani si mai putine la adultii de 65 de ani sau mai mult.


 • Majoritatea cresc in ochii celorlalti.tinerilorelevi au inceputsa combine consumul de tutun cu alcoolul.

 • Din ce in cemai multi tinericonsumaalcooldeoarece au membri in familie care practicaacestviciusi se simtatrasi.

 • Alcoolismulpoatefisiereditardarcelmaigravestefaptul ca este mortal in unelecazuri.


 • Aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu s-au îmbătat cel puţin odată, până să împlinească 14 ani. În rândul liceenilor, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Un băiat din trei şi o fată din 10 recunosc faptul că au consumat alcool peste măsură, cel puţin o dată pe lună. Datele apar într-un studiu realizat de Autoritatea de Sănătate Publică din Capitală. 70% dintre elevi admit că au băut, cel puţin o dată, mai mult decât trebuia. Restul, de 30%, spun că nici nu s-au atins de băuturile spirtoase. Statisticile arată că 13% dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor.Aproape 6% dintre băieţii de gimnaziu şi 2% dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală. Procentul creşte în rândul liceenilor - 11% dintre băieţi şi 4% dintre fete admit acelaşi lucru.


Se implica societatea in diminuarea dependentei de alcool
Se implica societatea in diminuarea dependentei de alcool? cel puţin odată, până să împlinească 14 ani. În rândul liceenilor, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Un băiat din trei şi o fată din 10 recunosc faptul că au consumat alcool peste măsură, cel puţin o dată pe lună. Datele apar într-un studiu realizat de Autoritatea de Sănătate Publică din Capitală. 70% dintre elevi admit că au băut, cel puţin o dată, mai mult decât trebuia. Restul, de 30%, spun că nici nu s-au atins de băuturile spirtoase. Statisticile arată că 13% dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor.Aproape 6% dintre băieţii de gimnaziu şi 2% dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală. Procentul creşte în rândul liceenilor - 11% dintre băieţi şi 4% dintre fete admit acelaşi lucru.

 • Mai multeprogramesi centre de informarepentrudependenta de alcools-au infiintat.

 • Profesorii ofera o ora de curs pentru a informaelevii in legatura cu acestepericole.


 • Dupa cel puţin odată, până să împlinească 14 ani. În rândul liceenilor, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Un băiat din trei şi o fată din 10 recunosc faptul că au consumat alcool peste măsură, cel puţin o dată pe lună. Datele apar într-un studiu realizat de Autoritatea de Sănătate Publică din Capitală. 70% dintre elevi admit că au băut, cel puţin o dată, mai mult decât trebuia. Restul, de 30%, spun că nici nu s-au atins de băuturile spirtoase. Statisticile arată că 13% dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor.Aproape 6% dintre băieţii de gimnaziu şi 2% dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală. Procentul creşte în rândul liceenilor - 11% dintre băieţi şi 4% dintre fete admit acelaşi lucru. aceastaprezentare,pescurt,despreviciile care pot distrugeelevii,vreausaimiexprimanumiteconcluziila care am ajuns.


 • Fumatul,drogurile cel puţin odată, până să împlinească 14 ani. În rândul liceenilor, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Un băiat din trei şi o fată din 10 recunosc faptul că au consumat alcool peste măsură, cel puţin o dată pe lună. Datele apar într-un studiu realizat de Autoritatea de Sănătate Publică din Capitală. 70% dintre elevi admit că au băut, cel puţin o dată, mai mult decât trebuia. Restul, de 30%, spun că nici nu s-au atins de băuturile spirtoase. Statisticile arată că 13% dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor.Aproape 6% dintre băieţii de gimnaziu şi 2% dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală. Procentul creşte în rândul liceenilor - 11% dintre băieţi şi 4% dintre fete admit acelaşi lucru. sialcoolulsuntprintrecelemaigrave faptepe care un elev le poatecomitedeoarece se distrugepe sine insusisiacestlucru ii afecteazapecei din jur dar siviitorul,cariera,viata in societate .


 • Un cel puţin odată, până să împlinească 14 ani. În rândul liceenilor, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Un băiat din trei şi o fată din 10 recunosc faptul că au consumat alcool peste măsură, cel puţin o dată pe lună. Datele apar într-un studiu realizat de Autoritatea de Sănătate Publică din Capitală. 70% dintre elevi admit că au băut, cel puţin o dată, mai mult decât trebuia. Restul, de 30%, spun că nici nu s-au atins de băuturile spirtoase. Statisticile arată că 13% dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor.Aproape 6% dintre băieţii de gimnaziu şi 2% dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală. Procentul creşte în rândul liceenilor - 11% dintre băieţi şi 4% dintre fete admit acelaşi lucru. singurlucru nu uitati!

 • Ascultatiprofesorii care se dedicapentrurealizareaeducatieielevilorsi nu vordoarsatina “morala” pentruacestevicii.


 • Proiect cel puţin odată, până să împlinească 14 ani. În rândul liceenilor, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Un băiat din trei şi o fată din 10 recunosc faptul că au consumat alcool peste măsură, cel puţin o dată pe lună. Datele apar într-un studiu realizat de Autoritatea de Sănătate Publică din Capitală. 70% dintre elevi admit că au băut, cel puţin o dată, mai mult decât trebuia. Restul, de 30%, spun că nici nu s-au atins de băuturile spirtoase. Statisticile arată că 13% dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor.Aproape 6% dintre băieţii de gimnaziu şi 2% dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală. Procentul creşte în rândul liceenilor - 11% dintre băieţi şi 4% dintre fete admit acelaşi lucru. realizat de:

 • ElciuCristian

 • 10 F

 • Liceul cu Program Sportiv “IolandaBalas Sȍter”

 • Profesorindrumator:Popescu Cecilia


ad