Barndommens gade
Download
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 5

Barndommens gade PowerPoint PPT Presentation


  • 116 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Barndommens gade. Af Tove Ditlevsen. Hvor bliver miljøet på Vesterbro beskrevet i filmen?.

Download Presentation

Barndommens gade

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Barndommens gade

Barndommens gade

Af Tove Ditlevsen


Hvor bliver milj et p vesterbro beskrevet i filmen

Hvor bliver miljøet påVesterbro beskrevet i filmen?

  • Miljøet er dårligt, der hvor Ester( Sofie Gråbøl) bor. Det er gråt, trist, og kedeligt ved opgangen. Der er meget forskel på rige og fattigede. De rige bor lyst og smukt, imens de fattigede bor meget kedeligt. Ester hentede koks nede i en sort kælder.


Hvordan var den skole som tove ditlevsen gik i og hvordan var skolesystemet generelt p den tid

Hvordan var den skole, som Tove Ditlevsen gik i, og hvordan var skolesystemet generelt på den tid?

  • Skolen var grå og kedeligt, der var kun piger i klassen. Der var ingen SFO’er hvor Ester gik. Når hun havde fri fra skole gik hun direkte hjem eller være sammen med sin veninde, de gik ind i en slikbutik og sjæl slik og kager. Hendes mor gik hjemme hun havde ikke noget arbejde, nogle gange var hun over ved naboen. Når hun hav De sang morgensang om morgenen, hvis man kom for sent kunne man få slag. De havde meget respekt for læreren, undtagen Ester. Børnene måtte gerne slå hinanden, og når de skulle kigges efter lus gjorde de det foran hele klassen.


Hvor meget bet d arbejdsl sheden fattigdommen i 40 erne og 50 erne

Hvor meget betød arbejdsløsheden/fattigdommen i 40’erne og 50’ erne

  • Der var mange der stjal for butikkerne, fordi de ingen penge havde. Der boede mange mennesker på gaden fordi de ikke havde nogle steder af bo f. eks da Ester skulle ned og hente koks, lå der en mand og sov. I 50’ erne var der kvinden er havde det store ansvar for madlavning, rengøring, vask og børnepasning mens manden i reglen var uarbejdede. Storebroren Karl arbejde sammen med sin far, han blev slået på hans arbejdsplads.


Hvordan boede tove ditlevsen

Hvordan boede Tove Ditlevsen?

  • Ester boede i en lille 2 værelse lejlighed, hun sov på samme værelse med sine forældre. Der var en stue med et spisebord og sofa, der var et lille køkken og et værelse. Storebroren sov inde i stuen på sofaen.

    Hun skulle gå i seng kl 20.00, hendes forældre kunne ikke få fred når de ’hyggede sig’. Det var ester der skulle stå meget tidligt op, for at hente morgenbrød. De spiste kartofler og noget kød, de fik ikke noget sovs.


  • Login