7 marsi dita e m suesit shkolla fillore naim frash ri fshati jagoll d n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
7 Marsi dita e Mësuesit Shkolla Fillore Naim Frashëri Fshati Jagoll D. PowerPoint Presentation
Download Presentation
7 Marsi dita e Mësuesit Shkolla Fillore Naim Frashëri Fshati Jagoll D.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 31

7 Marsi dita e Mësuesit Shkolla Fillore Naim Frashëri Fshati Jagoll D. - PowerPoint PPT Presentation


  • 376 Views
  • Uploaded on

7 Marsi dita e Mësuesit Shkolla Fillore Naim Frashëri Fshati Jagoll D. 19 4 2. Disa nga fotot e shkollës në Jagoll. 19 4 2. 7 Marsi dita e Mësuesit.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '7 Marsi dita e Mësuesit Shkolla Fillore Naim Frashëri Fshati Jagoll D.' - zinnia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
7 marsi dita e m suesit shkolla fillore naim frash ri fshati jagoll d

7 Marsidita e MësuesitShkolla FilloreNaim FrashëriFshati Jagoll D.

1942

slide3

7 Marsidita e Mësuesit

Mësonjëtorja e ParëShqipe, e çelurnë 7 Mars në 1887, ka festuarditën e djeshme, 120-vjetorin e saj. E hapurnëkushtet e pushtimitotoman, mundësimiisaj u bënganjëgruprilindësish, ndërsaishte e parashkollëfillore me njëfizionomitëtheksuarkombëtaredhelaike, kutëgjithamësimetjepeshinnëgjuhënshqipe. Drejtuesit e parëtëshkollësqenëpatriotët e RilindjessonëKombëtare, PandeliSotiri, Petro NiniLuarasi, NuçiNaçi, etj., ndërsadrejtoriparëisaj u zgjodh Petro NiniLuarasi, njëngafiguratkryesoretëkohës, veprimtariRilindjesKombëtareshqiptare, publicist dhepedagog. Mësonjëtorja e ParëShqipepatinjëjetë 15-vjeçare, kupërballoipengesatdhevështirësitë e nxjerrangapushtuesitotomanëdhesidomoskleri, qëkërkontendalimin e përhapjesdhemësimittëgjuhësshqipe. Rëndësia e krijimittëkësajshkolleqëndronnëfaktin se ajoinstitucionalizoimësimin e gjuhësshqipenëShqipëridhekrijoinjëplejadënjerëzish.

7 marsi dita e m suesit

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Sot kjo ditë e shenjtë, e cila nuk na kujton vetëm hapjen e Mësonjëtores së parë Shqipe në Korçë, por edhe që është futur në kujtesën historike të krejt kombit shqiptar na ngjall mjaft emocion

7 marsi dita e m suesit1

7 Marsidita e Mësuesit

1942

7 Marsi nuk tregon vetëm faktin se gjuha shqipe ka shpalosur vlera të mëdha kulturore, por mbi të gjitha kjo ditë na thekson se gjuha jonë e mëmës po bëhet gjuhë e mendimit, e zhvillimit dhe e përparimit

7 marsi dita e m suesit2

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Dhe për këtë të vërtetë të pamohueshme kjo gjuhë ka pasur misionarët e saj të parë që janë mësuesit, të cilët u bënë udhërrëfyesë të dijes e përparimit.

Ja përse kjo ditë është e shenjtë, dhe me meritë ka marrë emrin Dita e Mësuesit.

7 marsi dita e m suesit3

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Shkolla shqipe ashtu si dhe shteti shqiptar u konsoliduan bashkë me njëri tjetrin.

Në ditët që po përjeton Shqipëria e Kosova sot, askush nga ne nuk duhet ta harron thirrjen që Ismail Qemal Vlora, u drejtoi shqiptarëve më 1900:

“Të gjithë sa jemi shqiptarë, të mëdhenj e të vegjël, të pasur dhe të varfër, pleq e të rinj duhet të bashkohemi dhe ta çojmë vendin përpara në rrugën e qytetërimit, duke i treguar Evropës se shqiptari ka mbetur evropian në gjak dhe se nuk dëshiron gjë tjetër veçse të forcojë kombësinë e tij dhe të qytetërohet.”

7 marsi dita e m suesit4

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Nuk ka gjë më të bukur se sa të shikosh të realizuar këtë ëndërr sot dhe të jesh në mes të atyre që krahas pluhurit të bardhë të shkumësit për ta përçuar dijen kombëtare dhe botërore shtuan edhe thinjat e bardha në flokët e tyre

7 marsi dita e m suesit5

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Nuk ka mirënjohje më të madhe se sa për mësuesit që nuk kursyen as kohën, as përkushtimin dhe as dashurinë për të brumosur tek nxënësit e tyre dijen, kulturën, artin dhe ardhmërinë e vendit tonë.

7 marsi dita e m suesit6

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Mësuesit tanë në misionin fisnik të përhapjes së dijes u bënë monument të emancipimit dhe udhërrëfyes të së ardhmes.

Ata nuk janë vetëm dhe thjeshtë profesionistë të arsimit, por ata janë njerëzit që na ndriçojnë me idealet njerëzore, ndaj dhe profesioni i mësuesit është nga më njerëzorët dhe më fisnikët.

7 marsi dita e m suesit7

7 Marsi dita e Mësuesit

1942

Duke respektuar mësuesit sot, ne respektojmë vetveten, ardhmërinë e kombit dhe të brezave. E ardhmja e kombit dhe e vendit varet nga arsimi. Ja pse kjo datë lartësohet çdo ditë e bashkë me të dhe emri i mësuesit.

Gëzuar edhe një herë 7 Marsin.

Suksese e mbarësi sjelltë përherë!

slide30

Atykuhapetnjëshkollë

  • mbylletnjë burg…
slide31

Jufaleminderitpërvëmendje !

Përgaditi: Prof. ismet selimi