rom nia european oameni locuri fapte ntre trecut prezent i viitor edi ia a iii a 2013 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
II. SECTIUNEA PROIECTE DE VOLUNTARIAT “Împreună pentru o viaţă mai bună“ PowerPoint Presentation
Download Presentation
II. SECTIUNEA PROIECTE DE VOLUNTARIAT “Împreună pentru o viaţă mai bună“

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 26

II. SECTIUNEA PROIECTE DE VOLUNTARIAT “Împreună pentru o viaţă mai bună“ - PowerPoint PPT Presentation


  • 119 Views
  • Uploaded on

„ROMÂNIA EUROPEANĂ - OAMENI, LOCURI, FAPTE - ÎNTRE TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR” Ediţia a III-a -2013-. II. SECTIUNEA PROIECTE DE VOLUNTARIAT “Împreună pentru o viaţă mai bună“. SUFLETUL ORASULUI GALATI: COPIII LUI. proiect local de voluntariat realizat împreună cu elevii

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'II. SECTIUNEA PROIECTE DE VOLUNTARIAT “Împreună pentru o viaţă mai bună“' - yoshi


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
rom nia european oameni locuri fapte ntre trecut prezent i viitor edi ia a iii a 2013

„ROMÂNIA EUROPEANĂ - OAMENI, LOCURI, FAPTE - ÎNTRE TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR”Ediţia a III-a-2013-

II. SECTIUNEA PROIECTE DE VOLUNTARIAT

“Împreună pentru o viaţă mai bună“

sufletul orasului galati copiii lui
SUFLETUL ORASULUI GALATI: COPIII LUI

proiect local de voluntariat realizat împreună cu elevii

Liceului Teoretic „Sfânta Maria”, Galați

Martie – iunie 2013

echipa de proiect
Echipa de proiect:

* Coordonator proiect:

  • Consilier educativ, prof. Geanina GOEA

* Colaboratori:

- Rodica DRAGU – prof. biologie

  • Veronica GRIGORE – prof. matematică

* Elevi:

- Elevii claselor a IX-a B; a X-a D,e.

liceul teoretic sf nta maria galati
LICEUL TEORETIC „SFÂNTA MARIA”, GALATI

Scopul acestui proiect este de a promova voluntariatul drept o valoare fundamentală a societății contemporane, menită să stimuleze solidaritatea, spiritul civic, să educe tinerii și adulții pentru a trăi într-un mediu sănătos, într-un oraș curat și civilizat.

slide6

Proiectul se adresează, în primul rând, elevilor școlii, cât și cadrelor didactice care-și desfășoară activitatea la Liceul Teoretic „Sfânta Maria”. Acțiunile au favorizat dezvoltarea relațiilor interumane; dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerilor și a adulților, educarea lor pentru a contribui activ și voluntar la viața comunității din care fac parte. Totodată s-a demonstrat părinților elevilor noștri faptul că școala își respectă deviza și politicile educaționale oferindu-le copiilor dumnealor ocazia să se manifeste și într-un context nonformal, care să le dezvolte potențialul artistic și capacități menite să-i ajute să se integreze social.

activitati n cadrul proiectului
Activitati în cadrul proiectului:

*„Copii printre copii, pentru copii” – activitate recreativă, cu caracter civic, prin care s-a urmărit implicarea copiilor și a tinerilor în viața comunității. Voluntarii au confecționat obiecte decorative pe care le-au impărțit copiilor întâlniți pe faleza inferioară a Dunării.

activitati n cadrul proiectului1
activitati în cadrul proiectului:
  • „ Școala – a doua casă” – activitate de amenajare a grădinii școlii (s-a săpat și greblat spațiul parcului din curtea școlii, s-a semănat gazon și, la momentul potrivit s-au semănat florile) și a sălilor de clasă. Acțiunea s-a transformat într-o reală competiție în care s-au prins și profesorii diriginți. Planificarea activităților, procurarea materialelor, a uneltelor necesare lucrului au constituit activități care le-au arătat elevilor și o altă latură a existenței. Acum au înțeles mai bine sensul cuvintelor „omul sfințește locul” dar și ce înseamnă responsabilizarea, achitarea de o sarcină primită, cât de important este fiecare individ pentru a face o echipă să funcționeze. Determinarea tinerilor să-și asume responsabilitatea unei vieți curate și nepoluate, să transforme locul unde petrec cea mai mare parte a timpului, într-un spațiu curat și civilizat reprezintă obiective principale ale activităților de voluntariat.
slide25

Rezultate aşteptate:

În urma implementării proiectului „ Sufletul orașului Galați: copiii lui” ne propunem să-i facem să se apropie de înțelesul sintagmei „om al comunității” și să respecte orașul în care s-au născut și trăiesc.

Ne dorim să-i facem pe elevii noștri să conștientizeze faptul că școala reprezintă nu numai un spațiu dedicat educației, ci și acel topos, loc al celor mai frumoase amintiri, fiincă este locul în care își trăiesc cea mai frumoasă vârstă și, prin urmare, care va face parte din viața lor pentru totdeauna. Școala este principalul reper în lungul drum al formării Oamenilor de mai târziu și merită, pentru aceasta, să depună orice efort pentru a-i păstra și crește imaginea. Ne dorim să conștientizeze faptul că aici se află toți aceia care, prin vocație, și-au pus mintea și sufletul la dispoziția lor și sunt gata să-i ajute să se descopere, să-și dezvolte abilitățile, să-i pregătească pentru viață.

Ne propunem să ajutăm familia să redescopere în oamenii școlii parteneri onești, interesați de viitorul copiilor lor și, eliberând copilul din ei, să participe activ, voluntar la viața de școlar a propriului copil.

Nu în ultimul rând, ne dorim să cultivăm și să dezvoltăm simțul pentru frumos, gustul estetic și plăcerea de a petrece un timp de calitate într-o companie de calitate.

concluzii
Concluzii:

Implementarea proiectului „Sufletul Galațiului: copiii lui” a răspuns intereselor și preocupărilor diverse ale elevilor, a pus în valoare talentele și capacitatea acestora de implicare în promovarea valorilor umanitare prin activități de voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relații și comunicare, în contexte nonformale.

Coordonator proiect:

Profesor Geanina GOEA