ukens gr nne anbefaling n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Ukens grønne anbefaling PowerPoint Presentation
Download Presentation
Ukens grønne anbefaling

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 1

Ukens grønne anbefaling - PowerPoint PPT Presentation


  • 66 Views
  • Uploaded on

Uke 28-30 /2010. Ukens grønne anbefaling.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Ukens grønne anbefaling' - yael


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
ukens gr nne anbefaling

Uke 28-30 /2010

Ukens grønne anbefaling

Blåbær Antocyaner er en gruppe med vannløselige farger som blant annet gir de røde, blå og lilla fargene i jordbær, bringebær, blåbær og solbær, for å nevne noen. Blåbær inneholder en spesielt kraftig antocyan-type som kan virke mot diaré, mot urinveisinfeksjoner og mot vanlig forkjølelse. I Nord-Europa har det lenge vært vanlig å drikke blåbærsaft eller spise blåbærsuppe for å ta knekken på en gryende forkjølelse, og i Sverige er blåbær et kjent naturmiddel mot diaré.

Antocyanene i blåbær har vist seg å kunne styrke åreveggene, og spesielt i øyet. Det finnes kosttilskudd med blåbærekstrakt som nettopp søker å holde øynene friske. Også diabetikere som har fått øyesykdommen retinopati kan ha nytte av blåbær.

Blåbær inneholder stoffer som aktivt bekjemper virus og bakterier. Ikke bare antocyanene er i virksomhet, også blåbærenes innhold av tanniner (stoff som gir stram smak på umoden frukt eller bær) virker mot infeksjoner. Blåbær og solbær er de bærene som har den mest gunstige sammensetningen for å bekjempe kolibakterier. E. Coli står bak mang en løs mage, og er svært smittsom.

NYT SOMMEREN –SPIS BÆR!

Mvh. Karsten Skovly Storkjøkken A/S