bygga och bo i bj rke
Download
Skip this Video
Download Presentation
Bygga och bo i Björke

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 10

Bygga och bo i Björke - PowerPoint PPT Presentation


  • 133 Views
  • Uploaded on

Bygga och bo i Björke. Av Björke Hembygdsförening Om bebyggelse och de boende i Björke i dåtid och nutid. Introduktion. Sankta Katarina gilles hus. Gårdar och mindre jordbruksfatigheter. Socker och betodling på Gotland. Övriga gårdar och mycket mer finns beskrivet. Den dag jag blir fri.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Bygga och bo i Björke' - wilmet


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
bygga och bo i bj rke
Bygga och bo i Björke

Av Björke Hembygdsförening

Om bebyggelse och de boende i Björke i dåtid och nutid.

Introduktion.

Sankta Katarina gilles hus.

Gårdar och mindre jordbruksfatigheter.

Socker och betodling på Gotland.

Övriga gårdar och mycket mer finns beskrivet.

den dag jag blir fri
Den dag jag blir fri

Av LawenMohtadi

Biografi om Katarina Taikon 1932-1995. Katarina kom ut med sin första bok Zigenerska 1963, då hade hon nyligen lärt sig läsa och skriva. Hon blev en talesman för romernas kamp för lika rättigheter i Sverige.

och bergen svarade
Och bergen svarade

Av Khaled Hosseini

En släkthistoria. Sabor bor i den fattiga byn Shadbagh i Afghanistan. För att kunna försörja sin fattiga familj säljer han sin fyraåriga dotter. Det gör att dottern och sonen för alltid kommer att sakna varandra.

populisten
Populisten

Av Thomas Bodström

Susanne Dahlgren är nu biträdande justitieminister och sambo med Mattias Berglund. De är lyckliga men jagas av journalister. Mattias börjar tvivla på sitt yrke. Regeringskansliet blir utsatta för en hacker.

handen
Handen

Av Henning Mankell

Kurt Wallanders dröm om ett hus på landet verkar gå i uppfyllelse, men drömmen blir förbytt till mardröm. I trädgården finns nergrävda lik sen ett haft sekel tillbaka. För att finna vilka de var får Wallander gräva i historien.

n finns det hopp
Än finns det hopp

Av Karin Wahlberg

Första boken i en romanserie om människor kring ett lasarett i en småstad. Året är 1953 och polioepidemin härjade i Sverige. Blivande sjuksköterskan Ella-Kristin praktiserar på det fullbelagda sjukhuset i Ekstad. Hon är förlovad med Carl som är fullt upptagen med alla patienter.

mayas dagbok
Mayas dagbok

Av Isabel Allende

Maya som har drogproblem lever på gata i Las Vegas. Hennes farmor Nini sätter henne på ett behandlingshem. Nini har en vän i Chile som tar emot Maya efter behandlingen. Maya börjar föra dagbok och kommer familjens hemligheter på spåren.

volotinens f rsta fru och annat gammalt
Volotinens första fruoch annat gammalt

Av Arto Paasilinna

Volotinen är försäkringsinspektör och även samlare. Han längtar ständigt efter att skaffa nya saker runt om i världen. Han hyr ett magasin som han fyller med allt från en giljotin till Tarzans badbyxor. Ibland kan han få sin fru att bistå honom med att ta hem något han kommit över.

kaffe med r n
Kaffe med rån

Av Catharina Ingelman-Sundberg

Fem gamla människor på ett servicehem är trötta på den dåliga vården. De tror att det är bättre i fängelset och bestämmer sig för att begå ett brott och bli dömda. De tar in på Grand hotell för att råna de rika gästerna, men det går inte alls som de tänkt.

wolf hall
Wolf Hall

Av Hilary Mantel

Taget från boken.

England, 1530-tal, om kungen dör utan en manlig arvinge kan landet förstöras av inbördeskrig. Henrik VIII vill annullera sitt 20-åriga äktenskap för att istället gifta sig med Anne Boleyn i hopp om att få sin efterlängtade son. Påven och resten av Europa är emot. Vid sin sida har Henrik VIII sin handgångne man, Thomas Cromwell, denna romans märkliga hjälte och huvudperson.

ad