plante ornamentale n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
PLANTE ORNAMENTALE

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 31

PLANTE ORNAMENTALE - PowerPoint PPT Presentation


 • 434 Views
 • Uploaded on

PLANTE ORNAMENTALE. Plantele ornamentale,numite plante decorative infrumuseteaza parcurile,gradinile,balcoanele si ferestrele locuintelor noastre. . Plantele ornamentale se pot grupa in:. Plante de interior; Plante de gradina;. PLANTE DE INTERIOR. FERIGILE.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'PLANTE ORNAMENTALE' - vanessa


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
plante ornamentale

PLANTE ORNAMENTALE

Plantele ornamentale,numite plante decorative infrumuseteaza parcurile,gradinile,balcoanele si ferestrele locuintelor noastre.

plantele ornamentale se pot grupa in
Plantele ornamentale se pot grupa in:
 • Plante de interior;
 • Plante de gradina;
ferigile
FERIGILE
 • Ferigile sunt considerate primele cormofite (corpul diferentiat in: radacina, tulpina, frunze) aparute pe pamant.     In ultimul deceniu ferigile au intrat in atentia iubitorilor de plante ornamentale fiind decorative prin frunze care formeaza o tufa
ficusul
FICUSUL
 • Denumire populara: arborele de cauciuc Origine: Asia tropicala
ficusul1
FICUSUL
 • Genul botanic Ficus, cuprinde un numar impresionat de specii cu origini in diferite zone ale globului : Africa, America de Sud, Asia si Australia. Mare parte dintre ele au calitati decorative binecunoscute, dar exista si specii (Ficus carica - smochinul) care sunt apreciate pentru fructele sale gustoase si energizante. Ficusii se pot grupa, pentru o mai buna orientare, in 3 tipuri distincte : in forma de tufa sau arbust , ficusi agatatori si ficusi arboricoli .
muscatele
MUSCATELE
 • Muscata planta cu flori multe, viu colorate si frunze frumoase, rotunjite si usor parfumate, se simte bine in plina lumina si plin soare, intr-un loc aerisit, dar fara curenti de aer.
violetele
VIOLETELE
 • Una dintre cele mai populare si mai iubite plante de interior este Violeta de Parma denumita stiintific Saintpaulia sau Violeta Africana.
cyclamen
CYCLAMEN
 • Cyclamen este o planta perena care se prezinta ca o tufa, cu frunze de culoare verzi-albicioase, rasucite, fixate prin codite de culoare rosu inchis sau deschis pe tuberculul sferic din care se dezvolta.Cyclamen se evidentiaza prin frumusetea florilor albe, rosii, violet, sustinute pe pedunculi florari mai inalti decat tufa. Florile sunt formate din 5 petale, din care 4 indoite in sus, iar a cincea petala fiind arcuita pe pedunculul florar respectiv.
begonia
Begonia
 • In functie de partea decorativa, aceste plante se impart in doua mari categorii : begonia de frunze si begonia de flori, iar in functie de forma radacinilor ele se pot categorisii in plante cu radacini rizomatoase(cu rizomi), cu radacini tuberculate(cu tuberculi) sau cu radacini fasciculate (fibroase).
cactusii
CACTUSII
 • Cactuşii sunt plante suculente, cu o rezistenţă ridicată la uscăciune şi ariditate. Pentru a rezista la condiţiile vitrege din deşert tulpina lor se transformă într-un adevărat rezervor de apă ce le-a adus numele de „cămila verde”. Locul de origine a cel puţin două treimi din totalul cactuşilor este Platoul Mexican.
plante de gradina
PLANTE DE GRADINA
 • PLANTELE DE GRADINA SUNT ANUALE,BIENALE SI MAJORITATEA,PERENE.
narcisa
NARCISA
 • În România este vestită rezervaţia naturală Poiana cu narcise din localitatea Vad, judeţul Braşov, din depresiunea Făgăraşului
panseluta
PANSELUTA
 • STIATI CA…
 • Datorită petalelor în formă de inimă se spune ca panseluţa este unul dintre ingredientele unei vechi poţiuni de dragoste. În vechime se credea că panseluţa are puteri magice şi că poate vindeca o inimă rupta .
slide18
Panseluţa este o plantă de dimensiuni mici, care creşte pe tulpină, atinge cel mult 15 cm în înălţime, cu flori care au un diametru de aproximativ 1.5 cm. Creşte pe pajişti şi în regiuni pustii, mai ales pe pământ acid sau neutru. De regulă creşte în locuri parţial umbroase şi înfloreşte din aprilie până în septembrie. Florile pot fi purpurii, albastre, galbene sau albe.
laleaua
LALEAUA
 • Laleaua este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante . Sunt originare din sudul Europei, nordul Africii şi Asia, din Anatolia şi Iran (unde floarea este reprezentată pe drapelul naţional) până în China şi Japonia. Zonele cele mai diversificate în ceea ce priveşte speciile de lalele sunt Munţii Pamir, Munţii Hindu Kush şi stepele din Kazakhstan.
zambila
ZAMBILA
 • Zambilele sunt plante bulboase extrem de apreciate. Se cultiva foarte mult pentru incantatoarele lor flori parfumate, care au culori pastelate minunate. Planta infloreste primavara. In comert exista si bulbi care, cultivati fortat, infloresc in ultimele zile de iarna.
magnolia
MAGNOLIA
 • Genul Magnolia este orginar din Asia, America de Nord şi America Centrală şi cuprinde circa 77 de specii de arbori sau arbuşti.
liliacul
LILIACUL
 • Este un arbust a cărui înălţime poate ajunge până la şapte metri, cu ramuri drepte şi lujeri puţin muchiaţi.
trandafir
TRANDAFIR
 • Trandafirul, cunoscut din cele mai vechi timpuri, este astazi aproape nelipsit din gradinile noastre. Se cunosc peste 200 de specii si un numar impresionant de soiuri de trandafiri, in jur de 20.000. Cea mai raspandita specie salbatica de trandafir este macesul (Rosa canina), care creste spontan si in tara noastra. Soiurile de trandafiri nobili, asa cum se mai numesc trandafirii altoiti, se deosebesc intre ele prin diferite caracteristici.
crinul
CRINUL
 • Crinul este o planta ierboasa, perena, ornamentala prin florile mari, parfumate, viu si intens colorate, care apar in varful unei tulpini lungi, pe care sunt dispuse si frunzele. In sol, crinii pornesc din bulbi solzosi, alungiti. Infloresc in perioada verii, iar plantarea bulbilor se face, de regula, toamna in luna octombrie
gladiole
GLADIOLE
 • Gladiolele sunt plante originare din bazinul mediteraneean si Africa de sud. Acestea sunt inrudite cu irisul si se aseamana destul de bine avand o tija alungita si ascutita catre varf, sub forma de ''sabie''. Numele de gladiola vine din latina de la gladius in traducere insemnand sabie datorita formei acesteia. Florile acestora cresc in spic indreptat intr-o parte a tijei avand culori puternice, proaspete cu o paleta larga -fiind intalnite atat albe cat si mov, o singura exceptie facand-o nuanta albastra. La inceput gladiolele aveau marimi mai mici si erau intalnite doar sub culoarea alb-galbui asa ca nu este exclus ca in scurt timp sa intalnim si gladiole albastre
iasomia
IASOMIA
 • Iasomia este un arbust cu flori foarte frumoase. Florile sunt mari sau marunte, albe, semibatute sau batute, cu parfum placut care se accentueaza spre seara. Iasomia creste foarte repede. Este putin pretentioasa, rezistenta la umbra, dar se dezvolta mai bine in locuri deschise insorite.
slide30
DE NECOARA BIANCA SI DE ZAHARIA ALINA
 • CLASA A 5-A C
 • LICEUL DE ARTA ,,IONEL PERLEA’’
 • PROFESOR COORDONATOR POPA ADRIANA
bibliografia
BIBLIOGRAFIA
 • http://www.bioproduct.ro/articole/crinul-de-gradina.htm
 • http://www.gradina-online.ro/CYCLAMEN_A3634.html
 • http://ro.wikipedia.org/wiki/Lalea