Plante etnobotanice
Download
1 / 12

Plante Etnobotanice - PowerPoint PPT Presentation


 • 167 Views
 • Uploaded on

Plante Etnobotanice. Plantele etnobotanice, cunoscute pentru efectele sale similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre „ingredientele” de baza ale unei petreceri intre tineri.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Plante Etnobotanice' - trula


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Plante etnobotanice

Plantele etnobotanice, cunoscute pentru efectele sale similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre „ingredientele” de baza ale unei petreceri intre tineri.

Pentru ca ii elibereaza de emotii, inhibitii, tristete si ii trimit in „al noualea cer”, din ce in ce mai multi tineri au devenit clienti fideli ai magazinelor de plante psihotrope.


Ce sunt etnobotanicele
Ce sunt etnobotanicele? similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre „ingredientele” de baza ale unei petreceri intre tineri.

Etnobotanicele(spice-uri sau condimente) sunt droguri psihoactive ilegale, constând din amestecuri de ierburi uscate şi diverse piese de plante (frunze, tulpini, rădăcini etc.). După ce au devenit cunoscute, spice-urile au intrat rapid pe piaţa consumatorilor de droguri, de exemplu: în rândul tinerilor, aceştia folosindu-le din ce în ce mai frecvent la petreceri.


Cum actioneaza asupra organismului
Cum actioneaza asupra organismului? similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre „ingredientele” de baza ale unei petreceri intre tineri.

Plantele etnobotanice halucinogene pot actiona asupra organismului in diverse moduri. Pe termen scurt, persoana care a utilizat aceste produse poate resimti diverse efecte fizice:

 • Senzatie de greata si varsaturi;

 • Incetinirea ritmului cardiac;

 • Hipotensiune arteriala;

 • Hipertermie: transpiratie excesiva;

 • Dilatarea pupilelor;

 • Tremuraturi ale corpului.


Plante etnobotanice

Efectele psihice similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre „ingredientele” de baza ale unei petreceri intre tineri. :

 • Ras fara motiv, euforie, relaxare;

 • Imposibilitatea de a se concentra, probleme de rationament logic;

 • Iluzii senzoriale;

 • Distorsiuni spatio-temporale;

 • Halucinatii;

 • Viziuni autoscopice (iluzia de iesire din corp), senzatie de moarte iminenta;

 • Rememorarea amintirilor uitate;

 • Senzatie de omniscienta (persoana se crede atotcunoscatoare), clarviziuni;

 • Sentiment de depersonalizare;

 • Frica, tristete, paranoia etc.


Magazine de vise ilegale
Magazine de vise similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre „ingredientele” de baza ale unei petreceri intre tineri. ILEGALE

La finalul anului 2009, numarul magazinelor unde se vindeauplante etnobotanice ajunsese la peste 300. În aceeasi perioada, peste1.300 de persoane solicitasera ajutorulmediculuideoarece li se facuse rau de la aceste droguri


Stiati ca

Consumul de etnobotanice este mai periculos decât cel de droguri, pentru că nu sunt cunoscute efectele pe care aceste produse îl pot avea şi, prin urmare, medicii nu ştiu ce tratamente pot aplica. Aproape 98% din produsele etnobotanice, vândute în magazinele de profil, prezintă pericol pentru sănătate, fiind vorba de plante cu efect halucinogen, dar şi de plante obişnuite, stropite cu substanţe interzise.

Stiati ca…?.


Plante etnobotanice

Principalii consumatori de produse etnobotanice din România sunt adolescenţi sau adulţi tineri, iar în cazul celor care au început să consume produse etnobotanice s-a constatat o degradare fizică şi psihică în trei luni de la începerea consumului.


Credeati ca

Drogurile uşoare sunt naturale, aşa că nu fac rău sunt adolescenţi sau adulţi tineri, iar în cazul celor care au început să consume produse etnobotanice s-a constatat o degradare fizică şi psihică în trei luni de la începerea consumului.– FALS!

Dacă cineva de lângă tine a testat un astfel de produs şi nu a păţit nimic, îl poţi folosi în siguranţă – FALS!

Drogurile uşoare nu produc dependenţă – FALS!

Credeati ca…?


Plante etnobotanice

PS: sunt adolescenţi sau adulţi tineri, iar în cazul celor care au început să consume produse etnobotanice s-a constatat o degradare fizică şi psihică în trei luni de la începerea consumului.Iar pentru tine, cel ce cauţi informaţiidespre etnobotanice cu scopul de a le consuma, gândeşe-te de 10 ori înainte de a le consuma!

NU UITA CĂ ETNOBOTANICELE ÎŢI POT FACE MULT MAI MULT RĂUdecat bine!


Plante etnobotanice

Acest proiect a fost realizat de elevi : sunt adolescenţi sau adulţi tineri, iar în cazul celor care au început să consume produse etnobotanice s-a constatat o degradare fizică şi psihică în trei luni de la începerea consumului.

Bozdog Sidonia Raluca

Cocoara Adriana

Cretu Madalina Andreea

Iurian Denisa

Liceul Teoretic “Pavel Dan”

Profesor coordonator:Rad Lenuta