Tiszafüredi Halas Napok 2356-12 - PowerPoint PPT Presentation

tino
k sz tette h hl leila n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Tiszafüredi Halas Napok 2356-12 PowerPoint Presentation
Download Presentation
Tiszafüredi Halas Napok 2356-12

play fullscreen
1 / 11
Download Presentation
Presentation Description
132 Views
Download Presentation

Tiszafüredi Halas Napok 2356-12

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Készítette: Héhl Leila Tiszafüredi Halas Napok2356-12

  2. Tiszafüred • Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és idegenforgalmi központja, a Tisza-tó fővárosa. A város és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Az ide látogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas túrákon és a Tisza mentén, kerékpáros túrán való részvételre. Aki megcsodálja ezt a tájat, az beleszeret és évről-évre visszatér.

  3. A Tisza-tó mellett szintén nagy kincse a városnak a termálvíz, az ide látogatókat a termálstrand várja. A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres füredi fazekassággal, megtekinthetik a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházat. A város, kedvező fekvése lehetővé teszi az itt üdülők számára, hogy megismerjék a környék nevezetességeit. Színes nyári programokkal szeretettel várja a látogatókat Magyarország legnagyobb horgászparadicsoma.

  4. A Tiszafüredi Halasnapok

  5. Az igen népszerű és sokak által látogatott Halas Napok a Tisza-tóval egyidős. Először ugyanis a tározó átadásának első évében, 1978-ban rendezték meg, s már a három és fél évtizeddel ezelőtti vezetők idegenforgalmi attrakciónak szánták.Pintér Erika tiszafüredi polgármester szerint a művészeti (főként tánc és zenei) programok mellett van egy tudományos oldala is, amikor konferencia keretében vizsgálnak meg különböző témákat, és van egy harmadik, kifejezetten a tevékeny kikapcsolódást szolgáló része is, amibe a horgászverseny éppúgy belefér, mint a halételek főzőversenye. A lényege viszont minden esetben ugyanaz: hogy jól érezzék magukat a Füredre látogatók.


  6. A Tiszafüredi Halas Napok összművészeti fesztivál három napon át zajló színes forgatagában minden korosztály talál az érdeklődésének megfelelő szórakozást, kikapcsolódást. A tiszafüredi emberek életét és ételeit is meghatározza a Tisza és a Tisza-tó. Ezt ünneplik a Halas Napokkal, ami nemcsak ízletes, halból készült ételeket, de szórakoztató, hagyományőrző és sportprogramokat is kínál. A versenyzők és a vendégek megismerhetik a térség jellegzetes ízeit, megkóstolhatják a bográcsban főtt halételeket.

  7. A Halas Napoknak rendszerint a második napján tartják a halászléfőző versenyt. A gasztronómiai rendezvénnyel egy időben strandröplabda bajnokságot is rendeznek. A szórakoztató programok között pedig kirakodóvásár, néptánc-, moderntánc- és mazsoret-bemutatók, koncertek és disco is szerepel.

  8. A városba érkező vendégek szállásáról szálloda, családias panziók, színvonalas kempingek és a magán szállásadók gondoskodnak. • Elérhetőségek: • Telefonszám: 59/511-322 • E-mail:varosmarketing@tiszafured.hu • Honlap:www.tiszfured.hu

  9. Köszönöm a figyelmet!