system of a down n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
System Of A Down PowerPoint Presentation
Download Presentation
System Of A Down

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

System Of A Down - PowerPoint PPT Presentation


  • 50 Views
  • Uploaded on

System Of A Down.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'System Of A Down' - tate


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2
System of a Down je kalifornijski glazbeni sastav, osnovan 1994., u čijem sastavu sviraju četvorica glazbenika armenskogpodrijetla. Njihov glazbeni izričaj obuhvaća heavy metal, rock te armensku narodnu glazbu. Praktički od osnutka ga čine četiri ista člana; pjevač Serj Tankian, gitarist Daron Malakian, basist Shavo Odadjian te bubnjar John Dolmayan. Do sada su objavili pet studijskih albuma, te su 2006. za pjesmu "B.Y.O.B." osvojili Grammy u kategoriji za najbolju hard rock izvedbu.
slide3
Sastav je poznat po izražavanju svojih političkih stavova, kritiziranju američke imperijalne politike te utjecaja medija na moderno društvo. Jedan od motiva u njihovim pjesmama je i armenski genocid. System of a Down je također član neprofitne organizacijeAxis of Justice, koju je osnovao Tankian zajedno sa Tomom Morellom iz sastava Rage Against The Machine, a čiji je cilj povezivanje glazbenika, obožavatelja i političkih organizacija u borbi za društvenu pravdu.
slide4
Od 2006. do 2010. sastav je bio na privremenom prekidu, kako bi se članovi mogli posvetiti vlastitim projektima. Tankian je objavio dva solo albuma, Malakian i Dolmayan su osnovali sastav Scars on Broadway, a Odadjian sastav Achozen. Dana 29. studenog 2010.službeno su potvrdili povratničku turneju na koju su krenuli u ljeto 2011. godine.
slide5
Sastav je osnovan nakon što su se Serj Tankian i Daron Malakian, obadvoje armenskog podrijetla, slučajno sreli u glazbenom studiju dok su snimali sa svojim sastavima. Odlučili su osnovati novi sastav, te su ga nazvali "Soil". Postavu su uz Tankiana i Malakiana činili i basist Dave Hakopyan (danas član Mt. Heliuma) te bubnjar Domingo Laranio, a kasnije im se pridružio i Shavo Odadjian, koji je pohađao istu privatnu armensku školu kao i Tankian i Malakian.
slide6
Nakon tri godine, te samo jednog nastupa uživo, sastav se raspada, te Tankian i Malakian osnivaju novi, kojeg nazivaju System of a Down, prema Malakianovoj pjesmi "Victims of a Down". Iako je Odadjian trebao biti menađer sastava, ispostavilo se da dobro svira bas gitaru, te postaje basist, a ulogu menađera preuzima osnivač Velevet Hammer Musica, David "Beno" Benveniste. Nedugo nakon toga, pridružuje im se i bubnjar Ontronik "Andy" Khachaturian, koji je prije svirao sa Malakianovim sastavom. Khachaturian je bio sa sastavom do 1997., kada je ozljedio ruku te neko vrijeme nije mogao svirati. 
slide7
Tada napušta sastav, a kasnije postaje pjevač sastava The Apex Theory i Vokee. Zamjenjuje ga John Dolmayan, koji je poput Tankiana, također rođen u Libanonu. Sastav je počeo sa nastupima po Los Angelesu, te njihove su tri demo snimke ubrzo postale popularne. Uz par kasnije nikad objavljenih, na njima su se većinom nalazile pjesme koje će ubrzo objaviti na svom prvom studijskom albumu. Nakon što ih je na jednom koncertu slušao poznati producent Rick Rubin, koji je između ostalih radio sa Red Hot Chili Peppersima i Slayerom, ponuđuje im ugovor sa izdavačkom kućom American Recordings
slide8
Debitantski album nazvan jednostavno System of a Down predvođen singlovima "Sugar" i "Spiders", 1998. godine zaradio je platinastu nakladu. Ključni motivi poput primjerice armenskog genocida, socijalne nepravde i besmislenosti rata ostali su do danas temelji glazbenoga i kreativnoga izričaja glavnih tekstopisaca sastava, Darona Malakiana i Serja Tankiana. Također stil, sačinjen od elemenata metala, punk rocka, jazza i armenskog folklora nešto je po čemu se grupa izdvaja od ostalih. Nastupaju na Ozzfestu '97. kao predgrupa Slayeru, te kreću na turneju sa sastavima Fear Factory i Incubus. Iste godine osvajaju nagradu Best Signed na Rock City Awardsu Godine 2000. snimaju obradu pjesme Black Sabbatha "Snowblind", koja se našla na tribute albumu Nativity in Black II.Nakon prvog albuma, SOAD su izdali jos par albuma koja su izuetna uspješn. Bend je trenutno na pauzi i za sada je nepoznato kada bi se bend trebao opet okupiti.
slide9
Izradio: Sead Berisha 2. B

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yndfqN1VKhY