Waarom hebben wij absoluut nood aan zo een prachtig handige eerstehulprugzak
Download
1 / 20

Waarom hebben wij absoluut nood aan zo een prachtig handige eerstehulprugzak? - PowerPoint PPT Presentation


  • 99 Views
  • Uploaded on

Waarom hebben wij absoluut nood aan zo een prachtig handige eerstehulprugzak?. 2008: KSA Geraardsbergen viert haar 75-jarig bestaan!!. Als het om kinderen gaat, kan je niet voorzichtig genoeg zijn!!

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Waarom hebben wij absoluut nood aan zo een prachtig handige eerstehulprugzak?' - southern-olson


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript


Als het om kinderen gaat, kan je niet voorzichtig genoeg zijn!!

Daarom ook is onze EHBO-koffer heel uitgebreid. We hebben de koffer al meermaals moeten vervangen, omdat hij te klein werd of omdat hij gewoon versleten was. De koffer is immers onmisbaar op elke activiteit!!


We willen jongeren de kans geven zich uit te leven!! zijn!!

Op zondag, op kampen, in onze fanfare en op tal van andere activiteiten bieden we jongeren de mogelijkheid om jong te mogen zijn. We willen met hen onvergetelijke avonturen beleven, maar dragen hierin ook een grote verantwoordelijkheid als leiding.


Op ons jaarlijks paaskamp leren we onze ksa’ers de openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!


Vuren openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

We leren hen verantwoord omgaan met vuur.

Op grootkamp koken we ‘s middags ons eigen potje op een zelfgemaakt vuur. (foto boven)


Kaartlezen openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

We gaan veel op tocht. Leren kaartlezen is dan ook een echte must! Staptechnieken worden daarom aangeleerd.

Daarnaast leren we respect te hebben voor de natuur.


Tenten openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

We leren hen tenten correct op te zetten en de juiste benamingen te gebruiken.


Sjorren openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

Aangezien we op grootkamp alles zelf maken is kunnen sjorren zeker aangeraden..

Onlangs deden we nog mee aan een vlottentocht. Een hele belevenis!


Geheimschrift openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

Voor een echte ksa’er heeft de morsecode geen geheimen!! Hiermee kunnen wij nog steeds onopgemerkt naar elkaar seinen.


Knopen openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

Om te kunnen sjorren, moet je eerst kunnen knopen leggen. Voor velen een echte uitdaging.


EHBO openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

Ook dit leren wij aan. Waarom? Omdat het onmisbaar is een basis EHBO te hebben. We leren hen eerst wat te doen in noodsituaties. We overlopen de ergste kwalen die zich kunnen voordoen op kamp en proberen alles duidelijk te maken met simulaties gedemonstreerd door de leiding.


Waarom kan zo een eerstehulprugzak nu nuttig zijn? openluchttechnieken aan die we gebruiken op ons grootkamp: een tentenkamp op een weide in de Ardennen zonder elektriciteit, zonder water en zonder luxe. Unieke ervaringen verzekerd!

Omdat het bij die simulaties nu eenmaal niet gemakkelijk is om met een grote EHBO-koffer te lopen. Het zorgt altijd voor de nodige lachbuien! Die lachbuien opzich kunnen geen kwaad, maar wanneer de simulaties eens werkelijkheid zouden worden, kan een rugzak veel oplossingen bieden.


Op grootkamp leven we 12 dagen op een uitgestrekte weide. Ziet u ons lopen met onze reuze-EHBO-koffer als er aan de andere kant van de weide iets gebeurd is?


Nog een laatste reden waarom wij nu die rugzak nodig hebben: Wij willen jongeren mogelijkheden bieden om hun op een veilige manier uit te leven in deze hectische wereld waar het als kind niet altijd gemakkelijk is mee te draaien.


Bedankt voor uw tijd! hebben: Wij willen jongeren mogelijkheden bieden om hun op een veilige manier uit te leven in deze hectische wereld waar het als kind niet altijd gemakkelijk is mee te draaien.

En denk eraan:


Extra info kan u altijd vinden op onze website: hebben: Wij willen jongeren mogelijkheden bieden om hun op een veilige manier uit te leven in deze hectische wereld waar het als kind niet altijd gemakkelijk is mee te draaien.

www.ksageraardsbergen.be


Ps ziet u ons hier al met onze reuze ehb0 koffer sukkelen
PS: hebben: Wij willen jongeren mogelijkheden bieden om hun op een veilige manier uit te leven in deze hectische wereld waar het als kind niet altijd gemakkelijk is mee te draaien. ziet u ons hier al met onze reuze-EHB0-koffer sukkelen?!


ad