proiect fizica n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Proiect fizica PowerPoint Presentation
Download Presentation
Proiect fizica

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Proiect fizica - PowerPoint PPT Presentation


 • 175 Views
 • Uploaded on

Proiect fizica. Vasile Mihaela Catalina. Vederea cromatica. Pornind de la ideea ca o imagine colorata ne ofera mai multe informatii decat una alb-negru,trebuie sa ne dam seama ca vederea cromatica este necesara fiecarei vietuitoare.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Proiect fizica


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Presentation Transcript
  1. Proiect fizica Vasile Mihaela Catalina

  2. Vederea cromatica • Pornind de la ideea ca o imagine colorata ne ofera mai multe informatii decat una alb-negru,trebuie sa ne dam seama ca vederea cromatica este necesara fiecarei vietuitoare. • Retina contine doua tipuri de fotoreceptori:celule cu bastonase si cu conuri. • Cele 6 pana la 7 milioane de conuri confera ochiului sensibilitate la culoare.

  3. In regiunea fovea centralis se afla o concentratie mare de conuri:64% conuri rosii,32% conuri verzi,iar in exteriorul acesteia se afla 2% conuri albastre

  4. Din studiile efectuate asupra perceptiei imaginilor colorate in comparatie cu cele alb-negru s-a evidentiat faptul ca in imaginile colorate ochiul detecteaza mai usor marginile obiectelor si caracteristicile acestora.

  5. Influenta culorilor asupra omului • Din cele mai vechi timpuri omul a incercat sa descifreze taina culorilor. Culorile fac parte din viata noastra si studiile au demonstrat ca au o influenta importanta asupra psihicului. Lumina este cea care ne ajuta sa o percepem vizual si poate fi utila pentru relaxare.

  6. Ochii nostri si corpul nostru se adapteaza constant la lumina care ne inconjoara.Constient sau nu fiecare dintre noi preferam culorile care ne fac sa ne simtim mai bine. • Cercetatorii au evidentiat ca putem beneficia de efectul favorabil al unei culori doar avand-o in preajma noastra.

  7. Semnificatia culorilor • Galbenul – este o culoare benefică, iar în combinaţie cu albul pur se obţine galben pal. Este totodată şi culoarea geloziei. Se ştie că această culoare stimulează si intreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare si concentrare a atenţiei, predispune la comunicativitate; dă senzaţia de caldură şi de intimitate.

  8. Violetul – este culoarea legată de paranormal, dar este şi o culoare a suferinţei. Are un efect stimulator, neliniştitor si descurajator, dând senzatia de gravitate. Albul – semnifică vindecare, purificare, nou, neatins, calm. Are : efecte de expansivitate, uşurinţă, suavitate, robusteţe, puritate, raceală; exprimă pace, impacare, liniste, inocenta, curatenie, sobrietate.

  9. Negrul –este o culoare care sugerează confuzie, nehotărâre, durere, despărţire. Ea are efecte psihologice de nelinişte, reţinere, depresie, introversie; impresie de adâncime, greutate; are o semnificaţie psihoa-fectiva de tristeţe, sfarşit, singurătate.