Download
ho geld n z ocuklar n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR PowerPoint Presentation
Download Presentation
HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR

HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR

206 Views Download Presentation
Download Presentation

HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR www.egitimcininadresi.com

  2. HAYVANLARI SEVİYORUM Hayvanları seviyorum. Hem de çok! Onlarda hiç kötülük yok,yalan yok! Dost olurum en küçük bir hayvanla, Sev onları benim gibi ve anla! Arı gibi çalışkan ol,topla bal, Karıncadan tutumluluk dersi al. Her bir hayvan sana bir şey öğretsin, Onlar senin eksiğini tam etsin. www.egitimcininadresi.com

  3. 1,2,3,4 ve 5.soruları şiire göre cevaplayınız. • Şiire göre hayvanlarda olmayan nedir? A.Kötülük ve yalan B.İyilik ve kötülük C.Dostluk ve düşmanlık www.egitimcininadresi.com

  4. CEVAP : A Buzdolabına giren sineğe ne olur? www.egitimcininadresi.com

  5. YAZIK OLUR  www.egitimcininadresi.com

  6. 2)Şair hangi hayvan gibi çalışkan olmamızı istiyor? A. B. C. www.egitimcininadresi.com

  7. CEVAP: B • Hangi tasla su içilmez www.egitimcininadresi.com

  8. KAFATASI www.egitimcininadresi.com

  9. 3) Şair hangi hayvandan tutumluluk dersi almamızı istiyor?A. B. C. www.egitimcininadresi.com

  10. CEVAP:C • ELSİZ AYAKSIZ KAPI AÇAR www.egitimcininadresi.com

  11. ANAHTAR www.egitimcininadresi.com

  12. 4)Şiirden alınan hangi ad çoğul addır? • Hayvanları • Karıncadan • Arı www.egitimcininadresi.com

  13. CEVAP:A SAAT NİÇİN TEHLİKELİDİR www.egitimcininadresi.com

  14. AKREBİ OLDUĞU İÇİN  www.egitimcininadresi.com

  15. 5)Şiirin son dörtlüğü kaç heceden oluşmuştur? A.11 B. 44 C.46 www.egitimcininadresi.com

  16. CEVAP: www.egitimcininadresi.com

  17. 6)Hangi resim canlı bir varlığa aittir? A. B. C. www.egitimcininadresi.com

  18. CEVAP:C SU YUTMUŞ TOPRAĞA NE DENİR? www.egitimcininadresi.com

  19. ÇAMUR www.egitimcininadresi.com

  20. 7) Sinem cümlesinde hangi sözcüğü yanlış söylemiştir? A.Ablam B.Güzel C.Çeket Ablam bana çok güzel bir çeket aldı. www.egitimcininadresi.com

  21. CEVAP: C HANGİ MACUN YENİR? www.egitimcininadresi.com

  22. LAHMACUN www.egitimcininadresi.com

  23. 8) Hangi cümle anlamlı ve kurallıdır?A.Suna,markete gitti. B. Sen de oyna bizimle. C. Gelsene sen bize bu akşam. www.egitimcininadresi.com

  24. CEVAP:A HANGİ ON TATLIDIR? www.egitimcininadresi.com

  25. BAL-ON www.egitimcininadresi.com

  26. 9)Hangi cümlede hem kişi hem de yer adı vardır? A.Aslı, taze ekmek almış. B.Ümit, Elazığ’dan gelmiş. C.Bu kırmızı top senin olsun. www.egitimcininadresi.com

  27. CEVAP:B GÖKTE GÖRDÜM KÖPRÜ RENGİ YEDİ TÜRLÜ www.egitimcininadresi.com

  28. GÖKKUŞAĞI www.egitimcininadresi.com

  29. 10)Hangi cümlenin sonuna gelecek noktalama işareti farklıdır? A.Atatürk, Selanik’te doğdu B.Kedim tabağındaki sütü içti C.Senin başın mı ağrıyor www.egitimcininadresi.com

  30. CEVAP:C www.egitimcininadresi.com

  31. 11)Hangi cümlede çoğul ad kullanılmamıştır? A.Bu sokaktaki evler üçer katlıdır. B.Çarşıdan iki çift ayakkabı aldım. C. Tabakları masaya yerleştirdim. www.egitimcininadresi.com

  32. CEVAP:B www.egitimcininadresi.com