slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Efect de seră PowerPoint Presentation
Download Presentation
Efect de seră

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 9
Download Presentation

Efect de seră - PowerPoint PPT Presentation

sadah
548 Views
Download Presentation

Efect de seră

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Efect de seră Efectul de seră este procesul de încălzire a unei planete din cauza radiației reflectate de aceasta, care, în condițiile prezenței unor gaze cu efect de seră în atmosferă, o parte semnificativă a radiației va fi reflectată înapoi spre suprafață. Acest fenomen a fost descoperit de Joseph Fourier în 1824. Termenul de „efect de seră” este folosit cel mai adesea în vorbirea curentă pentru a evidenția contribuția unor anumite gaze emise natural sau artificial la încălzirea atmosferei terestre prin modificarea permeabilității atmosferei la radiațiile solare reflectate de suprafața terestră. În cazul atmosferei Pământului, efectul de seră a fost responsabil de încălzirea suficientă a acesteia pentru a permite dezvoltarea plantelor așa cum le cunoaștem noi azi.

  2. Ozonul se gaseste în partea superioara a atmosferei (stratosfera), la limita spatiului cosmic, si actioneaza ca un scut, absorbind UVB (radiatiile ultraviolete de tipul B) din energia venita de la soare. Stratul de ozon

  3. Cutremure • Cutremur sau seism sunt termenii folosiți pentru mișcările pământului,ce constau în vibrații originate în zonele interne ale Terrei, propagate în formă de unde prin roci. Aceste vibrații rezultă din mișcările plăcilor tectonice, fiind des cauzate de o activitate vulcanică.

  4. CUM AR FACE FAŢĂ ROMÂNIA UNUI MARE CUTREMUR. 500.000 de victime, dacă seismul are 7 grade pe scara Richter • În cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 7 gradeautorităţile pe scara Richter, susţin că în Bucureşti, după cel mai pesimist scenariu, ar muri 500.000 de persoane. După cum a afirmat primarul Sorin Oprescu, datele provin dintr-un studiu american.

  5. Ciclon • Este un vânt puternic cu deplasarea aerului în spirală, însoțit de ploi torențiale și de descărcări electrice, specifice regiunilor tropicale, din bazinul Oceanului Indian, el fiind numit în aceste regiuni și ciclon tropical sau taifun. El se manifestă deosebit de intens la sud de ecuator în regiunile Golfului Bengal, Mauritius, La Réunion, Madagascar, coasta Africii de Est și Australia.

  6. Tornade • Este vânt foarte puternic ce acționează pe un areal redus, sub formă de vârtej de aer fiind frecvent pe teritoriul Americii de Nord unde e numit și twister. Tornada se formeaza atunci cand o cantitate imensa de aer cald urca si aerul rece coboara, prin deplasare se formeaza o palnie. Din cauza incălzirii globale, au ajuns să se formeze tornade și în Romania

  7. Uragane • Uraganele sunt furtuni foarte puternice, in spirala in care viteza vintului atinge pînă la 300 km/h. O Combinatie de vînt si ploaie torentiala produce inundatii pe suprafata intinsa si avariaia clădirile.Meteorologii numesc uraganele “cicloane tropicale” din cauya modului lor de deplasare si a yonelor in care se formeaza.Mai sunt cunoscute si sub denumirea de “taifunuri”

  8. Vulcani • Prin vulcan se înțelege atât formația geologică de formă conică formată prin erupția lavelor, cenușelor și gazelor dintr-un focar cu topituri magmatice situate în adâncime cât și deschizătura din scoarța terestră care emite rocă topită sau parțial topită (lava), cenușă și gaze.Deschizătura poate fi o crăpătură sau o gaură (mai mult sau puțin rotundă), caz în care se numește „crater”. O caldeiră este bazinul în formă de căldare format prin așezarea părții de sus a conului vulcanic, ea având uneori crăpături sau crater(e).

  9. Japonia După cum probabil ştiţi, Japonia a fost lovită de un cutremur – tsunami de 8,8 grade pe scara Richter, ce a devastat nordul arhipelagului japonez. Numărul victimelor creşte de la oră la oră. Estimez că într-un final vor fi găsiţi mii de morţi Sistemul de răcire a unei centrale nucleare nu mai funcţionează şi Japonia a declarat stare de alertă nucleară.Momentan nu există nici o dovadă a unei scurgeri radioactive, dar un operator al reactorul nr. 1 de la centrala Fukushima a sesizat defecţiuni şi a confirmat faptul că procesul de răcire nu funcţionează conform tehnologiei de fabricaţie. Momentan nu există nici o dovadă a unei scurgeri radioactive, dar un operator al reactorul nr. 1 de la centrala Fukushima a sesizat defecţiuni şi a confirmat faptul că procesul de răcire nu funcţionează conform tehnologiei de fabricaţie.