slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Koje

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 17

Koje - PowerPoint PPT Presentation


  • 144 Views
  • Uploaded on

Koje. zanimanje. odabrati?. najčešća zanimanja. LIJEČNIK. U mnogim državama, također i u Hrvatskoj, od liječnika se zahtjeva polaganje posebnih državnih ispita, čije uspješno polaganje omogućuju liječniku legalni rad.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Koje' - rufus


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Koje

zanimanje

odabrati?

slide3

LIJEČNIK

U mnogim državama, također i u Hrvatskoj, od liječnika se zahtjeva polaganje posebnih državnih ispita, čije uspješno polaganje omogućuju liječniku legalni rad.

Liječnik je osoba koja je završila medicinski fakultet i bavi se medicinom.

U Hrvatskoj studij opće medicine traje 6 godina, dentalne 5 godina kao i veterinarske medicine, nakon čega je moguće nastaviti specijalizaciju koja traje 4 godine (za kirurgiju 4.5 godine).

slide4

Pjevač

Pjevanje (vokali), je korištenje ljudskog glasa u glazbi, a zvuk se proizvodi glasnicama.

Kod pjevanja vrlo je važna tehnika disanja. Pjevači moraju vježbati glas kao i sportaši, jer u biti to je sićušni organ sa mišićima.

slide5

Priprema da postanete profesionalni kuhar traje više od prirodnih sposobnosti za kuhanje. Osim ako imate sredstva za otvaranje vlastitog restorana, vjerojatno ćete slijediti karakteristični put najviše kulinarskih maturanata.

Kuhar

slide6

Računalni tehničar

Računalni tehničar u strojarstvu na području Republike Hrvatske, osoba je srednje stručne spreme (SSS) sa završenom četverogodišnjom strojarskom srednjom školom.

Upoznat je sa strojarskom proizvodnom opremom, može vršiti razradu konstrukcijske i proizvodne dokumentacije, proizvodnog procesa, te, unutar pogona, nadgledati proizvodnju.

U srednjoj školi učenici završavaju i program upravljanja numeričkim strojevima, hidrauličko, elektrohidrauličko, pneumatsko i elektropneumastsko upravljanje, te programiranje PLC uređaja.

slide7

Policajac

Policajac (ženska osoba: policajka) svaka je osoba koja radi u službi policije kao službena osoba koja se bavi održavanjem mira i sigurnosti, te provođenjem zakona u ime države na nekom određenom području.

slide8

Frizeri rade u frizerskim salonima. Savjetuju svoje klijente i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Osim toga i prodaju proizvode za njegu kose.

Frizer

Aktivnosti frizera uključuju primjerice:

-pranje

-šišanje

-bojanje (kosa, trepavice, obrve)

slide9

Odvjetnik

davanje pravnih savjeta

Odvjetnik je osoba koja pruža pravnu pomoć fizičkim i pravnim osobama u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava i pravnih interesa.

sastavljanje isprava (ugovora, oporuka, izjava)

sastavljati tužbi, žalbi, prijedloga, zahtjeva, molbi, i drugih podnesaka

zastupanje stranaka pred sudom

slide10

Kako vam se

čine sljedeća

zanimanja?

slide11

Sakupljač loptica

Sakuplja sve vrste loptica- zagubljene, i one koje to nisu, košarkaške, golf-loptice i ostale kako bi se područje rekreiranja održalo čistim.

slide12

Lovac na mrave

Iskopava žive mrave koji se koriste za uzgoj na farmi mrava.

slide13

Sakupljač mozgova

Ne misli se na osobu koja organizira sastanke na vrhu vodećih kompanija, već na jadnike koji polažu životinjske glave na stolove ili kuke u klaonicama, a zatim odvajaju i skidaju kosti lubanje i na kraju iz nje vade mozak…

slide14

Ocjenjivač mirisa

Njihov se posao sastoji od cjelodnevnog mirisanja pazuha kako bi pomogli pri ocjenjivanju učinkovitosti djelovanja pojedinog dezodoransa.

slide15

Glačar nabora

Ove osobe po cijele dane peglaju nabore na cipelama koje se izrađuju kako bi one bile savršeno glatke kada dođu u prodaju.

slide16

Uskršnji zeko

Treba poboljšati prodaju u trgovinama, na konvencijama i izložbama, a često ga se može naći i u bolnicama, gdje razveseljava pacijente, te na privatnim zabavama.

slide17

Izradile:

Ivana Košutić, 8.a

Maja Košutić, 8.a