p ortugalia n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
P ortugalia PowerPoint Presentation
Download Presentation
P ortugalia

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

P ortugalia - PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

P ortugalia. N um ă rul grupei: 8 Clasa a X-a D Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaş ” Beiuş Prof : Bercovici Manuel. Portugalia. Continent:Europa Limba oficiala:Portugheza. http://www.travelworld.ro/tari/portugalia_steag_harta.php.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

P ortugalia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
p ortugalia

Portugalia

Numărulgrupei: 8

Clasa a X-a DColegiul Tehnic “Ioan Ciordaş” Beiuş

Prof : Bercovici Manuel

portugalia

Portugalia

Continent:Europa

Limba oficiala:Portugheza

http://www.travelworld.ro/tari/portugalia_steag_harta.php

capitala l isabona

Scurta descriere: Portugalia este o tara situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică. De asemenea include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore (Açores) şi Insulele Madeira.

Capitala:Lisabona
orase importante

Sintra

  • Braga
  • Fatim
  • Baixaa
Orase importante
forme de relief

Portugalia continentală este împărţită în două de râul ei principal, Tagus (Tejo). Alte râuri importante sunt: Douro, Minho şi Guadiana. Ca şi râul Tagus, toate izvorăsc din Spania. În nord, relieful este format din munţi. Cel mai înalt punct al Portugaliei se află în partea insulară: Mount Pico (2.351 m), în Azore.

Forme de relief
turismul

Turismul este o importanta sursa de venit, îndeosebi in Algarve si in regiunea din vestul Lisabonei. Marile atracții sunt plajele, soarele, golful, clădirile de importanta istorica si stațiunile mai liniștite decât cele din Spania, Portugalia are 13 milioane de vizitatori pe an.

Turismul
industria

Portugalia este doar parțial industrializata. Multe din industriile mai vechi se bazează pe agricultura, silvicultura si pescuit, fabricarea plutei, hârtiei, vinuri, ulei de măsline si conservarea sardelelor. De mai mulți ani industria de textila a căpătat importanţă la Porto, Braga si Lisabona. Prelucrarea metalelor, construcțiile si bunurile de consum sunt printre industriile mai noi, infiinţaterecent. La Lisabona si la Porto sunt dezvoltate industriile siderurgică, de construcţii şi chimică. La Lisabona şi la Azambuja se produc autovehicule. Datorită turismului a crescut recent producţia de încălţăminte şi de suveniruri.

Industria
fauna

Animalele cele mai răspândite pe teritoriul portughez sunt iepurele de câmp, iepurele de casă şi vulpile. În nordul ţării trăiesc căprioare, porci mistreţi, vidre şi dihori. Foarte rar pot fi întâlniţi şi râşi sau lupi, aceştia avîndu-şi refugiul în rezervaţia naturală Serra da Malcata. De asemenea, în Portugalia trăiesc numeroase specii de păsări, ea aflându-se pe traseul de migraţie dintre nordul Europei şi Africa. În apele oceanului sunt peşti cum ar fi sardelele, codul sau tonul, din care se prepară mâncăruri foarte apreciate.

Fauna
diverse concluzii

Republica Portugheză este o ţară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică, având graniţă cu Oceanul Atlantic în vest şi în sud, şi cu Spania în nord şi în est. De asemenea include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore (Açores) şi Insulele Madeira.

Diverse , concluzii