a g d ll i v rosi m zeum arculatelemz se n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
A Gödöllői Városi Múzeum arculatelemzése PowerPoint Presentation
Download Presentation
A Gödöllői Városi Múzeum arculatelemzése

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 28
reuben-bishop

A Gödöllői Városi Múzeum arculatelemzése - PowerPoint PPT Presentation

65 Views
Download Presentation
A Gödöllői Városi Múzeum arculatelemzése
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. AGödöllői Városi Múzeumarculatelemzése Készítette: Köhler Ágnes

 2. Köszöntöm Önöket! A prezentációban a Gödöllői Városi Múzeumot kívánom bemutatni és elemezni. Remélem bővebben tájékozódik az intézmény szolgáltatásairól és lehetőségeiről.

 3. Főmenü • Általános jellemzés (4.) • Megjelenési formák (7.) • Jelek, jelzések (11.) • Nyomtatott anyagok (14.) • Elektronikus médiumok (22.) • Egyéb (23.) 7. SWOT analízis (24.)

 4. 1. Általános jellemzés

 5. Az intézmény tevékenysége A múzeum egyrészt a helyi értékek megbecsülésére igyekszik nevelni, másrészt két magángyűjtemény bemutatásával nyitott szemléletet tükröz az egyéb kulturális értékek befogadása iránt is. A kiállítások képet adnak arról, hogy az őslakos református földművelők, a betelepülő katolikus iparosok, az izraelita kereskedők, továbbá az értelmiségiek és a művészek hogyan alakították, gazdagították a város képét.

 6. Célközönség Minden olyan ember, aki akár a művészet, akár a helytörténet, vagy éppen Gödöllő természeti értékei iránt fogékony.

 7. 2. Megjelenési formák

 8. A cég helye a településen

 9. Belső eligazítótáblák

 10. Általános belső megjelenés

 11. 3. Jelek és jelzések

 12. Vizuális elemek

 13. Logó A logó gyönyörűen illeszkedik a múzeum arculatához. Rusztikus stílusa a Gödöllői Szecessziós Művésztelep népművészeti alkotásait idézi.

 14. 4. Nyomtatott anyagok

 15. Levélpapír, boríték • Külön levélpapírt vagy borítékot nem használ a múzeum. • Javaslat: A logó színvilágával megegyező levélpapírt, fejlécén a logóval, és azonos színű borítékot szintén a logóval rányomtatva.

 16. Névjegykártya A névjegykártya is stílusosan a logóval került kinyomtatásra.

 17. Nyomtatvány 1 Angol nyelvű szórólap, rövid ismertető a múzeumról.

 18. Nyomtatvány 2 Meghívó Toroczkai Wigand Ede kiállításának megnyitására

 19. Nyomtatvány 3 „Gödöllő a 40 éves város” című kiállítás plakátja

 20. Nyomtatvány 4 Meghívó Polgár Rózsa Kossuth-díjas kárpitművész kiállításának megnyitójára

 21. Nyomtatvány 4 Karácsonyi képeslap Remsey Jenő gobelintervével

 22. 5. Elektronikus médiumok A múzeumnak saját webhelye nincs, a www.museum.hu oldalon szerepel bővebb tájékoztató az intézményről. Javaslat: saját weboldal készítése, a logó stílusához hasonló szecessziós grafikai elemekkel.

 23. Egyéb: spotfilm

 24. 7. SWOT analízis Összességében egy szimpatikus intézménnyel állunk szemben. A múzeum saját tevékenységi körében kimagasló, egyedül a technikai fejlődéssel kellene felvennie a tempót.

 25. Erősségek, gyengeségek Egyetlen helytörténeti gyűjtemény lévén nincs konkurencia. Illetve a Grassalkovich Kastély erős befolyással van a múzeum forgalmára. Egyedüli előnynek számít, hogy a múzeum belépőjegye körülbelül feleannyi, mint a kastélyban. A múzeum környezete ideális, a város szívében található, könnyen elérhető akár a fővárosból érkező turisták számára is. Az interneten kevés információ található az intézményről (ellentétben a kastély kidolgozott weblapjával). Erősség lehet még az egyre színvonalasabb könyvkiadás is.

 26. Veszélyek és lehetőségek Az önkormányzat támogatása révén többet kellene fektetnie a múzeumnak a különböző multimédiás alkalmazásokba, ami esetlegesen azzal is járhat, hogy több lesz a virtuális látogató egy profin elkészített honlapon, mint a múzeumot személyesen megtekintő vendég. Több élő programot javasolnék, például több időszaki kiállítást, művészeti illetve irodalmi esteket, természettudományi előadásokat.

 27. SWOT analízis összegezve

 28. Köszönöm a figyelmet! Készítette: Köhler Ágnes Mozgóképkultúra és médiaismeret szak Levelező tagozat, I. évfolyam Elérhetőségek : magnetit@citromail.hu